Breukink over afstappen Dumoulin: “Een verstandige keuze”

woensdag 15 mei 2019 om 16:46
Breukink over afstappen Dumoulin: “Een verstandige keuze”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin hoopte de Giro d’Italia nog uit te rijden, maar de Nederlander moest al vroeg opgeven onderweg naar Terracina. “Een verstandige keuze, anders maak je de blessure alleen maar erger”, zo is Erik Breukink van mening in De Telegraaf.


Dumoulin ging nog van start in de vijfde etappe, maar zijn linkerknie bleek toch te gehavend. Breukink snapt dat Dumoulin het alsnog probeerde. “De vraag is hoe belangrijk hij het vond om de Giro uit te rijden. Misschien dacht hij dat hij in de laatste etappes nog wat moois kon laten zien.”

De kopman van Team Sunweb gaf echter vrijwel direct na de start op. “Ik denk niet dat hij lang met pijn wil rondfietsen. Dat kan namelijk gevaarlijk zijn voor de Tour”, aldus Breukink, die spreekt uit ervaring. “Ik was aan het trainen voor de Tour van 1993, toen ik werd aangereden door een auto.”

“Ik viel toen eveneens op mijn knie, maar besloot wel de Tour te rijden. Op een gegeven moment kreeg ik echter last van een slijmbeursontsteking. Ik heb uiteindelijk ook moeten opgeven. Het is gewoon niet vol te houden, maar je wilt gewoon niet opgeven”, zo geeft de oud-renner aan.

Aanloop naar de Tour 
Terug naar Dumoulin. De 28-jarige renner zal zich nu dus richten op de Tour, in de hoop zijn tweede plaats van vorig jaar te verbeteren. “Hij zal nu zijn programma moeten omgooien”, aldus Breukink. “Nu rijdt hij misschien wel het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland als voorbereiding.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marcel1112 15 mei 2019 om 16:52

Open deur.

speedline 15 mei 2019 om 18:17

Dus?

Breukink geeft gewoon antwoord op een vraag, wat is het probleem?

west 15 mei 2019 om 18:15

Edit: Graag on-topic

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair