Bennett na eerste nederlaag: “Was een chaotische finale”

donderdag 18 april 2019 om 16:33
Bennett na eerste nederlaag: “Was een chaotische finale”

foto: Cor Vos

Sam Bennett leek onklopbaar in de Ronde van Turkije, maar de Ier moest vandaag zijn meerdere erkennen in Fabio Jakobsen. “Het was een chaotische finale, maar Deceuninck-Quick-Step was dit keer gewoon te sterk”, zo concludeert de sprintkopman van BORA-hansgrohe.

In de eerste twee etappes maakte Bennett nog indruk met een ultieme versnelling, maar vandaag wist hij zijn grote concurrent Jakobsen niet meer te remonteren. Hierdoor moest de Ier genoegen nemen met plaats twee. “Het was een zware finale, met name door de wind”, zo kijkt Bennett terug.

“Ga het morgen weer proberen”
“Mijn ploeggenoten hebben fantastisch werk geleverd. Het is vervelend dat ik het niet heb kunnen afronden, maar ik had gewoon de benen niet. Maar ik ga het morgen weer proberen”, aldus Bennett, die wel leider blijft in de Ronde van Turkije. Morgen finishen de renners na een korte beklimming.

Ploegleider André Schulze zag dat Jakobsen de snelste sprinter was. “De etappe verliep zoals verwacht, maar in de finale probeerden meerdere ploegen in het wiel van Sam te zitten. We zijn wel tevreden met het resultaat. Er komen nog kansen in deze Ronde van Turkije”, aldus de oud-renner.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Peter Lippens 18 april 2019 om 17:20

Elke sprint is chaotisch en daar zal altijd wel een sprinter zijn die zijn kansen niet volledig kan verdedigen, dat is nu éénmaal het hedendaagse wielrennen met al die treintjes en tja ook met 4 kun je ingesloten worden, hebben we gisteren nog gezien.

Zjoske 18 april 2019 om 22:42

Jullie doen net alsof hij de eerste 5 ritten allemaal gewonnen heeft.

“Sam Bennett blijft maar winnen in de Ronde van Turkije!”
“Sam Bennett leek onklopbaar in de Ronde van Turkije”
“Bennett na eerste nederlaag”

Beetje overdreven na 2 gewonnen ritten, niet?

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone