Caleb Ewan verlaat Tirreno-Adriatico wegens darmklachten

vrijdag 12 maart 2021 om 18:50
Caleb Ewan verlaat Tirreno-Adriatico wegens darmklachten

foto: Cor Vos

Update

Caleb Ewan heeft Tirreno-Adriatico vroegtijdig verlaten. In de derde etappe, met aankomst in Gualdo Tadino, stapte de Australië met nog ruim negentig kilometer te rijden in de ploegauto.

Ewan belandde rond halfkoers tussen de ploegauto’s, terwijl het peloton net versnelde. De snelle Australiër reed enige tijd naast de wagen van zijn ploeg Lotto Soudal en besloot uiteindelijk op te geven, acht dagen voor de belangrijke afspraak met Milaan-San Remo.

Op voorhand noemde Ewan dit nog een belangrijke etappe in aanloop naar de klassieker. “San Remo en deze rit verschillen weliswaar van elkaar, maar het is een lange rit met een zware finale. Dus ik zou een rit als deze goed door moeten kunnen komen.” (12 maart, 14.52 uur)


Update – Caleb Ewan verliet Tirreno-Adriatico wegens darmklachten

Maag- en darmklachten vormden de aanleiding voor Caleb Ewan om op de derde dag van de Tirreno voortijdig in de ploegauto te stappen. Om zijn deelname aan Milaan-San Remo niet in gevaar te brengen, kneep de Australiër tijdens de etappe naar Gualdo Tadino in de remmen.

“Caleb had drie dagen geleden last van gastritis en verstoppingen. Vandaag voelde hij zich halverwege de rit helemaal leeg, het gevoel van een hongerklop. Het was raadzaam om in zo’n situatie niet te forceren en af te stappen”, vertelde ploegarts Maarten Meirhaeghe aan Het Nieuwsblad. Ewan houdt nu enkele dagen rust om te herstellen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Titaantje 12 maart 2021 om 15:34

In zijn eerste jaren in het peloton kwam hij een heuvel best goed over en deed het ook goed in MSR. Hij lijkt zich enorm op snelheid / acceleratie te hebben gefocust in training, en daarmee inhoud te hebben verloren. Ook in de Tour ovirg jaar altijd 1 van de eerste lossers.

monsieur soixante pourcent 12 maart 2021 om 16:02

Op het zicht zou je inderdaad wel kunnen zeggen dat hij wat extra massa nam.
Met ouder worden heeft hij misschien ook geleerd om geen energie te verspillen wanneer hij voelt dat er geen overwinning in zit.

Staat er anderzijds wel mooi in de wedstrijden die er écht om doen. Kan je weinig op afdingen.

pirazzi 12 maart 2021 om 16:23

10de, 2de, 29ste en 117de in zijn voorafgaande 4 deelnames aan Milaan – Sanremo.
Beetje wisselvallig dus.

monsieur soixante pourcent 12 maart 2021 om 17:17

Even wisselvallig als de erelijst…

Gilberto 12 maart 2021 om 21:25

Die sprinters hebben allemaal darmklachten als ze Wout en Matje bezig zien

Wim Kruithof 13 maart 2021 om 07:46

ik zou zijn koersbroek niet graag willen wassen.

Headlines

Materiaalzone

Populair