‘Egan Bernal ontevreden over gang van zaken bij INEOS Grenadiers’

vrijdag 17 september 2021 om 11:54
‘Egan Bernal ontevreden over gang van zaken bij INEOS Grenadiers’

foto: Cor Vos

Naar verluidt zit er tussen Egan Bernal en zijn ploeg INEOS Grenadiers een haar in de boter. De regerende winnaar van de Giro d’Italia zou ruzie hebben en ook niet met al zijn ploegmaats een goede relatie hebben. Zijn manager Giuseppe Acquadro ontkende echter dat er onenigheid zou zijn en laat weten dat de Colombiaan zich juist gesetteld voelt bij de ploeg.

Bernal won dit voorjaar twee etappes en het eindklassement in de Giro d’Italia. Na de Italiaanse ronde testte de 24-jarige renner positief op het coronavirus, waardoor hij pas later naar zijn thuisland Colombia kon terugkeren. Hij ontbrak vervolgens tijdens de Olympische Spelen van Tokio. In de Clásica San Sebastián keerde hij terug in koers en daarna reed hij ook de Vuelta a Burgos in aanloop naar de Vuelta a España. In de drieweekse ronde hoopte Bernal zijn trilogie Tour-Giro-Vuelta te kunnen voltooien, maar hij moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Dat Bernal zich niet kon mengen om de eindoverwinning, zou hem dwarszitten. Volgens L’Équipe zou de Colombiaan ruzie hebben met de ploegleiding, en vooral met de Italiaanse oud-prof Matteo Tossato. Dat de ploeg in de Vuelta a España met Adam Yates, die twee plaatsen boven hem zou eindigen in het klassement, nog een tweede kopman had, zorgde voor ergernis bij de nog altijd pas 24-jarige klimmer. Ook zou hij niet met al zijn ploeggenoten bij INEOS Grenadiers even goed kunnen vinden.

Bernal won dit jaar de Giro d’Italia – foto: Cor Vos

Sinds de afloop van de Vuelta a España heeft Bernal niet meer gekoerst en het is onzeker of hij dit seizoen verder nog in actie komt. Het WK in Vlaanderen laat hij aan zich voorbijgaan, al zou hij er geen parcours vinden dat voor hem op het lijf geschreven is. In de geruchtenmolen is hij intussen al met Israel Start-Up Nation in verband gebracht, al heeft Bernal nog een doorlopend contract tot eind 2023. Volgens zijn manager Acquadro zijn de verhalen uit de lucht gegrepen. “Egan heeft nog een tweejarig contract bij INEOS en is blij bij de ploeg. Hij focust zich nu al op de komende Tour.”

Dit artikel delen:

35 Reacties

Timothy12 17 september 2021 om 12:02

raar verhaal…
Op basis van wat zou hij ontevreden moeten zijn?…

horsm 17 september 2021 om 12:21

Volgens het stuk gaat het om het feit dat hij het kopmanschap met Yates moest delen in de Vuelta en dat hij ontevreden is over de manier waarop Tossato het team in de Vuelta heeft geleid.

Op zich begrijp ik het wel. Ineos leek op verschillende gedachten te hinken in de Vuelta, en speelde uiteindelijk vierde viool (na Jumbo, Movistar en Bahrein).

Scibby 17 september 2021 om 12:31

Nou volgens mij was het probleem in de Vuelta dat zowel Yates als Bernal niet sterk genoeg waren in vergelijking met Roglic en Mas.

horsm 17 september 2021 om 12:49

@Scibby, ja dat is natuurlijk zo. Maar ik kan me geen enkel moment herinneren waarin Ineos een serieuze bedreiging vormde. Maar dat gold natuurlijk ook voor de andere teams…

LaDoyenne 17 september 2021 om 21:30

Indien niet Yates maar Bernal in de voorlaatste rit in de kopgroep was meegegaan, dan had INEOS -na Bernals sterke en Yates zwakke tijdrit een dag later- een derde plek op het podium én het jongerenklassement gewonnen.

madeinstars 17 september 2021 om 12:06

Dit is zo’n gerucht dat door Beppe Conti de wereld in is geholpen, dus je kan er vrij rustig van uitgaan dat er geen iota van klopt.

Murcia 17 september 2021 om 12:20

Conti slingert veel onzin de rondte in maar L’Equipe heeft betere bronnen en ze geven meer achtergrond. Naast een verstoorde verhouding met Tossato zou Bernal vooral ontevreden zijn over het inkrimpen van de Zuid-Amerikaanse enclave. Vriend Rivera moet weg, Narvaez zou ook weggaan en Henao en Sosa zijn al weg. Amador heeft ook nog een lopend contract, die is echter ontevreden over het niet mogen rijden van een grote ronde. Dat Egan vertrekt zie ik niet gebeuren maar dat INEOS ook plannen maakt zonder hem als absoluut speerpunt geloof ik meteen. Bernal is in twee seizoenen van een heerser voor jaren in de grote rondes gedaald tot nummer 3 achter de Slovenen. Dan heb je veel minder in de melk te brokkelen.

Turtlehead 17 september 2021 om 12:50

Narvaez weg… Ben benieuwd waar die dan terechtkomt, dat is een interessante gast voor verschillende terrein!

Jean Dumas 18 september 2021 om 13:44

Goed geïnformeerd, lijkt mij beter te kloppen.

rahimns 17 september 2021 om 12:24

Het wad toch al vanaf de start van het seizoen duidelijk dat Yates daar als kopman zou starten, dat kan toch nooit een verrassing geweest zijn voor Bernal. Eerder dan voor Yates.

Xevar 17 september 2021 om 12:27

Geen jullie nou serieus een artikel schrijven over iets wat Beppe Conti de wereld in slingert? Mijn god zeg…

Polleke 17 september 2021 om 12:28

Movistar, sla je slag… Puur Netflix materiaal…

Mystery Rider 17 september 2021 om 12:32

Dan kunnen ze eindelijk eens de Ronde van Frankrijk winnen :)

Scibby 17 september 2021 om 12:36

Ik kan niet wachten op seizoen 3.

Turtlehead 17 september 2021 om 12:49

Ja, daar zal hij dan wel tevreden zijn…

lo squalo dello Stretto 17 september 2021 om 14:31

Ze hebben de Tour al 7x gewonnen @MysteryRider

Jean Dumas 18 september 2021 om 13:45

Riendo a carcajadas!

Myp 17 september 2021 om 12:45

Ik denk ook Movistar, die zoeken nog een Colombiaan als Lopez contract zo ontbonden wordt. Z’n manager is weer on speaking terms met Unzue, dussssss……

ssj 17 september 2021 om 12:52

Zou mooi zijn als hij dan naar Bahrein gaat. Alle kanshebbers voor de Tour zijn dan mooi verspreid.

ZK 17 september 2021 om 13:05

Als je dan toch goed wilt verspreiden, dan Wanty :P Maar zonder dollen, ISN zou prima zijn. Ze hebben budget, prima luxe knechten en daarmee weer een extra ploeg die meedoet om de prijzen.

Panache 17 september 2021 om 16:02

Zie ik niet gebeuren ISN. Bernal gaat niet knechten voor Froome, die tijd is geweest.

johny2 17 september 2021 om 12:55

ik kan toch echt begrijpen dat Bernal niet happy was met Ineos deze Vuelta.
V.Baarle, Puccio en Sivakov deden het uitstekend. Samen met Bernal maakt dat een half team.
Carapaz en Narvaez hadden een feestje in hun land, Pidcok was er om te leren en Yates probeerde alles om Bernal te breken.
Vergelijk Yates is met Kuss van Jumbo…..

Toppunt was etappe 9. Yates valt aan met Lopez, Bernal heeft moeite met de versnelling maar komt weer tezamen.
Yates gaat nog een x met Mas en Roglic. Bernal heeft het moeilijk maar komt weer op het wiel van Haig, Lopez en Yates. Yates gaat overduidelijk versnellen net op het moment dat Bernal terugkomt in het groepje.
Bernal moet dus weer lossen.

Japsie 17 september 2021 om 13:20

Yates probeerde alles om Bernal te breken, overdrijf niet zo. Ik vind het maar een hoop gezever, ze hebben 12 kopmannen daar. Bernal was zelf het eerste deel van de Vuelta niet op de afspraak, Yates wel.
Denk storm in een glas water, blijft gewoon bij Ineos.

Reiger 17 september 2021 om 13:30

Bernal weg bij INEOS en Remco Evenepoel neemt zijn plaats in. Zo krijgt REV een ploeg die hem wél kan ondersteunen in een grote ronde. Huidige contract afkopen en klaar.

S.t.B 17 september 2021 om 13:59

Bernal zal moeten begrijpen dat een solo kopmanschap (vooral in de Tour) een beroerd scenario is.
Roglic en Pogacar breken niet of nauwelijks als ze eenmaal geïsoleerd komen te zitten… Sterker.. Ze breken alles en iedereen in hun nabije omgeving.
Je complete team opbranden om Egan bij die twee in de buurt te houden kan een optie zijn. Alleen zijn daarna de opties voor Egan nogal beperkt. Te weten een Sloveense galg of een Sloveense guillotine. Tot dat inzicht zal hij zelf tzt ook wel komen.
Die jongen gewoon even lekker laten mopperen en er vooral geen conclusies aan verbinden.

Dikke Vrouw 17 september 2021 om 14:08

Jumbo moet deze maar binnenhengelen

Thijs E 17 september 2021 om 14:35

“Naar verluidt”

Goede samenvatting van de nieuwswaarde

de adelaar 17 september 2021 om 14:40

Speculaties alom…. Mij maakt het sowieso niet uit waar Bernal gaat rijden… als we m maar zien koersen. Heerlijke renner en gaat meer op de Contador toer….

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:54

“Naar verluidt zit er tussen Egan Bernal en zijn ploeg INEOS Grenadiers een haar in de boter”. Hallo, hallo, hier de Taalunie, wij willen onze taal terug.

Willem Kieft 17 september 2021 om 14:57

Edit: Klopt, we hebben het inmiddels aangepast

Murcia 17 september 2021 om 15:13

Lijkt mij een vertaalfout, zal waarschijnlijk hebben gestaan ruzie/onenigheid met de ploegleiding en daarna de specifieke persoon Tossato.

Johnny7 17 september 2021 om 15:36

Wat er precies speelt daar weet ik niet maar ik vond die rol van Adam Yates in de Vuelta heel raar. Die kwam zeker niet om ook maar 1 meter Bernal te helpen. Trok zijn eigen plan. Zo zien we dat normaal niet bij INEOS. Zijn hele transfer is trouwens vreemd. Krijgt een mega salaris (Volgens geruchten in de buurt van wat Roglic ook krijgt) en hoeft alleen de Vuelta te rijden als 2e kopman? Heel raar allemaal.

Petje 17 september 2021 om 15:50

Ineos is toch ook vreselijk, alles halen wat goed is omdat ze veel te veel geld hebben. Verder een waardeloze ploeg.

vroege vlucht 17 september 2021 om 20:29

Dat wordt Movistar

Ron de Hoep 17 september 2021 om 20:51

Colombianen zijn wel sneller ontevreden en doen dan gekke dingen….

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair