BORA-hansgrohe spreidt kopmannen: Ackermann naar Tour, Politt en Schachmann in voorjaar

maandag 11 januari 2021 om 14:28
BORA-hansgrohe spreidt kopmannen: Ackermann naar Tour, Politt en Schachmann in voorjaar

Pascal Ackermann - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft het programma voor 2021 van de kopmannen in grote lijnen rond. De Duitse WorldTourploeg heeft naast Peter Sagan, Wilco Kelderman en Emanuel Buchmann nog meer ijzers in het vuur om komend seizoen te schitteren. Zo zet sprinter Pascal Ackermann in op de Tour de France en richten Nils Politt en Maximilian Schachmann zich op de klassiekers.

“De Tour de France is mijn grote doel en ook een grote droom. Ik hoop daar aan de start te staan”, vertelt Ackermann tegen Radsport-News. Hij krijgt er mogelijk acht sprintkansen. “De vorm moet dan natuurlijk ook goed zijn. De beste sprinters zullen er starten. Maar ik sta momenteel met mijn hele sprinttrein op de longlist voor de Tour.”

Eerder werd al bekend dat ook Wilco Kelderman de beoogde kopman is van BORA-hansgrohe in de Tour de France. De Nederlandse nieuwkomer krijgt er onder meer ondersteuning van Lennard Kämna en Patrick Konrad. Ook de deelname van rasaanvaller Maximilian Schachmann lijkt verzekerd.

Klassiekers
In de heuvelklassiekers gaan we Schachmann (derde in Luik-Bastenaken-Luik 2019, red.) ook zien, maar eerst verdedigt de Duitser zijn titel in Parijs-Nice. Kijkend naar de Vlaamse klassiekers rekent BORA-hansgrohe, naast Sagan, ook op aanwinst Nils Politt. Bovendien zal de Belg Jordi Meeus een groot deel van het voorjaar betwisten. Ackermann kijkt in het voorjaar dan weer naar de sprintkansen; zo debuteert hij aan de zijde van Sagan in Milaan-San Remo.

Felix Großschartner slaat de Ardennenklassiekers op zijn beurt over, omdat hij deel uitmaakt van de kern die met kopman Emanuel Buchmann toewerkt naar de Giro d’Italia. Naast Großschartner zijn ook Matteo Fabbro en Ben Zwiehoff al zeker van een plek in de Giro-selectie, meldt CyclingMagazine.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Jawbone 11 januari 2021 om 14:36

Waar staat dat Konrad en Schachmann ook naar de Tour gaan? Overigens stelt Ackermann dat die op de Tour longlist staat en dus nog niet zeker is

0
ssj 11 januari 2021 om 14:38

Ackermann zegt toch duidelijk "Ik daar aan de start staan"?

Edit: zin is nu aangepast waardoor er wat meer slagen om de arm zijn

0
Niels H. 11 januari 2021 om 14:43

Ackermann was vorig jaar al beloofd dat hij de Tour mocht rijden dit jaar.

0
Groetjesaandevoetjes 11 januari 2021 om 16:09

Aktuell stehen 14 Fahrer auf der Longlist. 14 personen uit een team van 29 op de longlist.

0
S'mon 11 januari 2021 om 16:25

Er was Ackerman beloofd dat hij gedurende zijn contract minstens 1 keer mee mocht naar de Tour, en aangezien zijn contract eind dit jaar afloopt “moet” hij wel mee dit jaar.

0
VespavanBern 11 januari 2021 om 14:46

Bora heeft toch weer een lekker ploegje dit jaar hoor, zeker top 5 wt kandidaat.

0
Groetjesaandevoetjes 11 januari 2021 om 15:57

Goed team in de breedte inderdaad. Ik had niet eens meegekregen dat Politt ook nog naar Bora was gegaan. In zo’n beetje elke belangrijke koers hebben ze meerdere mogelijkheden.

0
S'mon 11 januari 2021 om 16:26

Politt was al lang afgehandeld, misschien vergeten?

0
Groetjesaandevoetjes 11 januari 2021 om 16:30

Inderdaad vergeten. Zie nu dat het al in Augustus rond was. Transfer nieuws vergeet ik vaak als daarna het seizoen praktisch nog moest beginnen.

0
S'mon 11 januari 2021 om 16:30

;)

0
AWestie 11 januari 2021 om 14:49

Voor Ackermann is vooral de vraag hoe lang zijn trein gaat worden.
Wel spannend nieuws dit, stiekem. Voor het eerst zit er in hetzelfde Tourteam als Sagan iemand die in principe de sprints moet winnen. Groene trui in de ijskast voor Grote Peter? Nog meer argumenten voor WvA om voor groen te gaan ;)

0
-Stijn- 11 januari 2021 om 15:16

Als Wout groen wilt en mag denk ik niet dat het een belemmering is of sagan daar wel of niet voor gaat. Enige concurrent zou dan eventueel vdp zijn en misschien Demare.

0
ivo001 11 januari 2021 om 14:59

Bijzonder dan Ben Zwiehoff al zeker van een Giro selectie lijkt te zijn.

Het enige wat ik over hem vindt op PCS is dat hij 3 etappes in polen heeft uitgereden.

0
Groetjesaandevoetjes 11 januari 2021 om 16:07

Ex mountainbiker. Die komt een klimmetje wel over.

0
Rawolf 11 januari 2021 om 16:19

De deelnames zijn allemaal nog onzeker, er is een longlist van 14 namen voor de Tour. Op basis van de prestaties in het eerste deel van het seizoen word de definitieve selectie gemaakt.

0
zipp404 11 januari 2021 om 21:40

Ackermann wordt toch wel serieus een probleem voor Sagan binnen de ploeg. Die krijgt, en terecht ook, steeds meer kansen en hij benut ze ook.

0
jappe666 12 januari 2021 om 12:11

Ik denk dat Kelderman zich niet teveel moet voorstellen bij het ‘kopmanschap’.
Als hij al een mannetje in steun meekrijgt zal het goed zijn.

Als je Ackermann naar de Tour stuurt moet je toch een mannetje of 3-4 in steun meesturen. Verder ging ook Sagan de Tour rijden voor groen. Dan zal het naast Kelderman zelf dus waarschijnlijk nog Kämna en/of Schachmann en/of Konrad worden, waarvan de eerste 2 sowieso als rittenkapers zullen uitgespeeld worden ipv als knecht en Konrad zal zijn 8ste plaats in de Giro ook wel willen bevestigen vermoed ik.

Kelderman heeft dus 1 groot voordeel. Hij staat er opnieuw helemaal alleen voor, maar hij weet het tenminste al van bij de start ;-)

0
joowii 12 januari 2021 om 17:35

Bij het interview met de NOS noemt hij het ook “vrije rol” en “voor het klassement gaan” i.p.v. kopmanschap. Waarbij hij overigens ook zegt dat Kämna eveneens zo’n vrije rol krijgt – dus helemaal eens met je analyse: hij staat er alleen voor.

0
Kannibaal van Schepdaal 14 januari 2021 om 19:09

Kämna, Kelderman en Schachmann mogen in de Tour doen wat ze willen (voor een klassement of voor ritzeges gaan), en Ackermann krijgt vier mannetjes mee voor zijn sprinttrein. Sagan gaat voor de puntentrui in de Giro (en bouwt na de Giro een rustperiode in om zich voor te bereiden op de Spelen) en Buchmann gaat voor een top 5 in de Giro en de Vuelta, met Konrad en Grossschartner in steun. Lijkt me prima.

Sagan, Ackermann en Schachmann in één Tourploeg lijkt me moeilijk. Ackermann is sneller op het vlakke, Schachmann is explosiever op heuvelaankomsten. Sagan een vrije rol geven om voor groen te gaan terwijl de rest van de ploeg Ackermann een paar meter verder aan ritzeges probeert te helpen komt als ploeg slecht over. Daar heb je Wanty en Trek voor.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone