Breschel: “Dit is wat de ploeg nodig had”

woensdag 24 maart 2010 om 19:44

Matti Breschel was vandaag de grote triomfator in de 65e editie van Dwars door Vlaanderen. De 25-jarige Deense kampioen achtte op 25 kilometer van de streep zijn moment gekomen en trok ten aanval, en hij rondde vervolgens zijn solo op imponerende wijze af. Een opsteker voor Breschel zelf, die zal proberen zijn zesde plaats in de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar te verbeteren, maar vooral voor zijn ploeg Team Saxo Bank, zo verklaarde hij na de wedstrijd bij Sporza.

“Dit is een belangrijke overwinning voor mij, maar nog meer voor de ploeg. Al bij het begin van de periode van Vlaamse klassiekers een zege boeken, is na een maand zonder zege voor de ploeg uitstekend voor het moreel. Dit is wat de ploeg nodig had”, stelde Breschel. “Maar mijn overwinning zorgt niet voor problemen binnen de ploeg voor de rest van het voorjaar. Cancellara is onze kopman, maar de ploeg kan mij achter de hand houden. Zo kan je vandaag wedstrijden naar je hand zetten.”

Terug naar de wedstrijd van vandaag dan. Net voor de Tiegemberg, op een schijnbaar onbelangrijk moment, viel de beslissing. “Fabian zei me dat hij zich vandaag zou wegcijferen voor mij, en dat ik gewoon bij hem in het wiel moest komen zitten. Op het moment dat hij van de kop ging, nam ik gewoon over. Toen ik omkeek, zag ik dat ik, zonder aan te vallen, een kloofje had geslagen. Ik zette door en was echt aan het sterven in de slotfase, maar [ploegleider] Schmidt heeft me naar de zege geloodst”, besloot Breschel.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone