Bram Welten na top 10-plaats: “Voel dat er meer in zit”

zaterdag 9 februari 2019 om 08:44
Bram Welten na top 10-plaats: “Voel dat er meer in zit”

foto: Arkéa-Samsic

Bram Welten spurtte in de tweede etappe van de Etoile de Bessèges naar een plaatsje in de top-10 van de daguitslag, nadat hij er in de openingsrit niet aan te pas kwam. Hoewel de rappe Nederlander van Arkéa-Samsic nog niet tevreden is met het resultaat, voelt hij wel dat er meer in het vat zit.

“De ploeg werkte erg hard voor me, met name in de finale waarin de spanning hoog was”, blikte Welten terug. “Voor bijna iedereen is dit de eerste koers van het seizoen. Iedereen is nerveus en iedereen wil hier een goed resultaat behalen. Maar ik was goed geplaatst.”

Alleen de rotonde op 500 meter van de meet zorgde voor wat verwarring. “Ik wilde er de linkerkant pakken, maar om in het peloton te blijven, moest ik de rechterkant pakken. Deze kant was iets langer. Toen was het nog slechts 400 meter tot de streep, dus ik begon mijn sprint vroeg.”

‘Tevreden met het gevoel’
“Uiteindelijk eindig ik in de top-10. Ik ben niet erg blij met dat resultaat, maar ik ben tevreden met het gevoel en ik voel dat er nog meer aan komt. Het doet me goed dat ik mee kon sprinten. Ik denk dat er nog betere dingen in het vat zitten”, aldus Welten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 9 februari 2019 om 09:30

Tegen wie of wat heeft Welten dit verteld?

josi 9 februari 2019 om 10:14

Staat op de ploegwebsite. De bronvermelding had er inderdaad wel bij gemogen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair