BORA-hansgrohe bevestigt komst Sam Bennett en Danny van Poppel

dinsdag 3 augustus 2021 om 11:09
BORA-hansgrohe bevestigt komst Sam Bennett en Danny van Poppel

foto: Cor Vos

Sam Bennett keert terug bij BORA-hansgrohe. De komst van de sprinter werd vandaag door de Duitse ploeg bevestigd. De 30-jarige Ier, die van 2014 tot aan 2019 al voor het WorldTeam van Ralph Denk reed, komt over van Deceuninck-Quick-Step.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Behalve de terugkeer van Bennett heeft de Duitse ploeg de komst van nog drie nieuwe renners aangekondigd. Danny van Poppel maakt de overstap van Intermarché-Wanty-Gobert. Ook Shane Archbold (Deceuninck-Quick-Step), die net als Bennett al een verleden bij BORA-hansgrohe heeft, en Ryan Mullen (Trek-Segafredo) komen de sprinttrein versterken. Alle vier de renners tekenen voor twee seizoenen.

“Ik heb veel zin in mijn terugkeer bij BORA-hansgrohe. Ik heb zes ongelooflijke jaren met de ploeg gehad en het voelt echt dat ik in die periode ben gegroeid als profrenner”, laat Bennett via zijn nieuwe ploeg weten. “Het was een lastige beslissing om bij Deceuninck-Quick-Step te vertrekken, maar ik vond dat ik mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling in een andere omgeving voort moest zetten.”

De Ier is blij met de komst van zijn landgenoot Mullen, Archbold en Van Poppel, mannen die zijn leadout moeten verzorgen. “We hebben alle vier andere sterke punten en we zijn ervan overtuigd dat het samenvoegen van onze kwaliteiten gaan zorgen voor een zeer competitieve sprinttrein. Dit zijn niet alleen renners van een indrukwekkend kaliber, maar zullen ook aan de kameraadschap binnen de ploeg bijdragen.”

Knieblessure
Momenteel kampt Bennett nog altijd met een knieblessure waardoor hij de Tour de France moest missen. “Ik heb er echter vertrouwen in dat ik deze kleine tegenslag zal overwinnen en snel terug zal keren naar waar ik wil staan: koersen winnen. Blessures horen bij het leven. Ik heb er eerder mee te maken gehad en ze overwonnen. Dit is gewoon weer een horde die ik moet overwinnen in mijn leven.”

Dit artikel delen:

43 Reacties

AnderJ 3 augustus 2021 om 11:29

Shane Archbold was toch ook meegegaan van Bora naar DQS? Nu dus ook weer de weg terug. Benieuwd hoe de trein van Bennett gaat zijn. Lijkt me iemand die baat heeft bij een sterke trein.

0
Scott Sunderland 3 augustus 2021 om 11:33

Waar Bennett gaat, gaat Archbold. Package deal. Hoewel het me opviel dat Archbold niet altijd reed waar Bennett reed bij Lefevre. Zeker niet in grote rondes. Quickstep heeft zijn eigen treintjes en Archbold leek daar niet echt bij te horen.

0
Scott Sunderland 3 augustus 2021 om 11:30

Plus dat Vlasov vrijwel zeker nog overkomt. Ik verwacht dat Bennett het gewoon weer goed gaat doen hoor als hij in mentaal rustiger vaarwater komt. De transfer is wel zeer opvallend. Hij wilde koste wat kost weg bij Bora. Misschien dat hij het moeilijk had met de interne concurrentie van Ackermann. Die is nu ook weg bij Bora.

0
Turtlehead 3 augustus 2021 om 11:55

Vlasov in de sprinttrein vind ik wel een gokje ;)

0
AnderJ 3 augustus 2021 om 11:33

@Scott Sundeland: weet ook niet of dat die mentale kant er al was voordat Lefevre daarover begon en of dat niet ook verdwijnt zodra Lefevre uit beeld was. Feit is inderdaad wel dat de interne concurrentie bij Bora nu minder is dan bij DQS of bij Bora de vorige keer.

0
Scott Sunderland 3 augustus 2021 om 11:36

Het lijkt erop dat Bennett moeite heeft met interne concurrentie. Bij Bora was dat Ackermann en nu bij Quickstep deed Cavendish het al voor de Tour beter. Zelfvertrouwen of bestand zijn tegen druk lijkt niet optimaal. Voer voor (sport)psychologen zullen we maar zeggen.

0
Shinzawai 3 augustus 2021 om 11:48

Die zogenaamde mentale kant lijkt vooral te maken te hebben met de verzuurde relatie tussen Bennett en zijn werkgever sinds hij van plan is om terug te keren naar Bora. Tot die tijd presteerde hij gewoon prima en waren er geen problemen. Het ligt dus voor de hand dat er een conflict is geweest, waarna Bennett niet zo gemotiveerd meer is om voor zijn ploeg uit te komen en de ploegleider daar via de media zijn gal over spuwt.

0
AnderJ 3 augustus 2021 om 11:56

@Shinzawai: we hebben tot nu toe in ieder geval altijd alleen maar de kant van PatLef gehoord en neit die van Bennett. Voor het zelfde geldt had hij wél last van een fysieke blessure en bestaat de mentale blessure alleen in het hoofd van PatLef. Die heeft er bovendien belang bij om Bennett mentaal te breken nu hij voor een concurrende ploeg gaat rijden.

0
Panache 3 augustus 2021 om 11:58

Volgens mij heeft Bennett helemaal geen mentaal probleem. Dat onderwerp is zonder wederhoor door de pers overgenomen. Mijn gevoel is vooral dat Lefevere hem uit de tent probeert te lokken met steeds grovere uitspraken en dat de Ier ze slikt. Slikt hij ze omdat hij mentaal zwak is, of omdat er een clausule in zijn contract staat dat hij het team niet in diskrediet mag brengen?

0
Shinzawai 3 augustus 2021 om 12:00

Dat is ook goed mogelijk. Het verhaal van Lefevere dat Bennett mentaal zo zwak is, houdt in ieder geval geen stand als je naar zijn prestaties in het verleden kijkt. Tot zijn knieblessure was er in ieder geval niets aan de hand.

0
Michelangelo 3 augustus 2021 om 12:10

Denk dat Panache gelijk heeft, en dat er in het contract wel iets zal staan als “What happens in the wolfpack, stays in the wolfpack”. Met als tegenprestatie een zeer zware boete.

Lefevere doet altijd of hij het beste voor heeft met zijn renners, maar hij heeft vooral het beste voor met zichzelf. Dat zie je bij de behandeling van Bennett, maar ook met het veel te vroeg terugbrengen van Evenepoel voor eigen glorie en het binnen halen van sponsoren.

En doe je niet mee met zijn gehuil, dan word je gewoon keihard bij het oud vuil geparkeerd. Of op een andere manier kapot gebuldozerd.

Ik hoop eigenlijk op een hele snelle zege bij Bora, en dan als zegegebaar een opgestoken middelvinger richting Patje.

0
Maillot à Pois 3 augustus 2021 om 12:12

Ik denk wel dat Bennett een renner is die vertrouwen nodig heeft en iets sneller uit zijn evenwicht is als er iets fout gaat. In elk geval een zeer emotionele jongen, getuige ook zijn interviews na zijn overwinning in de Tour van vorig jaar.
Is dat ‘mentale zwakte’? Ik zou dat niet per se zo benoemen.

In elk geval:
* heel onheus hoe Lefevere dat in de pers uitspeelt, als er van ‘mentale zwakte’ sprake zou zijn, dan kunnen dergelijke uitlatingen nooit helpen
* ironisch genoeg geldt precies hetzelfde voor Cav, ook hij is een renner die nood heeft aan vertrouwen om optimaal te presteren

0
Lalsacien 3 augustus 2021 om 12:15

@Panache of slikt hij ze omdat hij wijzer is en zich niet laat uitlokken?

0
kleomantre 3 augustus 2021 om 12:15

Met de inzet van Bennett is niks mis zagen we dit voorjaar. Om van te kotsen

0
Reiger 3 augustus 2021 om 12:19

@Panache Volgens mij heb je volkomen gelijk. Bennett heeft volgens mij geen zin meer om voor Patje te rijden en strijkt zijn riante salaris op en levert daar niets voor. Dat heeft ongetwijfeld te maken met hoe hij zich behandeld voelt door de manager. En Patje probeert hem nu te pas en te onpas uit de tent te lokken en gooit het op mentaal zwak. Wellicht zou hij zijn eigen rol eens tegen het licht moeten houden in meerdere ploegzaken. Hier speelt hij al geen frisse rol in maar ook het “opbouw”seizoen van Evenepoel is naar de kloten geholpen door Patje. Krampachtig tóch naar de Giro gaan terwijl de jongen amper voorbereiding heeft gehad. Alleen maar om sponsoren binnen te halen. REV zijn seizoen is gewoon mislukt want ook na de Giro rijdt hij als een natte krant. Gewoon in de Giro geslachtofferd door zijn eigen CEO en compleet opgeblazen.
Met zo’n manager heb je geen vijanden nodig.

0
Michelangelo 3 augustus 2021 om 12:20

@Maillot,
Spijker op zijn kop, ook qua Cav. Allebei emotionele types, veel anders dan Ewan, Jakobsen, Groenewegen die in mijn ogen veel stabieler zijn in hun hoofd.

En m.i. weet Lefevere (hij is geen uil) donders goed hoe hij met Bennett moet omgaan om hem te laten renderen. Hij is bij uitstek iemand die weet hoe hij een bepaald sfeertje moet creeren. En dit is voor mij dus heel bewust gericht op het doen van het omgekeerde: het maken van een sfeertje waarin het voor Bennett onmogelijk is om zich lekker te voelen en te presteren (nog even afgezien of hij de kans krijgt vanwege zijn programma).

0
Marco 3 augustus 2021 om 12:24

@Michelangelo “het maken van een sfeertje waarin het voor Bennett onmogelijk is om zich lekker te voelen en te presteren”

Waarom zou je dat doen? Hij wint toch in het truitje van Patlef?

0
Panache 3 augustus 2021 om 12:37

Dat Lefevere dat sfeertje creëert is een feit Marco. De vraag is dan eigenlijk of Lefevere het expres, of per ongeluk, of onbewust doet. Expres vanwege geld (boeteclausule), of rancune (het team achterlaten), of per ongeluk (vanwege domheid), of onbewust (verschil in normen en waarden). Welke uitleg lijkt jou het meest passend? En denk je zelf dat de wijze van omgaan met Bennett constructief is voor de rest van het seizoen 2021?

0
AnderJ 3 augustus 2021 om 12:38

@kleomantra: weet niet of het was bedoeld, maar moest hard lachen om “om te kotsen” aangezien Bennett in het voorjaar zo diep was gegaan.

0
Maillot à Pois 3 augustus 2021 om 12:51

@Panache
hij creëert die sfeer inderdaad.
Voor mij ook een grote vraag waarom – want wat je ook van PatLef vindt, hij is in principe een echte zakenman, en ook niet stom.
Per ongeluk of onbewust lijken me echt heel onwaarschijnlijk.
Ik kom uit bij rancune, die blijkbaar zo groot is dat zijn zakelijk inzicht erdoor vertroebeld wordt.
OF rancune in combinatie met zakelijk inzicht, indien hij op voorhand inschatte dat hij met Cav meer kans op succes had dan met Bennett…

0
Michelangelo 3 augustus 2021 om 12:58

Zoals ik niet geloof in een “domme Trump”, zo geloof ik ook niet in een “domme Lefevere” als het op dit soort zaken aan komt. Zet je ze in een aflevering van DE SLIMSTE MENS en je denkt dat het idioten zijn. Maar juist in dit soort dingen (creeren van een bepaalde sfeer om hen heen) zijn ze ijzersterk.

Ik geloof dus niet in het feit dat hij per ongeluk Bennett afbreekt. Dat gaat doelbewust, waarbij ik net als Maillot denk dat rancune motivatie nummer 1 is om dit te doen, en waarschijnlijk ook motivatie 2 en motivatie 3. Want dat past namelijk ook bij dit soort persoonlijkheden.

0
Marco 3 augustus 2021 om 12:58

@Panache Ik heb het niet over Patlef nadat het met Bennett fout zit, dat is duidelijk.

Ik heb het erover waarom Patlef een sfeer zou creëren waardoor zijn renner niet presteert (voor de “pijn” in zijn knie)

Maillot à Pois zegt ook, Cav is een zelfde figuur en die is uit een gat geklommen bij Patje..

Dus het lijkt mij dat er eerst ergens een conflict over was en Patlef daarna is begonnen met zijn sfeertje..

Wat Michelangelo hier schrijft:

**”En m.i. weet Lefevere (hij is geen uil) donders goed hoe hij met Bennett moet omgaan om hem te laten renderen. Hij is bij uitstek iemand die weet hoe hij een bepaald sfeertje moet creëren. En dit is voor mij dus heel bewust gericht op het doen van het omgekeerde: ” **

Dat doet ook een asociale egoïstische ploegleider niet.. ook die wil winnen want hij is de beste en heeft de beste ploeg.. Dus als je een renner om zeep helpt, dan is er al besloten dat je er vanaf wilt..

0
Scott Sunderland 3 augustus 2021 om 13:04

Bennett mag gewoon een mentaal probleem hebben ook hè. Dat is geen schande. Misschien wel in het oude wielrennen ja. En mentaal of geen mentaal probleem, ik zou ook geen km meer rijden voor Lefevre na diens woorden.

0
plattenband 3 augustus 2021 om 21:08

En wederom een hoop gekak en gezeik op de kop van Patje. Toch wel vreemd dat een kleurrijk figuur afgemaakt wordt en grijze-muis-managers ongemoeid gelaten worden. Hoge bomen vangen veel wind zeker?

Nogmaals, voor de zoveelste keer;

wat heeft Patje bereikt als manager? Geen pleidooi meer nodig denk ik?
Welke sprinters reden succesvol bij hem en wat kwam ervan nà Patje bij hun nieuwe ploeg met vetbetaalde contracten? Geen pleidooi nodig denk ik?
Welke ploeg scoort alweer de meeste wins in hun zoveelste seizoen? Geen pleidooi meer nodig denk ik?

Misschien niet altijd even galant, maar de man mag zich wel iets permitteren! En trouwens, wie kent hier de exacte verhalen uit het kamp van de geviseerde renners eigenlijk?

0
Sagan=hulk 3 augustus 2021 om 11:41

Mooie move van Bora. Bennett tot de conclusie gekomen dat het gras niet altijd groener is aan de overkant, leuk dat Denk hem terug in de armen sluit. Hopelijk kan hij blijven presteren en wordt hij niet de zoveelste die stopt met winnen na het verlaten van Levevre.

0
Cochise 3 augustus 2021 om 12:57

Want bij Quickstep heeft hij geen tourritten en groene trui gewonnen en bij Bora wel?

Kan duidelijk meer verdienen bij Bora. Op zich niets mis mee. Het gebeurt wel vaker dat een ploeg en renner al heel vroeg in het seizoen weten dat ze niet met mekaar zullen doorgaan het jaar nadien. Daar kan je dan nog het beste van maken of je kan het als ploeg of als renner (of allebei in dit geval?) verprutsen, dan is dat zonde voor beide partijen.

