Cameron Meyer verrast met tijdritzege Commonwealth Games

dinsdag 10 april 2018 om 11:04

Cameron Meyer heeft voor een verrassing gezorgd op de Commonwealth Games. De Australische wielrenner won goud op de tijdrit. De 30-jarige renner besloot pas twee weken geleden om deel te nemen aan de Gemenebestspelen. Bij de vrouwen ging de overwinning eveneens naar Australië, naar Katrin Garfoot.

Meyer, die onder contract staat bij Mitchelton-Scott, focust zich op het baanwielrennen. “Mijn trainer heeft mij twee weken geleden benaderd omdat hij wist dat ik goed in vorm ben”, zegt de verrassende winnaar na afloop tegen The Guardian. “Hij heeft een fiets geregeld en helemaal voor mij afgesteld. Ik dacht: ik ben toch al aan de Gold Coast (Australië, waar de Gemenebestspelen plaatsvinden, red.) dus ik probeer het gewoon.”

Meyer versloeg met een tijd van 48:13.04 (afstand 38,5 km.) onder andere de Engelsman Harry Tanfield (tweede) en de Nieuw-Zeelander Hamish Bond (derde).

Ondanks het succes op de weg is Meyer niet van plan terug de overstap te maken van de baan naar de weg. “Op dit moment is mijn grote doel goud op de Olympische Spelen, maar dit succes heeft mij wel geïnspireerd om meer tijdritten te gaan doen. Ik houd van het aangaan van nieuwe uitdagingen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

glenn485 10 april 2018 om 11:09

Nouja verrassend. Als je zijn tegenstand ziet kan je dit op zich wel verwachten, ook al is hij nu hoofdzakelijk baanrenner.

HoofdIsVrij 10 april 2018 om 11:16

@glenn
Eensch. Een semiprof wordt notabene 2de.

ronddraaien 10 april 2018 om 11:26

En tweevoudig olympisch kampioen roeien wordt 3e.

josi 10 april 2018 om 11:27

@hoofdisvrij, En nummer 3 is een roeier.
Ronddraaien was me net iets te snel af, zie ik.

Hoebele 10 april 2018 om 12:05

De tegenstand was bij de vrouwen iets beter (2e Villumsen, 3e Simmonds, 4e Archibald, 5e Buchanan), maar echt spannend werd het ook daar niet; Garfoot won met bijna een minuut en haalde Villumsen nog bijna in op de streep.

Shinzawai 10 april 2018 om 12:31

“Alejandro Valverde verrast met zege Waalse Pijl”
“Chris Froome verrast met zege Tour de France”

Dolfy 10 april 2018 om 15:07

In het interview op 7two zei Meyer toch echt dat hij weer de weg opging in Europa de komende maanden. Op welk niveau zei-ie wel niet, maar verwachtte wel weer op de tijdritfiets te gaan zitten, toen hij de vraag kreeg of hij niet nog zolang er mee ging wachten voor de volgende keer, omdat hij 2 en halve jaar niet op een tijdritfiets had gezeten! Ze hebben ook niet zolang geleden een fiets kunnen regelen.

Overigens was Bond daarom de favoriet, die heeft al wat tijdritten gewonnen in dit veld. Callum Scotson had trouwens een lekke band en werd desondanks sterk vierde.

Bij de vrouwen was het inderdaad niet al te spannend. Garfoot had zich speciaal hierop gelegd ook. Dan moet altijd nog even gebeuren natuurlijk. Haar zul je niet zien in Europa op de weg, simpelweg omdat omdat haar man niet mee kan en ze wilde toch graag getrouwd blijven met hem. Vond het een opvallend verhaal..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair