BORA-hansgrohe legt Ackermann en Buchmann vast tot eind 2021

maandag 10 december 2018 om 15:30
BORA-hansgrohe legt Ackermann en Buchmann vast tot eind 2021

Pascal Ackermann - foto: Sirotti

BORA-hansgrohe heeft het vertrouwen in de Duitse groeibriljanten Pascal Ackermann en Emanuel Buchmann omgezet in langdurige contracten. Zij hebben allebei een contract getekend, waarmee ze tot eind 2021 bij de Duitse ploeg blijven. Dat meldt de ploeg vanaf Mallorca.

“We zijn zonder twijfel heel blij om zo vroeg deze overeenkomst te hebben gesloten met Pascal en Emanuel”, zegt ploegbaas Ralph Denk. “Met deze twee renners en Maximilian Schachmann hebben we drie buitengewone Duitse talenten in onze selectie. Met hen zullen we langetermijndoelen nastreven. Pascal zal in 2019 de Giro d’Italia rijden, dat wordt zijn eerste grote ronde. Emanuel focust zich op de Tour de France.”

Denk is ambitieus. De Duitse talenten zullen het kopmanschap delen met Peter Sagan. De Slowaaks kampioen krijgt een iets ander programma, maar de nadruk ligt nog altijd op de klassiekers en de Tour. “We willen ons blijven verbeteren”, vertelt Denk. “Als we een monument en de groene trui winnen in de Tour, zullen wij heel tevreden zijn. Het is ook een doel om in minstens één grote ronde bij de top-5 te eindigen. Helaas is ons dat nog niet gelukt.”

‘Goed teken voor de staat van het Duitse wielrennen’
Ackermann is de ploeg dankbaar dat hij nu al zo’n langdurig contract kan tekenen. “Voor mij was het logisch om in deze richting te blijven gaan. Het feit dat we die veelbelovende, jonge Duitsers in een Duitse ploeg hebben is een goed teken voor de staat van het Duitse wielrennen”, zegt de nationaal kampioen. Buchmann wil zich verbeteren in 2019: “Vorig jaar eindigde ik als vijftiende in de Tour, ik hoop volgend seizoen top-10 te rijden.”

Het programma van Schachmann, die overkomt van Quick-Step Floors, is nog niet definitief. De ritwinnaar van de vorige Giro d’Italia moet nog bespreken welke grote ronde hij gaat rijden. “Ik denk dat een van mijn eerste hoogtepunten de Ardennenklassiekers zullen zijn”, erkent hij.

Dit artikel delen:

6 Reacties

KimJungPoels 10 december 2018 om 16:08

Pijnlijk voor Bennett dat Ackermann de Giro toegewezen krijgt maar dat zat er natuurlijk wel in. Ackermann is wel een absolute topper in wording. Bennett denk ik nogmaals dat dit zijn laatste jaar bij Bora gaat zijn, die is veel en veel te goed voor de rol van derde sprinter.

Buchmann wordt nog ieder jaar beter maar ik vraag me toch af of hij de absolute top gaat halen. Had een hele goede Vuelta verwacht en begon daar ook heel goed, maar was na die valpartij toch wel heel kwetsbaar. Top-10 Tour lijkt me als alles mee zit zeker wel mogelijk.

Samlambeej 10 december 2018 om 18:12

Jup en de duitsers geloven zelf niet in een nieuwe grote rondewinnaar. Aanklamper in de bergen, slappeling in de tijdrit.

tendam 10 december 2018 om 18:20

Wie zijn ‘de Duitsers’? Buchmann was nooit echt een supertalent, maar ontwikkelt zich gestaag.

Mwielerfan 10 december 2018 om 19:03

Der jan

Samlambeej 10 december 2018 om 19:11

en Didi Thurau

Leukefans 11 december 2018 om 11:21

Fijn dat Bora de taak op zich neemt vaandeldrager van het Duitse wielrennen te worden, ik heb een zwak voor teams die zich actief inzetten voor en de nadruk leggen op talent uit eigen land.

Duitsland lijkt na het diepe dal waar zij op wielervlak doorgingen, onder andere in hun relatie met de Tour, toch weer op de weg terug, met alle jonge talenten die hun neus aan het venster steken.
Wat Buchmann betreft, ik vind net dat die een erg mooie evolutie doormaakt. Elk jaar is hij weer een stapje sterker en hoewel niemand voor zover ik weet geroepen heeft dat hij de volgende grote Duitse rondehoop moet worden, heeft hij intussen de aansluiting gemaakt bij een behoorlijk select kransje klassementsrenners.

Headlines

Materiaalzone

Populair