Brambilla trekt naar Trek-Segafredo

Brambilla trekt naar Trek-Segafredo

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

woensdag 13 september 2017 om 08:15

Gianluca Brambilla heeft een tweejarig contract ondertekend bij Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg neemt de 30-jarige Italiaan over van Quick-Step Floors. Hij reed vijf seizoenen in Belgische dienst. Bij de ploeg van Luca Guercilena krijgt Brambilla komend seizoen de kans om een klassement te rijden in de Giro d’Italia, valt te lezen in een persbericht.

‘Kijk uit naar nieuwe ervaring’
Brambilla kan niet wachten om zich bij de ploeg van Bauke Mollema, Boy van Poppel en Koen de Kort te voegen. “Ik heb veel geleerd bij Quick-Step Floors en daar ben ik hen erg dankbaar voor. Maar ik voel dat het tijd is om de volgende stap in mijn carrière te maken. Ik kijk ernaar uit om van teams te wisselen, om te kijken hoe andere grote ploegen werken, om nieuwe mensen te ontmoeten en om mezelf te blijven ontwikkelen.” Teammanager Luca Guercilena is blij met Brambilla’s komst. “Hij kan etappes winnen, goede eendagsklassiekers rijden en voor een klassement gaan, dat heeft hij reeds bewezen. Gianluca is een van onze speerpunten voor de Giro.”

Giro d’Italia hoofddoel
De 30-jarige Italiaan kijkt uit om komend seizoen zijn kans te gaan in de Giro. “De Giro is mijn favoriete koers en komend jaar wil ik er grootse prestaties laten zien. Ik hoop dat ik in de vorm van mijn leven van start kan gaan. Ik wil drie weken lang alles geven en hopelijk kan ik dan naar huis met een erg goede plek in het eindklassement. Daarnaast houd ik ook van de Ardennenklassiekers met in het speciaal Luik-Bastenaken-Luik. Maar het monument dat ik het leukste vind, is de Ronde van Lombardije. Als Italiaan zou het een droom zijn om die koers op een dag te winnen.”

Dit artikel delen:

40 Reacties

hitman79 13 september 2017 om 10:51

@marehoek Wie weet.. t Zal nen blauwe geschelpte zijn!

brianbentert 13 september 2017 om 11:07

Vraag me af of hij in staat is een goed klassement te rijden in een 3 weekse koers. 13e plek in de Giro en Vuelta is vooralsnog het hoogste wat hij gehaald heeft. En Trek heeft nou ook weer niet de beste groep klim knechten in huis.
Bergop kan hij zich niet meten met de wereld top. Ik zou voor dag succes gaan als ik hem was.

Boomie1 13 september 2017 om 11:50

@Tuubke, hij ging er juist weg omdat ie naar Sky wilde, die gaat echt niet terug.

@TeamNL, waar gaat Capecchi heen dan?

Natte spons 13 september 2017 om 12:22

Lefevre heeft niks met klassementsrenners en grote ronde renners, richt zich alleen op het voor- en najaar. Potentiële klassementsrenners gaan altijd weg. In grote rondes gaat QST ook altijd alleen maar voor etappes, wat ze overigens wel erg goed doen. Zeker dit jaar!

wielrenner 13 september 2017 om 12:25

Had dit jaar een stuk minder gepresteerd dan voorgaande 2 jaren. Nou niet bepaald omdat hij zoveel meer knechtenwerk moest verrichten. Ik moet het allemaal nog zien.

markd 13 september 2017 om 12:28

volop voor de jeugd : Cavagna hoort hier ook bij en nu James Knox (blijkbaar niet goed genoeg voor Sky)

Scott Sunderland 13 september 2017 om 13:11

Wat een ongelooflijk slecht seizoen heeft Brambilla gehad trouwens. Hopelijk gaat hij weer beter rijden anders heb je niks meer aan hem.

koos1 13 september 2017 om 14:07

Quickstep volgend jaar dus nog meer een ploeg voor de (Vlaamse) klassiekers en de massasprints. Alleen Jungels voor een klassement is wel erg mager voor zo’n ploeg.

nederbelg 13 september 2017 om 15:06

@nattespons @koos
Voeg aan Jungels ook maar Alaphilippe toe (benieuwd hoe die zich blijft ontwikkelen). Ook Enric Mas als wissel op de toekomst.

jappe666 13 september 2017 om 15:43

Doe eens gek… Probeer Contador te overtuigen voor een jaartje extra, verder zijn ook Moscon, Betancur, Dani Moreno, Bilbao, Aru, Roche, Dennis, Küng, Teuns, Anton, Kudus, Valls, Monfort, Vanendert, Marczynski, Albasini, Kiserlovski, Haller, Modolo, Kyrienka…officieel nog nergens onder dak voor 2018.

Nibs 13 september 2017 om 16:53

Begrijp niet goed dat er nog mensen zijn die denken dat jungels een gt gaat winnen. Dat is een complete utopie, hij kan beter voortknechten voor dumo zoals hij heel de giro gedaan heeft.

Steven_E 13 september 2017 om 17:45

@Nibs
Hij staat anders wel verder dan Dumo op dezelfde leeftijd.
Voor de grote rondes hebben ze nu een zéér jonge kern, volgend jaar iedereen eens ergens een vrije rol geven en kijken wat dat geeft en wie zich kan ontwikkelen als kopman in de toekomst.

Nibs 13 september 2017 om 18:34

Dumo is echt wel van een ander kaliber dan jungels hoor, ook kelderman acht ik tot meer in staat dan jungels. Jungels rijdt ook rond als een kieken zonder kop, ik begrijp nog steeds niet goed waarom hij altijd achter nibali en quintana aan zat om dumo terug te brengen.
Hij had zijn energie beter elders gespendeerd als slechtste klimmer vd huidige goede tijdrijders

Covadonga 13 september 2017 om 21:57

Een transfer na een belabberd seizoen. Dat moet zijn prijs wel drukken. Slim van Trek?

Headlines

Materiaalzone

Populair