BORA–hansgrohe bevestigt officieel komst Peter Sagan

maandag 1 augustus 2016 om 09:09
BORA–hansgrohe bevestigt officieel komst Peter Sagan

foto: Sirotti

Na weken van geruchten is vandaag officieel bevestigd dat Peter Sagan in 2017 de overstap maakt naar BORA–hansgrohe. De Duitse ploeg, die momenteel nog Bora-Argon 18 heet, mikt op een WorldTour-licentie voor komend seizoen. “Het is een grote eer om een van de populairste renners van het moment te mogen verwelkomen in ons team”, zegt ploegmanager Ralp Denk in het persbericht.


Ook Peters broer, Juraj, Maciej Bodnar, Michael Kolar en Erik Baška maken de overstap. De ploeg laat weten meer grote namen binnenkort bekend te maken. “Mijn doel is een goed gebalanceerd team voor 2017. Met Peter in de klassiekers hebben we een grote kanshebber. Maar we willen ook een rol in de grote rondes spelen, daarvoor zoeken we nog naar versterkingen”, legt Denk uit.

De wereldkampioen tekent een contract voor drie seizoenen.

Dit artikel delen:

32 Reacties

Tokstar 1 augustus 2016 om 13:35

@bravio
Astana ging op Argon-18 rijden dacht ik

oborobo 1 augustus 2016 om 13:42

Dus een nwe. badkamer zit er wel in.
Lekker ook als je zo’n broer hebt.

koos1 1 augustus 2016 om 17:15

Dat wordt zowat een geheel nieuwe ploeg, benieuwd wie van de huidige renners mag blijven en wie moet vertrekken. Dat Sagan ‘en friends’ naar Bora gingen was natuurlijk al een tijd geen verrassing meer.
Met Sagan hebben ze niet alleen een van de grootste toppers, maar ook nog eens een renner die in zowat alle koersen waar hij start voor de nodige ‘beeld minuten’ zorgt voor de sponsor.

SCIC 1 augustus 2016 om 19:08

Als Bora volgend serieus wil meespelen dan hebben ze heel wat versterkingen nodig. De huidige ploeg komt toch wel veel tekort om echt mee te doen.

Covadonga 1 augustus 2016 om 20:39

@SCIC
Met Sagan erbij speel je al op zeker mee.

SteadyEddy 1 augustus 2016 om 22:56

Spectaculaire transfer. De grootste ster op de wielermarkt binnenhalen als niet-WT-team is wel een prestatie. Sagan overstijgt iedereen in populariteit en niet onterecht. Iedere koers wil hem hebben. Mooie ontwikkeling.

NordinJKok 1 augustus 2016 om 23:16

Ze hebben dit seizoen 21 renners onder contract, 7 renners hebben een doorlopend contract (Barta, Bennett, Buchmann, Herklotz, Muhlberger, Postlberger en Selig) en 5 nieuwe renners. Ik denk dat ze afscheid gaan nemen van Archbold, Benedetti, Dempster en Mendes. En dat ze nog Majka, T Martin, Burghardt, Poljanski en Konig aantrekken. dan komen ze op een selectie van 27 renners. (misschien Mathias Frank, Roger Kluge of Reto Hollenstein allemaal van IAM)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair