Bronchitis noopt Degenkolb tot opgave in Parijs-Nice

Bronchitis noopt Degenkolb tot opgave in Parijs-Nice

foto: ASO / A.Broadway

vrijdag 9 maart 2018 om 08:35

John Degenkolb zal vandaag niet meer zijn rugnummer opspelden in Parijs-Nice. De Duitse sprinter kampt met bronchitis, zo laat zijn ploeg Trek-Segafredo weten in een persbericht.

Degenkolb – ex-winnaar van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix – betreurt zijn gedwongen opgave, maar zegt geen risico te willen nemen met het oog op het resterende voorjaar. “Ik hou niet van opgeven; het is niet mijn stijl. Het is echter zaak om geen onverantwoorde risico’s nemen met mijn gezondheid. Ik hoop op die manier zo snel mogelijk te herstellen met het oog op de aankomende klassiekers. Ik maak me geen zorgen.”

Trek-Segafredo deelt het optimisme van zijn kopman. “Met het voorspelde slechte weer en de lastigheidsgraad van de komende etappes, is het voor John beter om naar huis te gaan. Met de klassiekers voor de deur moet hij nu zo snel mogelijk beter worden.”

De verwachting is dat de Duitser niet hoeft te snoeien in zijn vooraf opgestelde programma. Degenkolb begon het seizoen spetterend door op Mallorca naar de zege te snellen in zowel de Trofeo Porreres als de Trofeo Palma. In de daaropvolgende Dubai Tour en Volta ao Algarve bleef hij echter steken op enkele ereplaatsen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Charlie33 9 maart 2018 om 08:43

John moet snel terug naar Sunweb. Daar ging het veel beter.

0
zotvankoers 9 maart 2018 om 08:45

Natuurlijk ook rekening houden dat hij in Spanje heel weinig sparringpartners had in de sprint

0
Veloburto 9 maart 2018 om 09:06

Hoezo gooit ie niet gewoon wat salbutamol en wat cortisonen naar binnen?

0
jooprioolpijp 9 maart 2018 om 09:14

Enorm vervelend voor Degenkolb! Aan de andere kant, als wielervolger ben ik blij dat er renners zijn die als ze iets aan de luchtwegen hebben gewoon afstappen.

0
Bettinwel 9 maart 2018 om 09:23

Degenkolb (en Trek) begrijpen hoe het werkt, dat zouden meer renners/ploegen moeten doen. Dikke hulde en beterschap en mogelijk de reden voor het onderpresteren van Mollema in de tijdrit.

0
achtpuntzes 9 maart 2018 om 09:23

Die moet naar SKY.

Met aandoening heb je toch veel meer potentieel dan zonder. :p

0
Wildebert 9 maart 2018 om 09:56

Verstandig met het oog op de rest van het seizoen. Nu eerst lekker maar eens op adem komen met een aantal heerlijke sponsor espresso’s, om daarna als vanouds weer wat puike sprintjes te Trekken

0
Laatste man 9 maart 2018 om 11:32

De zoveelste. Bij Trek verstandig, bij Lotto business as usual aldus sommigen.

0
schipperaar 9 maart 2018 om 12:09

Met een bronchites wordt klimmen een hel, Dumoulin heeft naast een verkoudheid ook nog een zere keel maar heeft gelukkig veel meer vermogen ondanks het nijpende budget.

0
mk187 9 maart 2018 om 14:37

@achtpuntzes: idd, Froome wil vast wel wat pufjes met hem delen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone