BORA-hansgrohe en Red Bull introduceren eigen scoutingsprogramma

woensdag 11 januari 2023 om 15:56
BORA-hansgrohe en Red Bull introduceren eigen scoutingsprogramma

Cian Uijtdebroeks in 2022 - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe gaat samen met het populaire energiedrankmerk Red Bull op zoek naar nieuwe talenten voor de eigen juniorenploeg. Het Duitse team heeft aangekondigd dat het een scoutingsprogramma gaat oprichten, waarvan de winnaar een contract krijgt in het U19-team van BORA-hansgrohe.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Het scoutingsprogramma van BORA-hansgrohe en Red Bull gaat ‘Red Bull Junior Brothers’ heten. Het WorldTeam van ploegbaas Ralph Denk noemt het een ‘uniek scoutingsprogramma voor wielertalenten van over de hele wereld’ waarin de nieuwe generatie talentvolle wielrenners gezocht gaat worden.

Uit die zoektocht zullen twee renners gekozen worden die een contract krijgen bij Auto Eder, het juniorenteam van BORA-hansgrohe, en die aan de slag mogen als officiële Red Bull-atleet. Op 14 januari zal de formatie in Australië meer toelichting geven over dit project.

In het huidige wielerpeloton rijden een aantal Red Bull-atleten rond. Zo zien we Wout van Aert, Tom Pidcock en Anton Palzer rondrijden met speciale helmen. Ook het Auto Eder-team heeft een goede reputatie. Talenten als Cian Uijtdebroeks (nu BORA-hansgrohe) en Marco Brenner (nu Team DSM) maakten via die ploeg de stap naar de profs.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone