‘E3 Harelbeke verdubbelt beveiliging’

‘E3 Harelbeke verdubbelt beveiliging’

foto: Sirotti

woensdag 23 maart 2016 om 10:52

België en meer bepaald Brussel, werd gisteren opgeschrikt door een verschrikkelijke terroristische aanslag. Het terreurniveau bij onze Zuiderburen werd opgeschaald naar vier, waardoor er geen openbare evenementen zoals wielerkoersen georganiseerd mogen worden. Dwars door Vlaanderen gaat echter ‘gewoon’ door. “De organisatie zegt dat ze de veiligheid kan garanderen”, vertelt Ann Braeckman in WielerFlits Live #9.

Peloton laat zich niet stoppen door terreur
Braeckman is werkzaam als wielerjournaliste bij persagentschap Belga, zeg maar het ANP van België. Zij had na de aanslagen contact met de organisatie van Dwars door Vlaanderen, die haar verzekerde dat startplek Roeselaere en finishplaats Waregem de veiligheid kan waarborgen. De koers vindt dus doorgang, ondanks drie dagen van nationale rouw. “De vraag die ook in het peloton rondgaat, is of zij zich wel moeten laten stoppen met het doorgaan van leven na zo’n aanslag. Walter Planckaert (ploegleider Topsport Vlaanderen-Baloise) zei: ‘Dit is het enige wat we kunnen doen, tonen dat we niet geklopt zijn’.”

Het is ‘maar’ koers
Braeckman verwacht daarnaast dat E3 Harelbeke (vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag) ook doorgaan. “De organisatie van E3 Harelbeke heeft mij gezegd dat ze de beslissing van Dwars door Vlaanderen zouden afwachten. Was deze wedstrijd niet doorgegaan, dan was het voor de organisatie in Harelbeke moeilijker geweest om hun koers wél door te laten gaan. Daarom zal de E3 Harelbeke ook wel plaatsvinden. De organisatie treft maatregelen en vertrouwde mij toe dat ze een verdubbeling van het aantal veiligheidsmensen toepassen en er meer controles op bijvoorbeeld rugzakken plaats zullen vinden. Echt honderd procent zekerheid over de doorgang is er echter nog niet. […] Maar weet een terrorist wel wat wielrennen is, lacht men nu wel eens. Het is ‘maar’ koers, hè.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

aardappeljager 23 maart 2016 om 11:02

Hou hier toch gemengde gevoelens aan over. Vooral DdV is gevoelsmatig wel vroeg. Zeker ook met de problemen van renners om aanwezig te zijn vandaag.

Maar ook niet rijden voelt als zwichten…

0
SoloSlim 23 maart 2016 om 11:13

Zoals premier Michel zegt: “Zo snel mogelijk dagelijkse werk/gewoonte weer oppikken” en als er genoeg politie over is om de wedstrijd te volgen zie ik geen probleem.
Feestelijkheden gaan naar verluid wel beperkt worden. Prima zo.

0
Abraham Olano 23 maart 2016 om 11:14

We hadden het zelf snel door, desondanks bedankt! – YIJ.

0
achtpuntzes 23 maart 2016 om 11:34

‘dit is het enige wat we kunnen doen, tonen dat we niet geklopt zijn’
en dan:
‘maar weet een terrorist wel wat wielrennen is’
pff, zo tegenstrijdig allemaal. het daarnaast zogenaamd garanderen van de veiligheid, lijkt me totaal niet mogelijk. je kan geen 200km koers honderd procent beveiligen met een paar honderd man.

0
SoloSlim 23 maart 2016 om 11:49

@ Abraham O
Opgelost ondertussen..

0
klootje kriekeljon 23 maart 2016 om 16:00

Zonder dat ik voor of tegen ben..“De organisatie zegt dat ze de veiligheid kan garanderen” is natuurlijk niet waar.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone