Britse selectie voor EK veldrijden bekend, Thomas Mein enige elite

donderdag 4 november 2021 om 13:03
Britse selectie voor EK veldrijden bekend, Thomas Mein enige elite

Thomas Mein - foto: Cor Vos (archief)

De Britse selectie voor het EK veldrijden 2021 op de VAM-berg is bekendgemaakt. British Cycling stuurt een afvaardiging van achttien crossers naar Drenthe en daarbij ontbreekt, zoals verwacht, Tom Pidcock.

Thomas Mein is de enige elite-renner in de selectie. De 22-jarige veldrijder van Tormans-Circus kwam vorig jaar nog uit op het EK bij de beloften; in Rosmalen werd hij toen tweede achter Ryan Kamp. Bij de vrouwen heeft Team GB geen enkele elite aan de start.

Bij de beloften mannen staan vijf Britten aan de start, waaronder Lewis Askey. De 20-jarige renner kwam de voorbije seizoenen op de weg uit voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ en stapt volgend jaar over naar de WorldTour. Deze winter rijdt hij ook enkele crossen. Ook Cameron Mason (vorig jaar derde op het EK U23) doet mee.

Zoe Bäckstedt is een opvallende naam bij de junioren vrouwen. De 17-jarige dochter van oud-profwielrenner Magnus Bäckstedt werd eerder dit seizoen al tweede in de Ethias Cross Meulebeke, tussen de elites, en won de juniorencross tijdens de Superprestige Gieten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

thomasjaarsma 4 november 2021 om 13:06

Hopen op Cameron mason

0
thomasjaarsma 4 november 2021 om 13:07

Waarom start Ben Turner hier niet rijd vorige jaren altijd veld. Focust die vollegedige op de weg? Of pas later met pidcock?

0
Maillot à Pois 4 november 2021 om 13:32

Hij start samen met Pidcock zijn crossseizoen, in december.
bron: https://www.cyclingweekly.com/news/brit-ben-turner-joins-ineos-grenadiers-for-2022

0
Oblomov 4 november 2021 om 16:05

Van die komende Britse overheersing die een aantal jaar dreigde, met behalve Pidcock ook Turner en de gebroeders Tullet en bij de dames Richards, Harnden en Kay , is wel heel weinig terecht gekomen.

Maken alleen bij de vrouwen junioren kans op een overwinning, al zal die Backstedt dan uit een ander vaatje moeten tappen dan in Overijse , waar ze een minuut achter Bentveld eindigde.

0
Theo Bovengemiddelkamp 5 november 2021 om 09:44

Waarom start Kay niet? Richards is waarschijnlijk nog niet aan het seizoen begonnen? Waar zijn de tijden van Wyman en Brammeier gebleven?

Een crossland met potentie, maar het lukt ze op de één of andere manier niet om tot bij de elite door te stromen. Daar zou de UCI toch echt meer aandacht aan moeten besteden, het land is al gek van baan- en wegwielrennen, waarom zou daar de cross niet bij kunnen komen? Volgens mij worden er ook al veel (jeugd)wedstrijden georganiseerd, dat is ook een belangrijke voorwaarde om zich te ontwikkelen als crossland. Bovendien ligt Vlaanderen vlakbij.
Zelfde verhaal geldt overigens voor Tsjechie, Frankrijk en Zwitserland. Genoeg ingrediënten aanwezig, maar bij de elite zie je amper nog renners uit deze landen.

0
Maillot à Pois 5 november 2021 om 10:04

Kay is nog steeds herstellende van een sleutelbeenbreuk na een aanrijding op training eind september. Helaas een complexere breuk dan die van Thibau Nys.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone