Canyon komt met oplossing voor Aeroad na gebroken stuur Van der Poel

donderdag 18 maart 2021 om 08:37
Canyon komt met oplossing voor Aeroad na gebroken stuur Van der Poel

foto: Cor Vos

Fietsenconstructeur Canyon heeft voor het eerst sinds de stuurbreuk van Mathieu van der Poel in Le Samyn van zich laten horen over de Aeroad-fietsen. Door het incident raadde het Duitse bedrijf alle fietsers van het nieuwste Aeroad-model af om er nog mee te fietsen, lopende het onderzoek. Nu, twee weken later gaat Canyon alle sturen versterken en de fietsers compenseren.

Alle nieuwste modellen van de Aeroad krijgen vanaf juli een versterkt stuur gemonteerd, op kosten van Canyon. Sterker nog, het fietsenmerk gaat alle eigenaren van dat nieuwste model compenseren met 1.000 euro, meldt Het Nieuwsblad.

“Gedurende onze intensieve testprocedures is dit niet eerder voorgekomen. Om jouw veiligheid te garanderen, ongeacht de omstandigheden, gaan we het huidige stuur vanaf juli vervangen door een versterkte versie”, geeft Canyon aan tegen haar klanten. “Om je te compenseren voor de periode waarin je niet met je Aeroad CF SLX kunt rijden zal er een bedrag van 1.000 euro gecrediteerd worden. Deze betaling is gekoppeld aan de montage van de nieuwe cockpit.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

AnderJ 18 maart 2021 om 09:24

Ben heel benieuwd of Canyon nou per saldo blij moet zijn met of boos moet zijn op MvdP ten aanzien van deze episode. Ik zou denken het eerste: zelfs als hij wat wild met zijn fiets zou omgaan, dan nog mag het stuur niet afbreken. Het is beter dat het vroeg gebeurt dan dat Canyon later met de brokken zit van en recall. Natuurlijk was het nu wel super zichtbaar… Als MvdP .idd tegen een auto was gefietst dan ligt het anders. Ook zou ieder ander zijn gestopt waardoor het probleem minder zichtbaar was geweest…

0
Barry Batsbak 18 maart 2021 om 10:41

Blij. Betere reclame voor je aftersales kun je niet maken. Dat overigens los van het feit of je nou een rammelende aftersales hebt of niet. Deze is voor de buhne.

0
AnderJ 18 maart 2021 om 11:02

@Barry: zeker pakt Canyon het nu slim aan, maar dat is niet helemaal antwoord op mijn vraag.

0
Fast Freddy 18 maart 2021 om 11:44

MvdP speelt m.i. een beperkte rol in het geheel. Centraal staat de kwaliteit van de fiets. Canyon moet in de spiegel kijken en dat doen ze op een professionele manier die eerder leidt tot positieve pers dan negatieve.
Dat de breuk leidt tot deze reactie van Canyon zal overigens zeker te maken hebben met de naam van de gebruiker en zijn televie optreden. Hierdoor had Canyon geen andere keus te handelen zoals gedaan. Daar waren ze misschien niet heel blij mee, maar ieder nadeel hep z’n voordeel.

0
Barry Batsbak 18 maart 2021 om 12:18

@Anderj; antwoord op je vraag? Je vroeg "blij of boos". Ik zei "blij". Dat is toch een prima antwoord? Had ik boos moeten zeggen? Geef dan voortaan even aan welk antwoord je wilt horen.

Je maakt me echt heel onzeker nu…

0
SteelHorseCowboy 18 maart 2021 om 15:01

1000 Euro..
Ik denk dat de meeste mensen die zo een fiets hebben die 1000 euro niet echt nodig hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone