Broers Roodhooft, Thibau Nys en Tim Declercq eerste laureaten Kristallen Fiets

Broers Roodhooft, Thibau Nys en Tim Declercq eerste laureaten Kristallen Fiets

© Cor Vos

woensdag 1 december 2021 om 21:31

Woensdagavond stond in Vilvoorde de uitreiking van de Kristallen Fiets op de agenda. Geen groot gala zoals andere jaren, maar een kleinere versie – voor de gelegenheid coronaproof. De eerste laureaten waren Thibau Nys, Tim Declercq en de broers Roodhooft.

De broers Philip en Christoph Roodhooft werden door de jury (wielerjournalisten, – coryfeeën en ex-laureaten) tot winnaars verkozen in de categorie ploegleider/ploegmanager van het jaar. Het duo dat garant staat voor de opmars van Alpecin-Fenix haalde het van Patrick Lefevere (Deceuninck-Quick-Step) en Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout. De trofee werd uitgereikt door Johan Museeuw.

Jongere van het jaar werd Thibau Nys, onder meer dankzij zijn onverwachte Europese beloftentitel op de weg. Nys junior won, voor Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks. Nys kreeg de trofee uit handen van de afscheidnemende Michel Wuyts, naast tv-commentator ook columnist bij Het Laatste Nieuws.

De Kristallen Zweetdruppel, de trofee voor de beste helper ging voor het vierde jaar op rij – een record – naar Tim Declercq. El Tractor werd verkozen door middel van een poll op de organiserende krant HLN.be en kreeg de trofee uit handen van Tom Boonen, zelf viervoudig winnaar van de Kristallen Fiets.

Declercq (56,1 % van de stemmen) haalde het met ruime voorsprong op Nathan Van Hooydonck (16,4 %) en Gianni Vermeersch (15,6 %).

Foto’s: screenshots HLN.be

Dit artikel delen:

1 Reactie

lo squalo dello Stretto 2 december 2021 om 08:38

Wat Declercq doet is tof en ik zal het zeker niet onderschatten maar er zit ook een hoop “branding” achter. Hem de tractor noemen en elke keer maar herhalen hoe fantastisch hij op kop sleurt. Maar in werkelijkheid kunnen er veel Belgische profs dit aan uiteraard. Leuk dat hij kilometers op kop rijdt maar om er een trofee voor uit te reiken…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone