BORA-hansgrohe met Schachmann en Schelling in Waalse Pijl

dinsdag 20 april 2021 om 08:24
BORA-hansgrohe met Schachmann en Schelling in Waalse Pijl

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie voor de Waalse Pijl naar buiten gebracht. De Duitse formatie rekent in de midweekse klassieker met name op Maximilian Schachmann, de nummer drie van de voorbije Amstel Gold Race. Ook Ide Schelling is van de partij.

Met Schachmann heeft BORA-hansgrohe een renner in de gelederen die twee jaar geleden al eens vijfde werd in de Waalse Pijl. De 27-jarige Duitser is ook nu weer een van de mannen om in de gaten te houden op de Muur van Hoei. Schachmann was afgelopen zondag namelijk een van de hoofdrolspelers in de Amstel Gold Race.

Vanuit Nederlands oogpunt is het uitkijken naar de prestatie van Ide Schelling. De 23-jarige renner is bezig aan een prima voorseizoen in het tenue van BORA-hansgrohe en werd in aanloop naar de Waalse Pijl al vierde in de Brabantse Pijl. Ook in de Amstel Gold Race liet Schelling zich zien met enkele versnellingen in de (voor)finale.

De zevenkoppige selectie voor de Waalse Pijl bestaat verder uit de jonge Belg Jordi Meeus, Andreas Schillinger, Cesare Benedetti en de Oostenrijkers en naamgenoten Patrick Gamper en Patrick Konrad. Die laatste werd in het verleden al een keertje zevende en tiende op de Muur van Hoei.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor Waalse Pijl (21 april)
flag-it Cesare Benedetti
flag-at Patrick Gamper
flag-at Patrick Konrad
flag-be Jordi Meeus
flag-de Maximilian Schachmann
flag-nl Ide Schelling
flag-de Andreas Schillinger

Dit artikel delen:

7 Reacties

Chasse_patate 20 april 2021 om 08:44

Benieuwd wat ze kunnen, beide zie ik ze niet winnen. Maar een top 10 zit er wel in.

lo squalo dello Stretto 20 april 2021 om 08:58

Vreemd programma voor Meeus maar misschien dat ze hem van alles wat willen laten proeven in zijn eerste seizoen

Verweggistan 20 april 2021 om 09:09

Zou kunnen, maar niet al die programma's zijn zo dichtgetimmerd, vooral niet bij een eerstejaars, dan sta je vaak bij veel koersen reserve. Misschien is de reden zelfs dat hij in de buurt woont en daarom nog iemand kon vervangen die eigenlijk voorzien was. Net zoals Farazijn een keer last-moment de Tour mocht rijden omdat hij het dichtst bij woonde nadat een renner op 't laats geblesseerd was afgehaakt.

Merlinappa 20 april 2021 om 09:17

Benieuwd of Ide ook dit werk nog kan. Rijdt als het goed is ook nog LBL, mooie ontdekkingstocht denk ik zo

Wheely 20 april 2021 om 09:56

Helaas geen Kelderman, die kan dit soort aankomsten prima volgens mij, zat er vaak goed bij op muurtjes in het rondewerk. In de Amstel maakte hij een frisse indruk.

zomaareens 20 april 2021 om 09:56

Konrad beste kanshebber

lampje 20 april 2021 om 10:45

Normaal wel, maar laat dit seizoen barweinig zien.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone