Breukje in pols Wout van Aert

maandag 1 juni 2015 om 09:47

Wout van Aert heeft aan de valpartij in de slotrit van de Ronde van België een breukje in zijn pols overgehouden. Vandaag wordt beslist of de Belgische veldrijder moet worden geopereerd aan de barst in het scheepvormig been, meldt Het Nieuwsblad.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Van Aert kwam in de afdaling van de Stockeu hard ten val toen hij de Katusha-renner Eduard Vorganov, die onderuitgleed, niet meer kon ontwijken. De renner van Vastgoedservice-Golden Palace gleed de berm in en kreeg een fikse klap op het hoofd en zijn linkerpols. Van Aert reed de wedstrijd wél uit en finishte als 36ste op ruim acht minuten van rit- en eindwinnaar Greg van Avermaet.

Update 15:00 uur:
De ploeg meldt dat Van Aert vandaag aan zijn pols zal worden geopereerd. “Er wordt een vijsje (schroef, red.) ingeplaatst”, zegt Van Aert op de website van zijn ploeg. “Dat zou het herstel aanzienlijk moeten versnellen. Eerst volgt een week gips, daarna zal de pols gefixeerd worden met een spalk, zodat ik wat kan fietsen. Zonder die operatie zou ik echter zes weken in het gips moeten.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Smuckinho 1 juni 2015 om 10:28

Spijtig dat hij viel. Reed een sterke wedstrijd.

0
Marszzz 1 juni 2015 om 10:56

Is vast weer geheeld voordat hij in de modder stapt.

0
Utrecht19 1 juni 2015 om 11:10

Vervelend voor hem! Zijn veldseizoen is nog ver weg dus zal geen problemen gaan hebben in het veld.

Werd wel moe van de Belg, lees Wuijts, elke keer die vergelijking met Van der Poel tijdens de ronde van Belgie.

0
ikbenprocycling 1 juni 2015 om 12:41

rotpech, met een meter meer afstand had hij wel net om die rus kunnen geraken (ik klink bijna als een Vlaming)

0
alsjewint 1 juni 2015 om 19:11

Vond het een akelige val, zoals hij vanuit de berm terugstuiterde. Niet fijn om te zien. Helaas voor hem nu een streep door zijn zomerseizoen. Alle ballen dan maar op het nieuwe veldritseizoen.

0
nero 1 juni 2015 om 21:31

Maar hij was wel de beste man in koers ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone