Bronzen Toon Aerts: “Ik had deze prestatie echt wel nodig”

zondag 31 januari 2021 om 18:27
Video

Toon Aerts oogde aan de finish zo mogelijk nog blijer dan winnaar Mathieu van der Poel op het WK veldrijden in Oostende, want hij redde zijn seizoen hier met een knappe bronzen medaille.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Dit had ik echt wel nodig”, aldus Aerts bij Sporza. “Dit was een moeizaam seizoen. Telkens dacht ik: nu ben ik vertrokken, maar dan was er ofwel weer een accidentje of blessure, of juist een sterke periode van Iserbyt of Vanthourenhout, het ploegenspel,… Maar nu ik hier op het podium sta, is dat allemaal vergeten. Dit is veel mooier dan eender welke overwinning in een kleinere cross.”

Al maakte Pidcock het hem nog knaplastig. “Ik denk dat ik misschien iets te snel ben weggereden bij de andere jongens die zouden strijden om plekje drie. Ik zat daar bijna de ganse koers alleen en dat kostte veel krachten naar het einde toe. Pidcock kwam nog sterk opzetten, maar maakte gelukkig veel foutjes in het zand, terwijl ik er wel goed doorheen reed. In de slotronde was het een sprint tussen twee stervende zwanen, maar ik maak het gelukkig af.”

“Ik denk dat het heel mooi is om met twee wereldtoppers als Wout en Mathieu op het podium te staan. Niet alleen wereldtoppers in het veld, maar in heel het wielrennen. Dan mag je zeggen dat die derde plaats heel mooi is.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

Peter Lippens 31 januari 2021 om 17:23

Had ‘m wel getipt als derde man achter de grote twee, Pidcock toch ook verbazend goed ondanks die helemaal niet zijn parcours was.

0
DeGroteMolen 31 januari 2021 om 17:50

Goed gereden vandaag en een mooie opsteker voor Aerts. Toch een wat lastig seizoen al met al, maar dit is een hele mooie derde plaats.

0
Thijs E 31 januari 2021 om 18:38

Goede zandpassages, met name brug-af naar strand, daardoor Pidcock achter zich kunnen houden. Misschien de mentale boost om nog wat zeges binnen te halen nu WvA en MvdP de weg op gaan?

0
Arie den Blanken 31 januari 2021 om 18:40

Ik had hem niet getipt voor het podium maar wel gehoopt.

0
Blackcanyon 31 januari 2021 om 22:05

Sympathieke renner. Jammer dat hij dit jaar niet de stap heeft kunnen maken om op hetzelfde niveau als MvdP en WvA te crossen. Zou kunnen liggen aan de aanrijding. Hopen dat ’t hem volgend jaar wel lukt. Nu is in wedstrijden waar een van de grote twee starten de winnaar al zowat bekend en waar ze alletwee rijden komen de anderen er niet aan te pas.

0
Michelangelo 31 januari 2021 om 22:20

Inderdaad, hoge gunfactor. Voor mij blijven Aerts en Pidcock de enige renners die in staat zijn om Mathieu en Wout te kloppen als alles mee zit (weer, parcours).

De rest heeft m.i. een te kleine motor en/of niet de wapens.
Sweeck is goed in het zand, maar Van Aert en VdP zijn minstens van hetzelfde niveau. En dan komt Sweeck conditie tekort.
Eli is goed in explosief draaien en keren, maar dat is Mathieu ook. En zowel op bochtensnelheid als inhoud komt hij nog tekort tegen Mathieu.
Vanthourenhout: komt samen met Meeusen het dichtst bij de techniek van VdP. Maar nog te weinig inhoud om het Mathieu lastig te maken.
VdHaar: beetje blijven hangen. Is nu een “Eli-light”, maar dan met problemen op de balkjes.

Hopelijk is dat volgend jaar anders. Benieuwd of Ryan Kamp zijn ontwikkeling door gaat zetten. Maar dit seizoen blijkt toch echt wel dat Mathieu en Wout meer dan 1 maat te groot zijn…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone