Brailsford drukt geruchten de kop in: “Egan Bernal blijft bij onze ploeg”

donderdag 23 september 2021 om 18:28
Brailsford drukt geruchten de kop in: “Egan Bernal blijft bij onze ploeg”

Egan Bernal - foto: Cor Vos

De geruchten dat Egan Bernal ontevreden is bij INEOS Grenadiers werden steeds hardnekkiger, maar teammanager Dave Brailsford is duidelijk in gesprek met wielerjournalist Juan Sebastian Charry. “Egan heeft nog een tweejarig contract en hij is een van onze sleutelfiguren”, aldus Brailsford.

Naar verluidt zit er tussen Egan Bernal en zijn ploeg INEOS Grenadiers een haar in de boter. De regerende winnaar van de Giro d’Italia zou ruzie hebben en ook niet met al zijn ploegmaats een goede relatie hebben, zo meldt de Franse sportkrant L’Équipe. Zijn manager Giuseppe Acquadro ontkende eerder al dat er onenigheid zou zijn en laat weten dat de Colombiaan zich juist gesetteld voelt bij de ploeg.

Ook Brailsford drukt de geruchten de kop in. “Egan heeft nog een contract van twee jaar. We zijn enorm trots op hem. Het is een geweldige renner. Hij won al de Tour de France en heeft dit jaar op een fantastische manier de Giro op zijn naam geschreven. Hij is een van onze sleutelfiguren. We hebben altijd al een goede relatie gehad met Colombia en Colombiaanse wielrenners. We willen graag dat Egan deel uitmaakt van onze toekomst.”

Brailsford zou zelf op het punt staan om te vertrekken bij wielerploeg INEOS Grenadiers, om een stap te maken naar de overkoepelende organisatie van INEOS Sports. Dat werd dinsdag gemeld door het Italiaanse Tuttobiciweb. Rod Ellingworth zou de functie van Brailsford overnemen, maar de huidige ploegbaas spreekt in een interne mail tegen dat hij zou vertrekken.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Piet Lut 23 september 2021 om 18:30

Hij zegt alleen dat hij nog twee jaren contract heeft en dat hij Egan graag bij de ploeg wilt houden. Dit zegt nog niet dat hij ook daadwerkelijk blijft

JTR 23 september 2021 om 18:57

Liegen is ook de heer Brailsford niet nieuw.

Turtlehead 23 september 2021 om 19:42

Precies. Bernal gaat dus weg, en hijzelf ook.
Benieuwd wanneer dat naar buiten komt ;)

IlPirata 23 september 2021 om 19:23

Zou dit ook niet deels te maken hebben met het niet opstellen van zijn maatje Sosa na mei 2021. Who knows. Zou het overigens toejuichen als deze aanvallende bescheiden topper ergens anders gaat rijden, Trek mist nog een absolute kopman voor de grote rondes bijvoorbeeld.

Dr op en dr over 23 september 2021 om 19:54

Ik denk Denk. ;)

Polleke 23 september 2021 om 20:09

Denk niet dat Denk dat denkt…

IlPirata 23 september 2021 om 20:52

teveel denken is niet goed man;-)

Mystieke_Monnik 23 september 2021 om 20:07

Dit leest als een bevestiging van de geruchten.

Groetjesaandevoetjes 23 september 2021 om 22:04

Het lijkt mij geweldig als Bernal naar Movistar zou gaan. Lekker in een vertrouwde spaanse omgeving.

Di Stephano 24 september 2021 om 07:43

Een Spaanse omgeving lijkt mij nou niet per defintie vertrouwd, kijk naar onze andere Colombiaanse vrienden Lopez en Quintana. Hooguit is het de voertaal die vertrouwd aanvoelt, maar wellicht bedoel je dat ook. Overigens heeft Brailsford mij niet echt overtuigd met deze nietzeggende reactie.

Headlines

Materiaalzone

Populair