BORA-hansgrohe heerst in Sibiu Tour: Mühlberger wint bergrit, Konrad leider
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 24 juli 2020 om 14:51

BORA-hansgrohe heerst in Sibiu Tour: Mühlberger wint bergrit, Konrad leider

BORA-hansgrohe heeft in de eerste rit-in-lijn van de Sibiu Tour haar favorietenrol waargemaakt. Op de lange en zware slotklim naar Balea Lac waren kopmannen Patrick Konrad en Gregor Mühlberger te sterk voor de concurrentie. Na een rit van 183 kilometer won Mühlberger de bergrit, voor Konrad. Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation) werd derde.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ivar Slik in de aanval
Een kopgroep van zes ontsnapte al snel in de etappe, met daarbij een Nederlander. Ivar Slik van À BLOC wilde zich na zijn valpartij in de proloog – zijn grote doel deze ronde – revancheren en koos voor de aanval. Hij kreeg Valère Thiébaud (Roth), Filippo Ferronato (CT Friuli), Andrea Meucci (Amore e Vita), Pawel Bernas (Mazowsze Serce Polski) en Wojchiech Sykala (Voster ATS) met zich mee. De zes kregen maximaal zeven minuten voorsprong.

In het peloton waren het Bike Aid en BORA-hansgrohe die de achtervolging leidden. Later stak ook Israel Start-Up Nation een handje bij, toen de 25 kilometer lange slotklim naar Balea Lac naderde. De voorsprong van de koplopers was aan de voet nog drie minuten, maar niet veel later was die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen.

Hergroepering op slotklim
Op achttien kilometer van de meet volgde een algemene hergroepering en kon de strijd om de ritzege en de leiderstrui beginnen. De verwachting was namelijk niet dat Nikodemus Holler van Bike Aid zijn gele trui zou behouden, en dat werd ook snel duidelijk op de klim.

Uit een uitgedund peloton wisten Gregor Mühlberger en Rémy Rochas vervolgens te ontsnappen. Zij kregen Patrick Konrad, Matteo Badilatti, Francesco Bongiorno en Piotr Brozyna achter zich aan, maar die laatste twee konden het tempo van de andere vier niet volgen. Achter de koplopers reed een oude bekende rond: Davide Rebellin had zich bij de geloste Sykala gemeld en volgde op een twintigtal seconden van de kop.

BORA-hansgrohe oppermachtig
Ondertussen probeerde BORA-hansgrohe het overtal met Mühlberger en Konrad uit te spelen, maar zij hadden de nodige moeite met de Fransman Rochas. Toch wist Konrad weg te rijden. Daarachter wist Mühlberger zich los te weken van Rochas en aan te sluiten bij Konrad, waarna de twee BORA-hansgrohe-kopmannen de buit mochten verdelen.

Mühlberger kreeg de ritzege cadeau van Konrad, die op zijn beurt de leiding overneemt in het algemeen klassement omdat hij donderdag een betere proloog reed. In de daguitslag werd good old Davide Rebellin knap zevende. Adne van Engelen was op de vijftiende plek de beste Nederlander.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2020 14:59
Ziet er toch wel uit als een prima georganiseerd rondje eigenlijk. En wat een prachtige berg die Transfdjfaklsjsan
24 juli 2020 15:03
Rebellin toch nog 7de geworden op zijn oude dag. Blijft ook maar doorgaan.
Gelukkig is het klassement ook meteen weer op de juiste manier " gecorrigeerd" na het waterballet van gisteren.
24 juli 2020 15:03
Wat een verschillen en die Rebellin haha, over 2 weken 49 jaar oud. Die boekte al wielersuccessen toen de rest uit de top 10 nog niet was geboren
24 juli 2020 15:10
Wackermann over het hoofd gezien, dus inderdaad Rebellin 7e. Nette een-tweetje van Bora. Konrad erg tevreden. Leek zich wel echt leeg te rijden in de laatste twee kilometers.
24 juli 2020 16:06
Concurrentie. Was er niet, maar Bora was dit gewoon aan zijn stand verplicht. In de ronde van burgos zien we meer van dit niveau in de uitslagen.
24 juli 2020 17:52
Luca Wackerman was voor corona meer een sprinter. Nu een berggeit. Grappige uitslag en wát een verschil.
24 juli 2020 23:22
Je zou hier maar mee doen als talent, denken dat je wat kunt, en dan zien dat een bijna 49 jarige man gewoon 7e wordt en je dik verslaat. :)
    24 juli 2020 23:54
    Knappe prestatie van Rebellin. Het is niet dat hij wordt weggereden.

Reacties zijn gesloten.