British Cycling kan inhoud Wiggins-pakketje niet bevestigen
donderdag 29 december 2016 om 19:38

British Cycling kan inhoud Wiggins-pakketje niet bevestigen

Er blijven vragen komen over het mysterieuze pakketje dat tijdens het Critérium du Dauphiné 2011 is afgeleverd aan Sir Bradley Wiggins. Volgens The Times en The Daily Mail heeft de president van British Cycling gezegd dat hij de inhoud niet kan bevestigen.

Anti-dopingagentschap blokkeert toegang in eigen systeem
In een verklaring aan de parlementscommissie die onderzoek doet naar Sky, gaf teammanager Sir David Brailsford onlangs aan dat het vrij verkrijgbare Fluimicil in het pakketje zou zitten. British Cycling-president Bob Howden zou aan de parlementscommissie hebben laten weten dat ze niet bij hun eigen documentatie kunnen. Omdat het Brits anti-dopingagentschap onderzoek doet, is het documentatiecentrum van British Cycling afgesloten, stelt Howden.

‘Hoe meer we ontdekken, hoe meer vragen er rijzen’
Parlementscommissie-voorzitter Damian Collins heeft moeite met de verklaring van British Cycling. “Hoe meer we ontdekken over het pakketje, hoe meer vragen er rijzen. Als het medicijn zo dringend nodig was, had het veel beter in Frankrijk kunnen worden gekocht. […] British Cycling zegt dat ze hebben vernomen wat er in het pakketje zit. Ze leggen alleen niet uit waarom. We moeten zeker weten dat British Cycling keurig bijhoudt wat er in en uit hun medische schappen gaat.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
29 december 2016 19:55
Soap.
29 december 2016 20:41
Wel opvallend dat Bradley net nu toch tamelijk onverwacht zijn afscheid aankondigt.
29 december 2016 21:06
@RV: welke zege van Rasmussen? Was Froome niet sterker in de tour van 2012?
29 december 2016 21:23
EN stel nu eens (heel hypothetisch) dat hij z'n Tourzege kwijtraakt. Dan staat de teller van vriend Froome ineens op vier Tourzeges... Dus, hoewel dit stinkt tot en met, niet gaan sleutelen aan uitslagen
29 december 2016 22:46
De train ontspoort...
29 december 2016 22:50
@RV
Welkom in de echte wereld.
29 december 2016 23:06
Beste Bradley, u bent er gloeiend bij... De snelle move tijdens het kerstreces, gaat u niet meer redden. Tip: niet gaan draaien nu he, daar gaat orkendiarree (met dank aan @RV) alleen maar erger van stinken....

Overigens: British Cylcing die fungeert als apotheek??? Apart....
29 december 2016 23:25
Ha, een leuke ‘wordt vervolgd’.
Dus de koerier, oftewel de coach van de nationale Britse damesploeg, spendeert twee volle dagen en zo’n slordige 600 pond om een medicament ter waarde van 8 euro naar het, in de Franse Alpen vertoevende, team Sky te brengen. Nee, duidelijk.

Het medicament heet overigens Fluimucil; het wordt hier wederom, net als in het bericht van 20 december jl., verkeerd gespeld.
29 december 2016 23:30
Wanneer wordt dit zorgvuldig opgebouwde doch ingewikkelde script trouwens verfilmd?
Een rol voor Sir Bradley lijkt me in dit verhaal overbodig.
Laten anderen nu maar eens de hier beschreven mensen en hoofdrollen gaan spelen.
Zal vermoedelijk wel een vervolgfilm dan wel een hele serie gaan opleveren.
29 december 2016 23:38
Gezeik...
30 december 2016 08:23
Ach jongens, wat maakt het allemaal nog uit: de hoofdpersoon is (hoe toevallig, hè?) net gestopt met koersen. Nou heeft hij al wel eens eerder gezegd dat hij dat zou doen (de tel ben ik inmiddels kwijt), maar nu is het vast definitief. Laten we het hopen!
30 december 2016 08:52
de opkomst van het Britse wielrennen, een gevolg van het afnemen van het gebruik van doping in het peloton in combinatie met een Brits dopingnetwerk vanuit British Cycling?

zou in ieder geval heel veel verklaren.
30 december 2016 09:26
Misschien een idee voor de redactie: In deze tijd met relatief weinig wielernieuws kunnen jullie misschien een keer een wat meer diepgaand achtergrond verhaal maken? Bijvoorbeeld een tijdlijn van dit pakketjesverhaal. Vaak zijn dit soort stukjes bijna copy-paste van ANP oid. Juist nu kunnen dit soort randzaken wat extra aandacht krijgen!
30 december 2016 09:44
Vanuit stukje van NOS:

Volgens Sky was Wiggins in de loop van het Critérium du Dauphiné ziek geworden en had hij daarom fluimucil nodig. Volgens Brailsford zou Cope het pakketje meenemen naar Frankrijk omdat hij toch al die kant op moest. Maar uit de reisgegevens blijkt dat het verzoek om het pakketje te brengen al geruime tijd eerder was gedaan.

Verder is duidelijk dat het vier dagen duurde om het pakketje vanuit Engeland naar Frankrijk te brengen. De totale reiskosten bedroegen zo'n 700 euro. Terwijl hetzelfde middel voor 8 euro ook bij iedere apotheek in Frankrijk te krijgen is
30 december 2016 11:10
Misschien hadden ze de English Tea-blend daar niet verkrijgbaar en ging ie anders huilen bij citroen of Eucalyptus ? Een huilende Wiggins is natuurlijk ook geen gezicht getuige de natte giro en winderige Gent Wevelgem, dat voorkomen mag wel wat kosten.

Reacties zijn gesloten.