Calmejane kreeg nog krampen: “Een catastrofe was niet veraf”
Foto: Sirotti
zaterdag 8 juli 2017 om 17:26

Calmejane kreeg nog krampen: “Een catastrofe was niet veraf”

Lilian Calmejane moest aan het einde nog alles uit de kast halen om stand te houden, toen hij in de laatste vier kilometer krampen kreeg. “Een catastrofe was niet veraf”, vertelde hij in het flashinterview.

“Dit is enorm, ik kan het nog niet geloven. Dit is pas mijn eerste Tour de France en ik heb nu al hetzelfde kunnen doen als in de Vuelta van vorig jaar . Dat is ongelooflijk”, aldus een overgelukkige Calmejane.

Aan het einde ging het nog bijna mis voor de Fransman, toen hij met krampen af te rekenen kreeg. “Een catastrofe was niet veraf, maar ik heb toch terug kunnen rijden. Het was spektakel van begin tot einde, vanaf kilometer nul. Dat voel je aan het eind wel en dan is het ook een mentale kwestie. Je moet je hoofd gebruiken om te overleven.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2017 22:51
Dat is scorebordjournalistiek ginneR. Als je de etappe hebt gezien, moet je toegeven dat Barguil een van de smaakmakers was en dat Matthews opnieuw liet zien dat hij in de toekomst LBL kan winnen.
9 juli 2017 00:44
Mijn Frans is niet zo goed maar waar in het flashinterview heeft hij iets gezegd in de trant van "een catastrofe was niet veraf"?
Op NOS Teletekst staan dan weer: "Over de krampaanval op slechts enkele kilometers van de finish had hij zich geen zorgen gemaakt. 'Ik was dichtbij. Ik wist dat het goed kwam.' "
9 juli 2017 04:22
Ik heb vaak kritiek op TLJ, vooral thuis. Maar Schipperaar, je hebt duidelijk de etappe niet gezien. Er was een vlakke strook van 12 km met wat dalende en opgaande meters. Wat een onzin verkoop jij zeg. Daarbij zat Gesink aan de top op meer dan een halve minuut. Op 1 tot 1,5 km voor de top zat hij wel dichter.
9 juli 2017 18:56
@yoerie
Lees etio zijn stukje eens voor je zoals velen anderen van onzin beticht. Niet alleen afdalen maar ook veel bochten waar Robert erg behoudend door heen ging.

Reacties zijn gesloten.