Borut Bozic voor twee jaar naar Astana

donderdag 15 september 2011 om 07:58

foto: Sirotti

Borut Bozic verruilt na dit seizoen Vacansoleil-DCM voor Pro Team Astana. Dat heeft de Sloveense sprinter zelf verteld tegenover Siol. Bozic is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Vacansoleil-DCM, maar geeft aan niet meer tevreden te zijn met de Nederlandse ploeg. Bij Astana tekent de Sloveen een contract voor twee seizoenen.

Voor de Kazachse WorldTour-ploeg is Bozic de vierde aanwinst voor volgend seizoen, na Egor Silin, Francesco Gavazzi en Jacopo Guarnieri. Vacansoleil-DCM trok op zijn beurt al twee sprinters aan die Bozic moeten vervangen, namelijk de Nederlander Kenny van Hummel en de jonge Belg Kris Boeckmans. Daarnaast werden de Nederlandse talenten Bert-Jan Lindeman en Barry Markus gecontracteerd.

Bozic won in zijn drie jaar bij Vacansoleil onder meer een etappe in de Ronde van Spanje en in de Ronde van Zwitserland (foto). De afgelopen Tour de France is echter niet naar zijn zin verlopen: “Na wat de afgelopen Tour is gebeurd wilde ik geen nieuw contract tekenen. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en tevreden met mijn nieuwe ploeg”, aldus Bozic tegen Siol.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair