Britse continentale mannenploeg ONE wordt WorldTour-vrouwenteam

zaterdag 1 september 2018 om 13:52
Britse continentale mannenploeg ONE wordt WorldTour-vrouwenteam

foto: Sirotti

ONE Pro Cycling stopt aan het einde van dit seizoen als continentale mannenploeg. In plaats daarvan gaat de ploeg een vrouwenteam opzetten, dat moet gaan uitkomen op WorldTour-niveau. Die ploeg moet eind deze maand rond zijn. Dat meldde ONE Pro Cycling vandaag op haar website.

“We zien de mogelijkheden binnen het vrouwenwielrennen en dat is erg uitdagend. Onze huidige partners zijn op de hoogte gebracht en deze koerswijziging is met veel positiviteit ontvangen”, schrijft ONE Pro Cycling op het web.

Het uitgangspunt van de ploeg is altijd geweest dat ‘zij wil bijdragen aan positieve veranderingen in de wielersport, die veel verder gaan dan slechts het winnen van wedstrijden’. “We geloven dat de grootste mogelijkheid om dit te bewerkstelligen momenteel ligt in het vrouwenwielrennen. Onze passie en ambitie zijn alleen maar toegenomen om hiervan een succes te maken.”

Winst in de Heistse Pijl
One Pro Cycling boekte dit seizoen zes UCI-zeges; vijf ervan behaalde Emils Liepins voor de wit-blauwe formatie, de Let was onder meer de beste in de Market Heistse Pijl waar hij Wouter Wippert klopte in een sprint. Hayden McCormick zorgde voor het andere succes in de New Zealand Cycle Classic.

Dit artikel delen:
# ONE

4 Reacties

BoomHoogerland 1 september 2018 om 14:12

Toch wel een interessante ontwikkeling. Het mannenpeleton verliest sponsoren en het vrouwenpeleton lijkt steeda groter te worden

0
Verweggistan 1 september 2018 om 14:16

‘One’ is ook zo’n Aquablue. Heel veel ambitie met een PCT team, dat dan CT werd en nu (als mannenploeg) verdwijnt. Wel iets netter aangepakt als Aquablue. Maar ook een ploeg zonder sponsor en alleen een optimistische geldschieter die hoopte dat als de ploeg eenmaal zou staan er wel sponsors zouden komen.

0
leegloper 1 september 2018 om 17:19

Zijn er renners met doorlopend contract? Meegroeien met het bedrijf wordt zo lastig.

0
Samlambeej 1 september 2018 om 19:57

Weer zo'n organisatie van grote woorden maar wat veranderen ze dan?
Is het zo'n positieve ontwikkeling voor het wielrennen om de ene ploeg op te doeken en een andere op te richten? Denk dat het vooral goed is voor de sponsor. WT-vrouwenwielrennen heeft veel meer exposure dan een continentale mannenploeg. En terecht! Maar ik volg het niet en ik zal het ook niet volgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone