Cant klopt De Boer in Middelkerke
Foto: © Orange Pictures - Sportfoto
zaterdag 11 februari 2017 om 14:36

Cant klopt De Boer in Middelkerke

Sanne Cant heeft voor de eerste keer gewonnen in haar regenboogtrui. De Belgische was vandaag de beste in Middelkerke na een spannend duel met Sophie de Boer. Door haar overwinning schrijft Cant ook het eindklassement van de Superprestige op haar naam. Daar stond ze vooraf al aan de leiding.

Zoals zo vaak was ook vandaag weer de beste start van Ellen van Loy. De Belgische kreeg al snel gezelschap van Cant. De Boer vond pas later de aansluiting. Bij de eerste passage van de finish had zij nog een achterstand van twaalf seconden. Later bleek dat De Boer met opzet voorzichtig was gestart.

Die tactiek leek zich in het vervolg van de cross uit te betalen. De Nederlandse zette de concurrentie stevig onder druk op het technische parcours. Van Loy moest passen, maar Cant kon steeds weer terugkeren, al leek dat niet van harte te gaan.

In de slotronde was het voordeel weer voor Cant. De wereldkampioene wist op vijf minuten van het einde een gaatje te slaan. De Boer kon vervolgens niet meer terugkeren, waardoor Cant juichend over de streep kwam. De Boer werd vlak daarachter tweede. De derde plaats bleef voor Van Loy, al werd die bijna afgesnoept door Maud Kaptheijns

Uitslag Superprestige-cross van Middelkerke 2017
1. flag-be Sanne Cant
2. flag-nl Sophie de Boer
3. flag-be Ellen van Loy
4. flag-nl Maud Kaptheijns
5. flag-gb Nikki Brammeier
6. flag-gb Helen Wyman
7. flag-be Laura Verdonschot
8. flag-us Elle Anderson
9. flag-be Loes Sels
10. flag-be Alicia Franck

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2017 14:44
edit redactie: thx, aangepast
11 februari 2017 14:51
Dubbelvla met hagelslag dus voor Cant.
11 februari 2017 16:05
Eindigt De Boer nu 2e in het klassement (winst) of Van Loy (meer gereden wedstrijden) ?
11 februari 2017 18:14
Volgens de eindstand op de site van de organisatie eindigt Sophie de Boer voor Ellen Van Looy in het eindklassement. (Gelijk aantal punten, maar aantal overwinningen is doorslaggevend)

Reacties zijn gesloten.