0
Melkzuur 3 augustus 2021 om 13:02

Bizarre move toch van Bennett. Met slaande deuren vertrekken bij Bora, in de pers met modder gooien, en er dan na 14 maanden opnieuw een contract tekenen dat pas ingaat 10 maanden later. En dat terwijl je rijkelijk betaald wordt door de ploeg waarvan je als jeugdrenner reeds droomde, en die jou bovendien uit de patstelling (pun intended) heeft geholpen amper een jaar ervoor.
Lefevre heeft uiteraard veel te fel gereageerd, maar dat ze zich bij DQS gebruikt voelen, lijkt me logisch. Zeker na zijn fratsen in juni/juli. Gelukkig voor DQS haalde Cavendish een onverwacht hoog niveau daar waar hij Bennett op het laatste moment verving, want anders was zeker de Tour op een sisser uitgedraaid.
Maar ja, voor geld danst de beer zeker?

0
kleomantre 3 augustus 2021 om 13:16

Gaat Bennett nog in actie komen voor DQS?

Zou toch wel heerlijk zijn als ze ‘m opstellen en dat-ie dan gaat jagen op een aanval van een DQS’er. Of dat ie bidons gaat halen en alles weg flikkert. En dan wat later z’n fiets in de kant zet. Of je rijdt met de fiets gewoon van het parcours af en keert niet meer terug.

0
Marco 3 augustus 2021 om 13:18

Hij heeft toch pijn in zijn knie

0
Pole Pole 3 augustus 2021 om 13:27

denk niet dat dat veel vertrouwen gaat wekken bij zijn toekomstige werkgever…

0
Scott Sunderland 3 augustus 2021 om 14:22

Ongetwijfeld niet na alle harde woorden van Lefevre.

0
Marco 3 augustus 2021 om 14:27

Ik denk dat Bora een kat in de zak gekocht heeft. Die Bennett is nog tot 2023 bezig om te proberen terug uit de grond te kruipen.

0
Reiger 3 augustus 2021 om 14:38

@Marco Je kunt toch niet zeggen dat Sam Bennett in vorm een slechte renner is? En wellicht is hij wel heel gevoelig voor sfeer die hij niet vindt bij zijn huidige ploeg. Dat zijn ploegleider hem dan ook nog publiekelijk voor de bus heeft gegooid zal ook niet helpen. Dus ik denk dat hij nog best grote zeges kan binnenhalen bij Bora. Ze zijn iig bezig om hem te ondersteunen al zullen ze niet de sprinttrein van Patje op de rails kunnen zetten.

0
Marco 3 augustus 2021 om 14:46

@Reiger Ik ben ook meer aan het dollen dat hij zo mishandeld is door Patje dat hij nog een jaar nodig heeft om te herstellen

0
Reiger 3 augustus 2021 om 15:33

Oké Marco, duidelijk. Één ding: volgend jaar krijgen we toch alles te weten. Uiteindelijk blijft er toch weinig geheim in de wielerwereld. Maar vreemd is het natuurlijk wel dat Bennett zelf niet reageert op Patje.

0
Marco 3 augustus 2021 om 16:58

Veel sterker, hij zegt dit: Ik heb twee geweldige jaren achter de rug bij Deceuninck-Quick Step, een kinderdroom

Je weet bijna nooit precies waarom iets gebeurt.. Patje was bezig met Sagan.. Voor Bennett was Sagan bij bora het probleem enz enz..

Stel nu eens, dat Bennett een soort zelfde verhaal heeft als Dumoulin, maar Tom neemt onbetaald verlof en komt terug met zijn zelfde contract… Bennett wil van ploeg veranderen.. Ga je dan bij je huidige ploeg vragen om een pauze omdat je het ff niet meer weet.. denk dat ze daarna niet staan te springen en willen weten of je het nu zeker weet.

Kan ook voor Patje zijn geweest dat de zaak vaag moest blijven tot er een sponsor was..

Als je die verhalen eens neutraal bekijkt dan zit er iets raars achter.. in februari tekent Bennett bij Bora, dat mag dus niet… Patje betaald hem tot eind december (daar kan hij onderuit als hij dat wil en doet hij niet) dan in juni is Bennett “zoek”.. Dat is hetzelfde als je ontslag aanvragen en dat gebeurt ook niet…

Ik denk dat er iets speelt wat Bennett en Patje allebei weten en dat het naar buiten toe compleet anders is uitgelegd..

Normaal zou het zijn, Bennett is zoek dus maakt zich schuldig aan werkverzuim we hebben hem een aangetekend schrijven gestuurd.. 2 weken later, Bennett is terug of hij heeft zijn ontslag gekregen..

De uitleg nu… Hij neemt niet op.. hij moet mij bellen ik ben de baas… ik weet niet of hij nog voor ons koerst.. Als hij dat niet doet hoef ik hem niet te betalen…

Dit is idioot..

0
Reiger 3 augustus 2021 om 17:30

@Marco Ja kan allemaal. Ik zie de columns van Patje als het uit de tent lokken van Bennett om hem ook leeg te laten lopen over de ploeg of Patje. Het is natuurlijk niet ongebruikelijk dat er een clausule in een contract zit waar in staat dat je je niet negatief mag uitlaten over de ploeg. Het kan ook zijn dat Bennett niet meer wíl rijden voor de ploeg en iets faked. Zoiets als Winston Bogarde bij chelsea deed. Gewoon je contract uitdienen en je salaris opstrijken en er niets voor doen. Patje kwaad (niet geheel onterecht natuurlijk) en Bennett die de onderhandelingen start én afrond met Bora.
Lijkt onderhand wel een soap. Dat Bennett zo’n slijmtekst de wereld instuurt strookt natuurlijk totaal niet met het achterliggende verhaal en zeker niet met de teksten van Patje in het achterhoofd.

0
Pole Pole 3 augustus 2021 om 13:29

Standaardverhaaltje van Bennett waar we naast, ‘hij was sterker’ binnen afzienbare termijn geen variëteit of persoonlijkheid meer in krijgen.

“Mooie jaren… “Ik wil weg!!”
“O je geeft me meer geld??” “ik wil al weer terug!!”

0
Marco 3 augustus 2021 om 13:43

Bennett: di 03 augustus 2021 11:05

“Hoewel sommigen vraagtekens hadden bij die keuze, denk ik dat het nu de juiste stap is om terug te keren. Ik heb twee geweldige jaren achter de rug bij Deceuninck-Quick Step, een kinderdroom.”

Ohh,

0
Merlinappa 3 augustus 2021 om 14:17

Opvallend wel, steeds meer Nederlanders bij Bora. Lijkt toch echt wel een relaxte ploeg te zijn, en met het vertrek van Sagan zal dat alleen maar fijner worden. Benieuwd of Danny zijn niveau nog een treetje omhoog kan trekken hier, dan kan hij in het voorjaar zeker een paar mooie zeges pakken. Hij was er dit jaar al vaak dichtbij.

0
Ivanoviclover 3 augustus 2021 om 15:10

Blijft toch een rare move. Enkel voor het geld? Durft hij niet ingaan tegen zijn manager? Wenen als een kind voor zijn uitgekomen jongensdroom, maar for a few dollars more (euro’s) onmiddellijk terugkeren naar het vorige team waar je met slaande deuren bent vertrokken? Om Renaat te citeren: een grimmige zaak. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar de interviews met bennet en zijn mening over het laatste jaar bij DQS en over de uitspraken van Lefevere. Het zou leuk zijn moest hij wat tegengas geven. Maar is hij daar mentaal sterk genoeg voor..? (grapje, jongens. Grapje)

0
Marco 3 augustus 2021 om 15:19

Bennett: di 03 augustus 2021 11:05

“Hoewel sommigen vraagtekens hadden bij die keuze, denk ik dat het nu de juiste stap is om terug te keren. Ik heb twee geweldige jaren achter de rug bij Deceuninck-Quick Step, een kinderdroom.”

0
Titaantje 3 augustus 2021 om 16:37

Van Poppel als onderdeel van een sprinttrein… ik zie dat zo nog niet voor me. Iemand die denkt dat dat een succes zal zijn? Ik denk dat Bennett zich nog eens achter de oren zal krabben wanneer Morkov zijn leadout niet meer doet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone