‘Caja Rural grijpt naast Giro-wildcard’
vrijdag 13 november 2015 om 10:34

‘Caja Rural grijpt naast Giro-wildcard’

Caja Rural-Seguros RGA hoopt in 2016 deel te nemen aan de Giro d’Italia. Volgens Biciciclismo gaat dat echter een lastig verhaal worden. Organisator RCS Sport ziet de Spaanse ProContinentale formatie graag komen, maar dat gaat komend seizoen nog niet lukken.

Veel verzoeken
Mauro Vegni liet afgelopen week weten dat alleen Southeast zeker is van een wildcard, doordat zij de Coppa Italia hebben gewonnen. “De rest van de ploegen liggen allemaal op de weegschaal”, zei de RCS Sport-directeur woensdag. Het Spaanse wielermedium verwacht echter dat, wanneer Dimension Data een WorldTour-licentie ontvangt, de overige drie teams al vaststaan. Naast Southeast zouden ook Androni-Sidermec, Bardiani-CSF en Bora-Argon 18 – wegens de kansrijke Duitse markt – op een invitatie kunnen rekenen. In dat geval grijpen Caja Rural-Seguros RGA, Wanty-Groupe Gobert, CCC Sprandi Polkowice en ook Roompot Oranje Peloton naast een wildcard voor de Giro.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
13 november 2015 10:38
Roompot kan het dus wel helemaal vergeten.
13 november 2015 10:47
Jammer voor roompot en Weening.
13 november 2015 10:48
Lol Nippo wordt nieteens genoemd in dit artikel? Lachwekkend!
13 november 2015 10:51
Nippo heeft ook gewoon een aardig team. Bora zou ik toch wat vreemd vinden, die kunnen volgens mij ook wel op een Tour wildcard rekenen. Marseille acht ik nog te zwak om een Tour te rijden (Bretagne moest ook een paar jaar wachten)
CajaRural en Roompot leken mij bij voorbaat al niet veel kans te maken, CCC of Wanty zou ik dan liever zien dan Bora.
13 november 2015 10:58
@Verweggistan Tour zal lastig worden voor Bora. ASO kiest voor Franse ploegen normaliter dus met het Procontinentaal worden van Marseille wordt dat erg lastig.
13 november 2015 12:22
Ik denk dat Marseille geen zekerheid is voor de Tour - zie ook het verleden - maar tegelijkertijd weet ik niet of Bora nu zoveel toevoegt, behalve extra aandacht voor Duitsland. Dus ik kan me voorstellen dat ze proberen weer eens de Giro te rijden.
13 november 2015 14:05
In het laatste stuk van dit artikel op Cyclingnews staat nog een rede waarom een Italiaans team geweerd kan worden: Een aantal Italiaanse ploegen 'dwingt' renners om een groot deel van hun salaris zelf te betalen danwel terug te betalen. We wisten natuurlijk al dat renners hun plaatsje konden kopen als je een sponsor meebracht, maar dit is wel een stapje erger. Vegni geeft aan dat het gebruik deze constructies een rede kan zijn om niet uitgenodigd te worden voor de Giro. Dat Vegni af wil van de automatische selectie voor de Giro van de winnaar van de Coppa Italia wijst wel heel sterk naar Southeast. (Ook vanwege het Carretero incident)
Vooral Southeast (en voorgangers) en Androni zouden hier bekend om zijn.

http://www.cyclingnews.com/news/italian-investigation-claims-italian-riders-forced-to-pay-to-race/
13 november 2015 16:28
Aan Southeast zit Vegni vast, anders zou ik nog niet weten of deze formatie uitgenodigd wordt. Bardiani geef ik een groet kans omdat ze in het verleden bewezen goed mee te kunnen. Dimension Data ook, mits ze komen met Cavendish of PT worden. Androni heeft wel de kwaliteit om mee te doen, maar heeft ook een smet. Verder mis ik hier Cunego en zijn maats. Doen die niet mee in de strijd om de wildcards.
13 november 2015 19:26
Bora wordt genoemd vanwege de Duitse markt, maar Giant dekt deze markt toch ook? Ik kan me daarom niet voorstellen dat Bora uitgenodigd wordt. Waarschijnlijk krijgen de genoemde Italiaanse ploegen "gewoon" een wildcard, hoewel Androni ingeruild kan worden voor Nippo
14 november 2015 09:15
Weening heeft ook een streepje voor in Italië dankzij zijn prestaties in de Giro. Daar moet Roompot op hopen. Ik denk dat ze nier kansloos zijn.

Reacties zijn gesloten.