Richard Carapaz: “Fysiek klaar voor de Giro na eindzege Vuelta Asturias”

woensdag 2 mei 2018 om 15:25
Richard Carapaz: “Fysiek klaar voor de Giro na eindzege Vuelta Asturias”

foto: Sirotti

Richard Carapaz is één van de vrijbuiters van Movistar die vrijdag aan de start staan van de Giro d’Italia. De Spaanse WorldTour-formatie trekt namelijk zonder uitgesproken leider naar de Grande Partenza in Israël. De 24-jarige renner uit Ecuador eiste zondag de eindzege in de Vuelta Asturias voor zich op en wil profiteren van de ruimte die hij krijgt van de ploeg.

Carapaz veroverde in de tweede etappe van de Vuelta Asturias op overtuigende wijze de leiderstrui. Al vroeg op de zware slotklim opende hij de aanval en hij zag zijn concurrenten aan de finish pas weer terug. Hij wist vervolgens stand te houden in de heuvelachtige slotrit naar Oviedo. “Ik ben erg blij, want mijn overwinning in de Vuelta Asturias bevestigt mijn vorm. Het betekent dat ik er fysiek klaar voor ben. En dit is natuurlijk goed voor mijn moraal”, tekende Mundo Deportivo op uit zijn mond.

Toch blijft hij nuchter en wil hij de Spaanse driedaagse niet vergelijken met de Giro. “De Giro duurt drie weken, niet drie dagen – de verschillen zijn groot. Ik wil mijn best doen en leren. Ik heb het geluk dat ik mijn debuut mag maken in zulke belangrijke koersen, het wordt mijn tweede Grand Tour na de Vuelta a España vorig jaar. Deze Giro zal anders zijn. Dit is voor mij weliswaar een experiment, maar als de mogelijkheid zich voordoet om te winnen, ga ik mijn beste beentje voorzetten.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

courage 2 mei 2018 om 16:00

'Toch blijft hij nuchter en wil hij de Spaanse driedaagse niet vergelijken met de Giro. “De Giro duurt drie weken, niet drie dagen – de verschillen zijn groot."'

Het deelnemersveld is ook niet echt te vergelijken. Nummer twee en drie van de Vuelta Asturias rijden voor continentale ploegen. :)

Sebas 2 mei 2018 om 16:09

Klopt, maar toch een leuke renner! Gaat zeker wat laten zien deze Giro.

SteelHorseCowboy 2 mei 2018 om 17:46

Tamelijk absurd dat deze topploeg niet een van zijn kopmannen naar de Giro stuurt.

IlPirata 2 mei 2018 om 17:53

@SteelHorseCowboy – Helemaal mee eens.
Maar bij Movistar zijn ze nu eenmaal in de veronderstelling dat zonder de grote drie (Landa, Valverde, Quintana) in topvorm ,ze het blok van Sky niet kunnen breken.

Bizziecle 2 mei 2018 om 18:07

Aan de andere krijgen Carapaz en anderen nu de mogelijkheid om te laten zien wat ze in hun mars hebben waar anders weinig ruimte voor is.

DeLuiaardVanLimburg 2 mei 2018 om 22:17

Gaap voor t gezeur op de ploeg. Ik denk dat ze twee etappes en blauwe trui gaan pakken, om vervolgens mee de koers te bepalen in de tour. Top!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair