Borut Bozic verrast in de Ronde van Spanje (+beeld)

vrijdag 4 september 2009 om 18:04

Borut Bozic heeft voor een grote verrassing gezorgd in de Ronde van Spanje door de zesde etappe te winnen. De Sloveen versloeg in de massasprint de Amerikaan Tyler Farrar en de Italiaan Daniele Bennati.

De ploeg van Bozic, Vacansoleil, had zich vandaag al eerder laten zien in de Vuelta. Matthé Pronk was namens de ploeg vertegenwoordigd in de onstapping van de dag. Hij reed samen met Bingen Fernandez (Cofidis), José ANtonio Lopez Gil (Andalucia) en Aitor Perez (Contentpolis) de hele dag in de aanval. Op minder dan twintig kilometer van het einde werden de vier vooraan bijgehaald.

De finale was zeer interessant met onder meer een aanval van Ballan en Breschel. De Deen en de Italiaan kregen niet veel later gezelschap van Philippe Gilbert en David de la Fuente. De ontsnappingspoging van de vier werd echter weer ongedaan gemaakt, waarna het weer de beurt was aan de andere ploegen.

Dit maal probeerde Johnny Hoogerland samen met Moncoutié. Ze kwamen ver, maar werden op een kilometer van de streep gepakt door het jagende peloton. Julian Dean trok de sprint perfect aan voor Tyler Farrar, die in het wiel van de Nieuw-Zeelander zat. Borut Bozic ging echter eerder aan dan de Amerikaan en sloeg een gaatje. Farrar kon niet meer in het wiel komen van de Sloveen, die zo zijn eerste etappezege in een grote ronde behaalde.

Uitslag
1. Borut Bozic (Slo/Vacansoleil) in 4u40m10s
2. Tyler Farrar (Vst/Garmin) allen z.t.
3. Daniele Bennati (Ita/Liquigas)
4. Davide Vigano (Ita/Fuji-Servetto)
5. Tom Boonen (Bel/Quick-Step)
6. Leonardo Duque (Col/Cofidis)
7. Sébastien Chavanel (Fra/Française des Jeux)
8. Cadel Evans (Aus/Silence-Lotto)
9. Marcel Sieberg (Dui/Columbia)
10. André Greipel (Dui/Columbia)

Finale

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair