Brailsford beschuldigt voorzitter UK Anti-Doping van ondermijnen onderzoek

woensdag 11 januari 2017 om 09:10
Brailsford beschuldigt voorzitter UK Anti-Doping van ondermijnen onderzoek

Foto: ASO

Dave Brailsford heeft dinsdag voor het eerst sinds de hoorzitting voor het Britse parlement weer gereageerd op de zaak rondom het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins. Op de jaarlijkse mediadag van Sky pareerde hij de kritiek die hij recent kreeg van David Kenworthy, de voorzitter van UK Anti-Doping, dat onderzoek doet naar de zaak.

Kenworthy vond het “bijzonder” en “erg teleurstellend” dat er heel veel details bekend zijn over het pakketje, terwijl er over de inhoud ervan nog twijfels bestaan. De Britse pers confronteerde Brailsford met die uitspraken. “Het enige bijzondere hier is dat hij commentaar levert op een zaak die nog aan de gang is”, antwoordde de ploegbaas van Sky. “De meeste eerlijke mensen zouden het onderzoek respecteren en wachten tot het klaar is.”

Brailsford heeft daarom UK Anti-Doping gecontacteerd om zijn “zorgen te uiten” over deze gang van zaken. “Zelfs deze week nog heeft UK Anti-Doping contact opgenomen met enkele renners die in het Critérium du Dauphiné waren (waar het pakketje werd afgeleverd, red.). Er moet dus nog steeds werk worden gedaan. Laten we dan eerst wachten tot het einde van dat proces en dan pas kunnen we conclusies trekken.”

Brailsford wilde om dezelfde redenen niet te diep ingaan op de zaak. Wel benadrukte hij vastberaden te zijn om aan te blijven, ondanks de hevige kritiek op hem. “De mensen mogen zelf weten wat hun perceptie van mij is, dat accepteer ik volledig. Maar in mijn hart weet ik dat ik alles op de correcte manier doe. Of de mensen Sky kunnen geloven? Honderd procent.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Bertvd 11 januari 2017 om 09:21

“De meeste eerlijke mensen zouden het onderzoek respecteren en wachten tot het klaar is.”

Dat is op de man spelen zonder op de feiten/aanteigingen in te gaan.

walkowiak 11 januari 2017 om 09:27

uiteindelijk zal hij met de stille trom vertrekken

Romāns Vainšteins 11 januari 2017 om 09:59

Nee, hij gaat zich volledig vastankeren met een bomgordel om, uiteindelijk is hij toch de founder/CEO van de hele SKYBot-posse, na hem de zonsvloed.

dark-knight 11 januari 2017 om 10:06

Ongeacht of Kenworthy gelijk heeft/krijgt met zijn uitspraken, het getuigt van weinig tot geen professionaliteit om tijdens een lopend onderzoek zoiets te zeggen.

Scotty 11 januari 2017 om 10:08

Wat een intens zielige reactie dit zeg.

Hou toch op met je proces en conclusies trekken. Het gaat verdorie om de inhoud van een pakketje (waarvan hij donders goed weet wat er in zat). Ingewikkelder dan dat is het niet. De enige manier om de juiste conclusie boven water te krijgen is als deze man ZELF de waarheid spreekt.

Lukt het de UK Anti-doping om met bewijzen te komen, of zullen de SKY-mannen zwijgen en vaag blijven.

Janjanssen98765 11 januari 2017 om 10:14

Brailsford heeft in deze gewoon gelijk.
Het gedrag van Kenworthy is gewoon onprofessioneel, iemand in die functie zou beter moeten weten.

Sephiroth 11 januari 2017 om 10:14

Tsja, wie komt er met allemaal tegenstrijdige statements naarbuiten gedurende dat onderzoek.. ohja Sir Bailsoforth Dat die van de UK nu een mening geeft is niet 100% correct maar minder erg dan wat Sir Bailsoforth aan tegenstrijdigheden en vaagheden heeft gelekt gedurende het hele onderzoek.

Bartman 11 januari 2017 om 10:15

De aanval is de beste verdediging. Waar zagen we dat eerder? Moeilijk hoor om als wielrenliefhebber die tientallen jaren is geconfronteerd met list en bedrog dit allemaal nog te geloven..

Verweggistan 11 januari 2017 om 10:48

Brailsford heeft wel een punt dat de voorzitter er niet over hoort te praten. Maar zoveel heeft die Kenworthy er nu ook weer niet over gezegd, die heeft alleen maar alle bekende feiten overlopen; namelijk dat iedereen na 5 jaar nog weet dat het pakketje er was, wanneer het geleverd werd, maar dat niemand meer wist wat er in zit.
Maar als dat je beste verdediging is, kritiek op Kenworthy omdat hij wat feitjes oplepelt, tsja.
Goed dat de UK anti-doping dit zo vasthoudend blijft onderzoeken; het begon met een onbenullig pakketje, waarvan ik niet had verwacht dat het iets zou opleveren, maar Brailsford praat zichzelf steeds meer klem.

Romāns Vainšteins 11 januari 2017 om 10:51

Wanneer men het wetboek erbij pakt en daar selectief gaat citeren weet je wel hoe laat het is.

fietsvriend 11 januari 2017 om 11:23

Wat Kenworthy deed was ook wel echt dom, bijna opzichtig dom.
Even in de paranoia modus want niks valt uit te sluiten met die Britse bond: misschien speelt Kenworthy en Brailsford wel onder één hoedje. Commissie besmeuren, alle aandacht naar de ophef en het oorspronkelijk doel van het onderzoek dat langzaam naar de achtergrond verdwijnt.

achterhoeker 11 januari 2017 om 13:08

Kenworthy naïef en misschien wel een dubbele pet..
Brailsford zoals Armstrong in zijn beste dagen…vol in de aanval….maar ooit komt die beerput los en dan is het over Denk ik met sky

liske 11 januari 2017 om 20:19

hij bluft sky- high. Dit gaat ontploffen.
advies aan wout poels: neem het kopmanschap van een ronde en kijk uit naar een andere ploeg. in zuid afrika zoekt men nog een klimmer/ronderenner….

Spinergy 12 januari 2017 om 09:25

het is liegen voor gevorderden…

Headlines

Materiaalzone

Populair