Budgetten onder druk in veldrijden: “Niet de gemakkelijkste tijden”

donderdag 30 april 2020 om 09:09
Budgetten onder druk in veldrijden: “Niet de gemakkelijkste tijden”

foto: Cor Vos

In veldritland nemen de zorgen toe over de gevolgen van het coronavirus en de mogelijke overlap met het wegwielrennen. De vrees is dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel lang afwezig zullen zijn doordat zij zich richten op het wegwielrennen.

“Langzaam maar zeker beginnen er wat kopzorgen aan te komen over de veldritkalender. We zullen met een overlap zitten die we normaal niet hebben tussen de weg en het veld”, zegt Tomas Van Der Spiegel, CEO van organisator Flanders Classics, tegen Sporza. “We gaan er bijvoorbeeld vanuit dat Wout Van Aert en Mathieu van der Poel lang op de weg zullen rijden.”

“We zullen eens goed moeten kijken naar de veldritkalender voor komende winter. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de veldritkalender dezelfde return kan hebben? Daar moeten we ons ook mee bezig houden.”

Een ander pijnpunt is het financiële plaatje. De gevolgen van het coronavirus zijn een extra obstakel in de zoektocht naar voldoende budget. “Daarnaast zijn er zijn ook organisatoren van veldritten die nu hun budgetten moeten rond krijgen. Budgetten in het veld komen van ticketing, VIP’s en sponsoring. Het zijn niet de gemakkelijkste tijden om daar aan te beginnen.”

“De hele crisis helpt niet. Er zijn al een aantal organisatoren die beginnen plannen te maken hoe ze hun budget rond zullen krijgen.”

Flanders Classics organiseert naast veel Vlaamse voorjaarswedstrijden op de weg ook de veldritten van de Superprestige en de wereldbeker veldrijden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Koersmaniak 30 april 2020 om 12:16

In eerste instantie wedstrijden zonder publiek, maar wel tv-uitzending.
Samenpakken in Vip-en feesttenten lijken mij de komende maanden niet aangewezen.

De kalender moet niet herzien worden, Van Aert en VDP zouden zowieso pas later invallen.
Dat is ook weer positief voor de budgetten.

0
sooike 1 mei 2020 om 08:54

Wel of geen publiek, wel of geen tv. Dat maakt allemaal niets uit, want als Mathieu en Wout niet aan het vertrek staan, is dat hetzelfde als een café zonder bier. Daar hoef je niet heen en zelfs het kijken naar televisie is dan verspilling van energie ! Tweederangskoersen kun je zelf ook rijden !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone