Brandon McNulty: “Hoop in Vuelta wat kansen te krijgen”

donderdag 13 januari 2022 om 11:43
Brandon McNulty: “Hoop in Vuelta wat kansen te krijgen”

foto: Cor Vos

Brandon McNulty zal dit jaar voor het eerst twee grote rondes in één seizoen betwisten, maar het is nog maar de vraag of hij in een van die twee koersen echt voor eigen kansen mag rijden. Zowel in de Tour als in de Vuelta start hij namelijk aan de zijde van Tadej Pogačar. Toch hoopt de Amerikaan stiekem dat hij in de Spaanse drieweekse zelf successen zal boeken, laat hij op het persmoment van UAE Emirates weten.

“Natuurlijk, als Tadej meedoet en de Vuelta leidt, dan zal ik voor het team moeten rijden, maar het zou fijn zijn als ik wat meer vrijheid zou krijgen. Het is aan het einde van het seizoen, wanneer iedereen wat vermoeider is, dus we moeten afwachten hoe alles uitpakt tijdens de wedstrijd. Ik hoop echt dat ik wat kansen krijgen”, zegt McNulty, nadat er gesuggereerd is dat Pogačar na een zware Tour wellicht niet meer voluit kan gaan in de Ronde van Spanje.

Wat de Ronde van Frankrijk betreft, heeft de 23-jarige renner echter weinig persoonlijke ambities. “Tadej heeft de Tour de laatste twee keer gewonnen, dus iedereen zal daar voor hem rijden. Misschien dat er nog wat mogelijkheden zijn in de tijdrit, maar voor de rest is het alle hens aan dek voor Tadej”, klinkt het realistisch.

Voorafgaande aan de Tour de France zijn er nog wel de nodige plannen in de kortere rittenkoersen. “Ik richt me op de Ronde van Algarve, vervolgens doe ik Parijs-Nice en dan de Ronde van Romandië, waar ik telkens wat vrijheid zal hebben. Ik moet kijken hoe het gaat, maar in Romandië ga ik voor het best mogelijke eindresultaat”, blikt McNulty vooruit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Shinzawai 13 januari 2022 om 12:10

Ik zie McNulty na dit seizoen wel vertrekken naar een ploeg waar hij wat meer vrijheid krijgt, bijvoorbeeld Trek, Israel of EF. Het lijkt er niet op dat hij bij Emirates ooit kopman gaat zijn.

0
Landeirovic 13 januari 2022 om 12:21

Hij heeft inmiddels zijn contract met 2 jaar verlengd.

0
Steven_E 13 januari 2022 om 12:19

Met die instelling lijkt het wel of hij hoopt zelf fris aan de start van we Vuelta te staan, wat na de Tour ook het geval niet meer zal zijn. Of gaat hij zich in de Tour sparen om z’n kansen in de Vuelta te benutten?

0
Melkzuur 13 januari 2022 om 13:51

Dit wordt de Kwiatkowski van UAE vrees ik. Pogacar, Almeida en vermoedelijk ook Ayuso staan boven hem in de pikorde.

0
dit is mijn voorwiel 13 januari 2022 om 16:26

Ik denk dattie voor die tijd weg zal zijn… voor zn 30e naar EF. Na zn 30e naar Trek.

0
Jean Dumas 13 januari 2022 om 14:53

Die kansen krijg je niet, want Remco doet mee.

0
bellevue 14 januari 2022 om 12:56

De hoop vooral niet verliezen, jongen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone