Voorzitter UK Anti-Doping uit kritiek op Sky: “Dit is erg teleurstellend”

Geplaatst op zaterdag 7 januari 2017 om 15:53
Dave Brailsford

Foto: ASO

Het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins blijft de gemoederen bezighouden in Groot-Brittannië. Vandaag kwam er kritiek van David Kenworthy, de voorzitter van UK Anti-Doping, dat onderzoek doet naar de zaak. Hij zegt het “bijzonder” te vinden dat er heel veel details bekend zijn over het pakketje, terwijl er over de inhoud ervan nog twijfels bestaan.

“We hebben hier te maken met een incident uit 2011 en de hoorzitting vond plaats in december 2016, dat is dus vijf jaar later”, stelt Kenworthy tegenover de BBC. “Toch herinnert men zich dat een pakketje naar Frankrijk is gestuurd, men herinnert zich wie er om vroeg, men herinnert zich welke route het pakketje heeft afgelegd, wie het heeft bezorgd, wanneer het is bezorgd. Dus iedereen weet dit nog van vijf jaar geleden, maar niemand lijkt zich te herinneren wat er in dat pakketje zat. Dat klinkt bijzonder. Dit is erg teleurstellend.”

Uiteindelijk beweerde ploegbaas Dave Brailsford, twee maanden na de start van het onderzoek, dat het pakketje Fluimucil bevatte. “Het is niet dat ik dit niet geloof”, reageert Kenworthy. “Maar hij zei niet: ik wéét wat erin zat, hij zei: mij is verteld wat erin zat. Dat geeft geen uitsluitsel. Maar wij blijven graven en graven. We gaan niet opgeven om uit te vinden wat er in dat pakketje zat.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties