Campenaerts: “Drie ritzeges voor Qhubeka ASSOS is episch”

zondag 23 mei 2021 om 17:54
Campenaerts: “Drie ritzeges voor Qhubeka ASSOS is episch”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts heeft zijn ploeg Qhubeka ASSOS de derde ritzege van deze Giro d’Italia bezorgd. Na Mauro Schmid en Giacomo Nizzolo was de Belgische hardrijder de gelukkige van een vluchtersgroep, ten koste van Oscar Riesebeek. “Dit is fantastisch”, jubelt Campenaerts na afloop.

“Met de ploeg hadden we bij het ontbijt al gezegd dat we deze Giro nog beter konden maken”, vertelt hij blij. “Twee ritzeges was al geweldig, drie etappezeges is episch. We gingen all in, omdat het de laatste echte kans was op een goed resultaat voor de ploeg waarmee we nu hier staan.”

Al vroeg in de etappe naar Gorizia liet Campenaerts zich zien. “De start was dramatisch, met de valpartijen. Ik hoop dat iedereen in orde is”, aldus de coureur van Qhubeka ASSOS. “Maar voor de neutralisatie waren we al weg. Na de herstart deden we hetzelfde en zaten we met drie man in de kopgroep. We wilden zo graag, en uiteindelijk pak ik de zege.”

Bij het passeren van de streep toonde Campenaerts de hand van Qhubeka, het goede doel. “Ubuntu, I am because we are. Ook vandaag in de rit gaven we alles voor elkaar en dat lukte geweldig. De ploeg kende een moeilijke periode om in leven te blijven, maar nu hebben we deze Giro met drie ritzeges. Dit is een geweldige kans voor Doug Ryder om een nieuwe sponsor te vinden”, vertelt de ritwinnaar.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Klaas Foppen 23 mei 2021 om 18:01

Leuk team! Mooie overwinning.

Michelangelo 23 mei 2021 om 18:07

Prachtig interview was dat na de finish. Jammer dat de Duitse Eurosport er zo’n halve tolk doorheen laat lullen, alsof Duitsers geen Engels kenne. Haalt alle charme eruit.

Verder siert het Campenaerts dat hij oog heeft voor het grotere plaatje. Dat van zijn ploeg en zijn sponsor, maar ook van de hele gedachte achter Qhubeka. Het zou mooi zijn als dit soort dagen de ploeg helpen om voort te bestaan.

Panache 23 mei 2021 om 18:11

Campenaerts bewijst toch een echte wielrenner te zijn, dit was een zware rit en verdiende zege. Ook Qhubeka (naast Wanty, Alpecin en Eolo) snoert vakkundig de mond van criticasters die het een schande voor de sport vonden om met dergelijke selecties aan de start te staan.

Limal 23 mei 2021 om 18:30

Inderdaad heel mooi dat net die ploegen al ritten wegkaapten. Eigenlijk is er niets nefaster voor zegekansen dan iemand in de ploeg te hebben die gaat voor een (verre) ereplaats in het eindklassement…

Polleke 23 mei 2021 om 18:46

Zoals Deceuninck…

Djamolidin Abdoezjaparov 23 mei 2021 om 19:50

Een schande voor de sport…dat is het totale gebrek aan te respect voor een etalpr

Djamolidin Abdoezjaparov 23 mei 2021 om 19:51

..excuus. gebrek aan respect voor een etappezege in het peloton. Dagelijks een vrijgeleide voor de mindere helft van de renners…waar gaat dat over?

IlPirata 23 mei 2021 om 18:53

Goed gedaan. Daar hebben ze Meintjes en Kreuziger echt niet voor nodig, blijkt.(vorige seizoenen)

Aerosolo 23 mei 2021 om 19:23

1 of 2 seizoenen geleden had dit nog het Riis effect geheten. Maar ze hebben nu met 3 verschillende renners in uiteenlopende ritten zeges geboekt. Fantastisch.

Polleke 23 mei 2021 om 19:55

Waar het fameuse Riis-effect vandaan kwam heeft de gechiedenis ons meer dan duidelijk gemaakt…

Michelangelo 23 mei 2021 om 20:11

Van binnen de ploeg heb ik geluiden gehoord dat ze heel blij zijn dat het “Riis effect” daar is verdwenen. Schijnt een hork te zijn, waar renners uiteindelijk niet beter van gaan fietsen.

Nillus 23 mei 2021 om 19:31

Eindelijk winst voor Campenaerts !
Hoezee !
Heel het voorjaar vaak mee vooruit, eindelijk winst ! Gefeliciteerd

Headlines

Materiaalzone

Populair