Caleb Ewan snelt naar de winst in Ronde van Turkije

vrijdag 19 april 2019 om 14:21
Caleb Ewan snelt naar de winst in Ronde van Turkije

foto: Cor Vos

Caleb Ewan kende tot dusver een frustrerende Ronde van Turkije, maar vandaag was het eindelijk raak voor de Australiër. De renner van Lotto Soudal won de vierde etappe na een machtssprint bergop, voor de balende Juan José Lobato en Sam Bennett.

Sam Bennett leek onklopbaar in de Ronde van Turkije, maar het was Fabio Jakobsen die gisteren won in finishplaats Edremit. Vandaag leek de Ier echter weer in het voordeel, gezien de (voorspelde) lastige finale naar Bursa. “Morgen probeer ik het weer”, zo liet Bennett weten vlak na zijn sprintnederlaag.

Peloton laat begaan 
Maar zijn ploeg BORA-hansgrohe moest vandaag wel aan de bak, aangezien vijf renners een maximale voorsprong wisten te vergaren van liefst tien minuten. Het bleek de voorbode voor een heuse wandeletappe. Mauricio Moreira, Lucas De Rossi, Ander Barrenetxea en Feritcan Samli werkten in het begin goed samen.

Aanvankelijk reed ook Thimo Willems aan kop, maar de Belg had onderweg voldoende punten gesprokkeld voor de bergtrui. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise liet zich dan ook uitzakken naar het peloton. De overige vluchters reden door, in de hoop het peloton voor te blijven.

David tegen Goliath 
Dat lukte echter niet, want Goliath bleek ditmaal sterker dan David. Al wisten Barrenetxea en De Rossi wel bijzonder lang stand te houden. Op tien kilometer van de streep werden de laatste vluchters ingerekend. Pas in de slotkilometers ging het tempo de hoogte in.

Het was wachten op een machtssprint bergop, maar de finale bleek toch een stuk gemakkelijker dan aanvankelijk gedacht. Hierdoor wisten snelheidsduivels als Mark Cavendish en Fabio Jakobsen te overleven. Het was echter Mauro Finetto die versnelde. De Italiaan werd niet veel later overvleugeld door enkele tegenaanvallers.

Tempo schiet omhoog 
Niemand wist echt weg te raken, waardoor we toch een massasprint kregen. De ritwinnaar van gisteren – Jakobsen – zat echter te ver. De renner van Deceuninck-Quick-Step kwam niet in de buurt van de overwinning. Dit in tegenstelling tot Juan José Lobato.

De Spanjaard van Nippo-Vini Fantini-Faizanè ging al vroeg aan, maar wist bijzonder lang stand te houden. Sterker nog: de voormalig renner van LottoNL-Jumbo leek op weg naar de zege, maar Lobato werd in extremis nog voorbijgesneld door Ewan.

foto: Cor Vos

Val Evenepoel 
In de laatste kilometer zagen we overigens nog een valpartij van Remco Evenepoel. De jonge Belg – die in dienst reed van ploeggenoot Jakobsen – viel in de laatste bocht over een renner van Manzana Postobon. De schade lijkt echter mee te vallen bij de klassementsrenner van Deceuninck-Quick-Step.

Dit artikel delen:

16 Reacties

chasse patat 19 april 2019 om 14:26

Sprint van de dode piertjes. Alleen Lobato en Ewan hadden nog een jump in de benen.

KimJungPoels 19 april 2019 om 14:28

Domme keuze van Bennett om de benen stil te houden en reactief te sprinten. Wellicht was Ewan toch de snelste geweest, maar hiermee schakelde Bennett zichzelf sowieso uit.

wielrenner 19 april 2019 om 14:31

Jakobsen was volgens WF in de eindsprint nergens te bekennen, echter hoe kan hij dan 5de worden in de daguitslag?

Random wielerliefhebber. 19 april 2019 om 14:34

Jakobsen werd gewoon vijfde vanuit de achtergrond, heeft echter nooit voor winst meegedaan vandaag. Zat te stuk om op te schuiven denk ik

Grobbel 19 april 2019 om 14:36

Geen idee wat “WF” voor lezing erop na houdt, maar ik heb Jakobsen gewoon constant in de voorste gelederen gezien de laatste paar kilometer. Maar inderdaad de sprint net te ver van achter begonnen (plek 10), een paar keer moeten inhouden, en een echte jump leek ie niet meer te hebben.

ChefSpijker 19 april 2019 om 14:43

Viel me al reuze mee dat ie hier mee kon doen voor top 5. Al was de groep ook nog wel erg groot. Beetje zonde dat opeens Richeze ook weg was. Die miste hij om ‘m nog naar voren te trekken de laatste kilometer. Nu bleef ie inderdaad plakken en moest ie paar keer inhouden. Had vast niet gewonnen anders, maar wellicht een p3 kunnen pakken met betere plaatsing.

Jungle Man 19 april 2019 om 14:39

aan de uitslagen te zien is dit wel een erg saai rondje. vrijwel alleen maar pelotonsprints

Brecht 19 april 2019 om 14:45

Klopt, is eigenlijk World tour onwaardig, vorig jaar ook al 5 massaspurten op 6 etappes
vreemd ook dat er geen tijdrit in zit

hartstikkebedankt 19 april 2019 om 14:46

Eergisteren finish 3,1 km aan 3,6 procent en vandaag finish 2,7 km aan 4,3 procent. Niet supersteil maar het gaat gewoon niet hard genoeg denk ik met dit deelnemersveld om het een beetje uit elkaar te trekken. Morgen krijgen we een slotklim van ruim 12 km aan ruim 9 procent dus daar zal een ander beeld ontstaan.

IlPirata 19 april 2019 om 15:16

Morgen zware aankomst bergop, maar je hebt gelijk tot op heden voorspelbare uitslagen met vlakke aankomsten.

davyduck 19 april 2019 om 14:54

vallen over een andere renner als je op kop rijdt …
Ik probeer er me iets bij voor te stellen :-)

rahimns 19 april 2019 om 15:10

Als je het profiel bekijkt zou dit er een voor de punchers moeten zijn en niet voor de sprinters… blijkbaar is het profiel schromelijk overdreven. Had hier flink naast gezeten met een prono

Random wielerliefhebber. 19 april 2019 om 16:16

Er rijden hier ook weinig puncheurs. Ewan en Lobato zijn toch wel mannen die zo'n halve punchers aankomst goed aankunnen. Zie ook Hatta dam. En zo'n beetje elke overwinning van Lobato is op een aankomst als deze

champieter 19 april 2019 om 15:26

Leuk dat Lotto nog eens een keertje mag juichen.

Gids03 19 april 2019 om 17:09

Deed gibbons niet mee hieraan ???

Verweggistan 19 april 2019 om 17:46

Nee; dat schijnt slecht te zijn voor het zelfvertrouwen van Cav. ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair