Bos naar WK Baanwielrennen

Bos naar WK Baanwielrennen

foto: Sirotti

maandag 15 februari 2016 om 12:26

Theo Bos komt van 2 tot en met 6 maart uit op het WK Baanwielrennen in Londen. De 32-jarige renner van Dimension Data is door bondscoach René Wolff geselecteerd voor de individuele sprint en de kilometer tijdrit, meldt de KNWU in een persbericht.

Nederlands kampioen
Bos werd in december op beide nummers Nederlands kampioen. Hij vloerde er onder meer Europees kampioen Jeffrey Hoogland, die de andere Nederlandse afvaardiging is op het koningsnummer bij de mannen. Namens de teamsprint, waarmee de baanequipe wil scoren in Londen en later dit jaar op de Olympische Spelen, komt het vaste viertal Hoogland, Nils van ’t Hoenderdaal, Matthijs Büchli en Hugo Haak in actie.

Selectie voor WK Baanwielrennen 2016 in flag-gb Londen

Teamsprint
flag-nl Nils van’t Hoenderdaal
flag-nl Hugo Haak
flag-nl Jeffrey Hoogland
flag-nl Matthijs Büchli

flag-nl Elis Ligtlee
flag-nl Laurine van Riessen

Sprint
flag-nl Jeffrey Hoogland
flag-nl Theo Bos

flag-nl Elis Ligtlee
flag-nl Laurine van Riessen

500 meter
flag-nl Elis Ligtlee
flag-nl Laurine van Riessen

Kilometer
flag-nl Theo Bos

Keirin
flag-nl Matthijs Büchli

flag-nl Elis Ligtlee
flag-nl Laurine van Riessen

Omnium
flag-nl Tim Veldt

flag-nl Kirsten Wild

Ploegenachtervolging
flag-nl Dion Beukeboom
flag-nl Roy Eefting
flag-nl Wim Stroetinga
flag-nl Jan Willem van Schip
flag-nl Joost van der Burg

Dit artikel delen:

8 Reacties

r_nijman 15 februari 2016 om 12:40

Stiekem vind ik het toch stoer van Theo dat hij (meer dan de helft van zijn) salaris inlevert om te proberen op de baan de Oympische Spelen te halen. En niets ten nadele van de andere deelnemers, ik hoop ook dat hij het haalt.

0
TaDo 15 februari 2016 om 12:42

Hij zit dus nog steeds nu bij de selectie van vier voor de teamsprint. En deze selectie is dus wel een voorwaarde om ook mee te kunnen doen aan de individuele onderdelen als het betreffende land zich kwalificeert voor de teamsprint.
Ik denk dat dit WK een eindexamen wordt, waarbij de definitieve selectie na dit WK bekend wordt gemaakt. Theo krijgt in ieder geval een eerlijke kans om zich te bewijzen.

Edit: op nos.nl meldt bondscoach Wolff dat hij een maand voor de Spelen het viertal bekend maakt, dus mijn opmerking is gedeeltelijk incorrect. Neemt niet weg dat hij momenteel nog niet goed genoeg is, voornamelijk op startsnelheid komt hij tekort.

0
EkkelWido 15 februari 2016 om 13:05

Precies @TaDo. Als Theo het op de sprint beter doet dan Hoogland en een goed niveau haalt op de km, denk ik niet dat hij zich zorgen hoeft te maken over zijn plek in de teamsprintploeg. Maar, zoals je zegt, het moet nu wel gebeuren. Ik heb in elk geval alle vertrouwen in hem.

0
Jan 15 februari 2016 om 13:51

Zo.
Ligtlee staat er ook weer tussen.
Ongepast – YIJ.

0
Har77 15 februari 2016 om 14:29

Mooi om een stylist te zien tussen die, pun intended, zware apen. Hopelijk pakt het goed uit voor Bos. Komt, nu ie wat ouder is, over als iemand die met beide beentjes op de grond staat en een doel voor ogen heeft.

0
HoofdIsVrij 15 februari 2016 om 15:21

Ik vind het eigenlijk wel een teken aan de wand dat hij niet bij de teamsprint zit.

0
TaDo 15 februari 2016 om 15:30

@hoofdisvrij Klopt, dat staat ook in het artikel van nos.nl. Hij hoort op dit moment nog niet bij de beste vier van de teamsprint door een te lage startsnelheid.

0
jp.vanoosterhout 15 februari 2016 om 17:25

ik denk dat hij het heel moeilijk gaat krijgen !!!De teamsprint is al een heel goed team met kleppers als hoogland-buchli-haak dat is gewoon een topteam. dus ik zou het klasse vinden van Theo Bos als hij zich daartussen kan rijden !!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone