Campenaerts: “Ik wil de beste tijdrijder ter wereld worden”

Campenaerts: “Ik wil de beste tijdrijder ter wereld worden”

foto: Sirotti (archief)

woensdag 20 december 2017 om 18:55

Victor Campenaerts rijdt komend seizoen voor Lotto-Soudal. Hij hoopt daar de tijdritspirit in de ploeg te brengen. In gesprek met Sporza blikt hij vooruit op het komende jaar en bespreekt hij zijn ambities.

Na 2 jaar voor het Nederlandse LottoNL-Jumbo te hebben gereden verkast Campenaerts naar Lotto Soudal. De Belgische tijdrijder heeft niet lang na hoeven nadenken over het aanbod. “Ik kende iedere renner al persoonlijk voordat ik mijn contract tekende. Dat maakte het makkelijker om de overstap te maken.”

Seizoen 2018
Voor het komende jaar staat één wedstrijd groot omcirkeld in zijn agenda: de Giro d’Italia. De Tour de France laat hij bewust liggen dit jaar. “Als je ziet: een ploegentijdrit en een klimtijdrit, dan is dat niet iets waarin ik zal scoren. In een Giro, met een proloog en een lange tijdrit op een parcours vergelijkbaar met het EK, kan ik dat wel. Ik mik nu vooral op Romandië en de Giro. De roze trui zou zeker fantastisch zijn, maar de tweede tijdrit is nog meer op mijn lijf geschreven”, vertelt hij.

De 26-jarige Belg hoopt in de toekomst naast verschillende tijdritten ook ooit de Ronde van België te winnen. “Daar is de bezetting ook iets minder, omdat het geen WorldTour-wedstrijd is. Dan denk ik dat ik in de Ardennenrit niet te veel tijd zou verliezen”, is hij van mening. Komend jaar zit dat er echter nog niet in. “Als je de Giro rijdt en je wil de Ronde van België rijden, dan zit je met een dubbel programma, wat het dit jaar niet mogelijk maakt om in beide wedstrijden aan de start te komen”, legt hij uit.

Ambitie
De Europees kampioen tijdrijden schuwt niet zijn grootse ambities op de lange termijn te delen. Zo vertelt hij dat hij de beste tijdrijder van de wereld worden. “Op de olympische spelen in Tokio zou ik ook graag de beste tijdrijder van die dag zijn”, vertelt hij. Het WK tijdrijden komend seizoen beschouwt hij echter als een lastige zaak. “Als ik een goed niveau haal, zal ik er sowieso starten en er alles aan doen om goed te presteren, maar ik denk dat het moeilijk zal worden om bijvoorbeeld Tom Dumoulin te kloppen op dat parcours”, stelt hij.

Niet alleen op persoonlijk vlak heeft hij ambities. Zo hoopt hij gelijk een blijvende afdruk op de ploeg te kunnen achterlaten. “Bij LottoNL-Jumbo was er een extreme tijdritcultuur. Die is er hier weinig of zelfs niet. Ik hoop dat ik opnieuw de tijdritspirit in de ploeg kan brengen en dat we in ploegentijdritten ook weer een stap vooruit kunnen zetten.”

Dit artikel delen:

31 Reacties

Fast Freddy 20 december 2017 om 19:10

Handig om met zulke ambities naar een ploeg te gaan zonder tijdritcultuur.

Veloburto 20 december 2017 om 19:12

Ik ook!

Romāns Vainšteins 20 december 2017 om 19:20

“Als je de Giro rijdt en je wil de Ronde van België rijden, dan zit je met een dubbel programma, wat het dit jaar niet mogelijk maakt om in beide wedstrijden aan de start te komen”

hmmmmmmmmm

theking 20 december 2017 om 19:23

Van de hak op de tak. Van ik wil de beste van de wereld worden en olympisch kampioen naar de ronde van België willen winnen want daar is de bezetting kinder. Maar prima hoor iedereen zijn ambities.

west 20 december 2017 om 19:26

Wil de beste van de wereld worden, maar heeft 0,0 opties onderzocht over hoe en met wie dat gaat lukken. Wil stiekem gewoon het liefst met zn vriendjes fietsen.

rahimns 20 december 2017 om 19:27

Vreemd inderdaad, zoals hij aangeeft heeft TLJ enorm veel geïnvesteerd in de tijdrit: qua materiaal en begeleiding. En dan ga je naar een ploeg die dat totaal niet heeft met de ambitie de allerbeste te worden in de wereld. Het is nog net geen belgenmop.

xistnc 20 december 2017 om 19:40
Quote:
De Tour de France laat hij bewust liggen dit jaar.

Grinnik.

vinnievidefietsen 20 december 2017 om 19:57

Die gaat hier niet harder fietsen op zijn tijdritfiets, dat is zeker.

josi 20 december 2017 om 19:59

Waarom maak je de overstap naar een ploeg die niet echt in tijdrijden is geïnteresseerd als je op dat onderdeel de beste van de wereld wilt worden? Het lijkt me niet echt de meest logische stap, maar er zal vast een briljant idee achter zitten.

ah-ja 20 december 2017 om 20:00

Vreemd, warrig verhaal..

Stablinksy 20 december 2017 om 20:55

Bij Lotto-Soudal zal hij zich tenminste niet moeten inhouden voor een tijdrit.

Scott Sunderland 20 december 2017 om 21:05

Het is toch bekend dat hij bij Lotto – Soudal veel meer geld aangeboden kreeg. Aangezien hij voor zijn brood fietst is dat een logische overstap. Bij Lotto – Soudal weten ze ook dat hij een tijdrijder is natuurlijk en in ieder geval zal hij zich niet hoeven inhouden zoals dit jaar gebeurde. Goede renner.

Magikdatzeggen 20 december 2017 om 21:19

Minder goed materiaal, minder specifieke begeleiding; dit gaat hem niet worden…

Neilstrung 20 december 2017 om 21:38

@Magikdatzeggen
Een tijdritcultuur is er idd niet, maar waarom zou de Ridley Dean zo’n minderwaardige tijdritfiets zijn? Op basis waarvan zeg je dit?

Stenalic 20 december 2017 om 21:47

En ik wil alle monumenten winnen in een één seizoen.

teunster 20 december 2017 om 21:59

ALS hij inderdaad de beste wil worden, olympisch goud wil en het roze dragen dan is het natuurlijk van de zotte om naar Lotto te vertrekken.
Scott hierboven geeft aan dat ze meer betalen. Dat is prima natuurlijk maar ga dan niet zo raaskallen zoals in dit artikel. Mijn hemel.
Ik geloof trouwens wel dat hij als atleet het in zich heeft! Maar zeker in een tijdrit telt materiaal ook.

Omhoog73 20 december 2017 om 22:41

Zolang hij tijdens de koers bezig is met “Carlientje Daten” kan hij het vergeten.
Mist dus (nog) “de blik op oneindig” mentaliteit!

Barcanoord 20 december 2017 om 22:46

“Als je de Giro rijdt en je wil de Ronde van België rijden, dan zit je met een dubbel programma, wat het dit jaar niet mogelijk maakt om in beide wedstrijden aan de start te komen”

Wow. Wow. Hoe zou hij tot zulke verschrikkelijke diepe inzichten komen?

Scott Sunderland 20 december 2017 om 23:23

Ja hij had gewoon kunnen blijven bij TLJ maar ik las dat het salaris bij Lotto-Soudal zoveel hoger lag dat hij dit als het ware niet kon weigeren. Op zich begrijpelijk dat hij dan overstapt. Nu maar hopen dat het inderdaad ook sportief goed uitpakt. Dat is altijd afwachten. Maar als ze zoveel meer geld bieden willen ze hem wel heel graag.

DeLuiaardVanLimburg 20 december 2017 om 23:26

HIj gaat voor de historische dubbel!

LaurentJalabert 21 december 2017 om 08:37

Eerder voor de hysterische dubbel.

Chaba 21 december 2017 om 08:53

Dat hij bij Lotto wil rijden begrijp ik wel maar de logica en uitleg is wel apart.

teunster 21 december 2017 om 08:58

Wat we nu nog missen is een verhaal van Lotto Soudal dat ze willen investeren in de tijdrit. Als ze dat voor elkaar krijgen (dat lukte de Nederlandse Lotto ook binnen een jaar of anderhalf) dan kan het allemaal best. Ik gun het hem van harte in ieder geval.

coenj 21 december 2017 om 08:59

Hahaha in his dreams samen met Carlien. Idd een belgenmop

Paling99 21 december 2017 om 09:22

@Omhoog73 als je specialiteit in tijdritten ligt en je van de teamleiding niet voluit mag gaan in de tijdrit kan ik begrijpen dat je af en toe iets geks doet. Makkelijk om te zeggen dat het dan aan hem zelf ligt in dit specifieke geval.

Headlines

Materiaalzone

Populair