Bradley Wiggins reikt Kristallen Fiets uit aan Victor Campenaerts

woensdag 5 december 2018 om 21:30
Bradley Wiggins reikt Kristallen Fiets uit aan Victor Campenaerts

foto: Sirotti

Victor Campenaerts kreeg vanavond de Kristallen Fiets uitgereikt door een wel heel bijzondere gast. Niemand minder dan Bradley Wiggins was naar Vilvoorde afgereisd om de trofee voor de beste Belgische wielrenner te overhandigen. Campenaerts heeft namelijk zijn zinnen gezet op het Werelduurrecord, dat momenteel op naam van de Britse Tour-winnaar van 2012 staat.

“Ik ben toch wat verrast”, bekende Campenaerts. “Nu ga ik proberen het Werelduurrecord van Wiggins te verbeteren. Ik ben geen betere coureur dan hij, maar in betere omstandigheden kan het lukken.” Volgens Wiggins, die in 2015 kwam tot 54,526 kilometer, gaat het record sneuvelen. “Ik zie Campenaerts meer dan 55 kilometer per uur rijden.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

LucasR 5 december 2018 om 22:01

Dat is wel megavet!

Titaantje 5 december 2018 om 22:42

Mooie vent hoor Campenarts. Ook goede stappen gezet dit seizoen en nu vrij consistent top 5 in tijdritten. Maar slechts 1 zege dit seizoen. Buiten de tijdritten is Campenaerts nog veel te onzichtbaar.

Vond Wellens’ seizoen dan toch een stuk beter (sterk voorseizoen in Spanje, puntentrui en 5e PN, zege Brabantse Pijl, top 10 AGR en WP, ritzege en eindzege Wallonie, podium Eneco tour, top 5 in Lombardije en GP Plouay)

Headlines

Materiaalzone

Populair