Carapaz raakt leiding kwijt: “Roglic was te sterk”

vrijdag 30 oktober 2020 om 18:35
Carapaz raakt leiding kwijt: “Roglic was te sterk”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz raakte vrijdag na wat gegoochel met seconden de leiderstrui kwijt in de Vuelta a España. De kopman van INEOS Grenadiers werd in Suances op drie seconden gezet van Primož Roglič, waardoor hij gezakt is naar de tweede plek in het algemeen klassement. “De finale was heel nerveus”, blikt Carapaz terug.

“Het was eigenlijk een heel rustige etappe”, vertelt de klimmer uit Ecuador. In de finale schoot het peloton in gang en werd ook Carapaz vooraan afgezet, vlak voor de lastige aankomst. “Veel ploegen waren geïnteresseerd in een plek van voren. De ploeg deed daar geweldig werk in de finale, maar Roglič was te sterk vandaag.”

Bij INEOS Grenadiers kijkt men uit naar de bergetappes naar La Farrapona en de Angliru van dit weekend. “We moeten op alles voorbereid zijn”, zegt ploegleider Gabriel Rasch. “Bijvoorbeeld als Jumbo-Visma iemand als George Bennett in de ontsnapping stuurt. We moeten er zijn voor Richie en hem beschermen zo lang als mogelijk is.”

“Het wordt een heel moeilijk weekend met super mooie koersen. Ik ben ervan overtuigd dat Richard het heel goed gaat doen. Hij kijkt al heel lang uit naar deze twee bergetappes en de beklimmingen liggen hem heel goed”, aldus Rasch. Carapaz is zaterdag de gelegenheidsdrager van de groene puntentrui.

Dit artikel delen:

13 Reacties

kelderfan 30 oktober 2020 om 18:44

Dat wordt nog een leuke strijd tussen die twee kemphanen.
Vooral zondag wordt ’t oorlog tussen die twee ploegen.

Piet 30 oktober 2020 om 19:48

0 seconden achterstand is te overzien….

CechRepublic 30 oktober 2020 om 22:14

Geen tijdsverschil tussen de nummer 1 en 2 in het klassement is het nieuwe normaal.

Derierre de la course 30 oktober 2020 om 20:33

Het is niet dat ik het TJV niet gun maar ik hoop zo dat Ineos weer een masterplan lanceert zoals in de Giro.

S. Morgenstern 30 oktober 2020 om 20:50

Deze selectie lijkt niet zo sterk als die in de Giro. Bergop stelt het niet zoveel voor. Amador rijdt geweldig, maar is niet de klimmer die Dennis kan zijn en Sosa heeft het nog niet. Froome zal een wederopstanding in huis moeten hebben.

Rufusvb 30 oktober 2020 om 21:43

Ik denk dat Froome in de laatste week nog wel nuttig werk kan doen: die is gewoon bezig met koershardheid op te doen.

CechRepublic 30 oktober 2020 om 22:08

Ah, Froome is eigenlijk een beetje de poor man’s Dumoulin.

FDJ 30 oktober 2020 om 23:30

De concurrentie is hier ook veel sterker dan in de Giro. Op Sunweb na was daar amper een blok. Hier heb je Movistar en Jumbo Visma met heel sterke ploegen en Ineos is minder hier dan hun Giroploeg.

xistnc 30 oktober 2020 om 20:36

Zo die keek chagrijnig na afloop. Hij werd picobello van voren gehouden door zijn ploeg en wilde dat graag belonen. Helaas.

ti-raleigh 30 oktober 2020 om 21:07

Bennett of andere Jumboër in de vroege aanval? Mwah,… geloof ik nog niet zo hard.

Murcia 30 oktober 2020 om 21:18

Hij had echt een doel gemaakt van deze etappe en leek ook prima te zitten toen G. Martin aanging maar viel gewoon stil. De ploeg mist al twee man wat betekend dat er vooral veel op de schouders van Amador en Van Baarle komt te liggen voor het betere knechtenwerk bergop, want Sosa valt mij tegen en Froome is niet goed genoeg. Wurf is vooral ploegvulling, iets beter dan Kiirijenka was vorig jaar maar dat zegt al genoeg want die was gewoon op als profrenner.

CechRepublic 30 oktober 2020 om 22:12

Het is inderdaad geen beste ploeg. Eigenlijk zijn ze nog maar maar met 3,5 man over. Amador rijdt gelukkig voor hen wel de stenen uit de straat, maar die kan op het vlakke niet wat Dennis kan en Van Baarle kan ook maar zo veel kilometer op kop rammen. Bovendien is de Vuelta aanzienlijk beter bezet dan de Giro. Controle door Ineos lijkt erg onwaarschijnlijk.

kleomantre 31 oktober 2020 om 10:19

Froomey voor een turbo in week 3?

Headlines

Materiaalzone

Populair