Boonen over San Juan: “Paar mooie etappes waar ik mijn zinnen op heb gezet”

Boonen over San Juan: “Paar mooie etappes waar ik mijn zinnen op heb gezet”

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

zondag 22 januari 2017 om 11:22

Tom Boonen begint zijn laatste paar maanden als wielerprof in de Argentijnse etappekoers Vuelta de San Juan. “We hebben hier vooral getraind om ons aan te passen aan de hitte, want het is hier toch uitzonderlijk warm”, vertelt de renner van Quick-Step Floors aan Sporza.

Gaviria nog niet top
Boonen is dus geacclimatiseerd en kijkt met vertrouwen uit naar de zevendaagse rittenkoers. “De eerste rit zal normaal uitdraaien op een massasprint en daarin trekken we waarschijnlijk de kaart van Fernando Gaviria, al hangt het af van hoe hij zich voelt. Hij is hier niet zo top aangekomen. Maar er zijn een paar mooie etappes waar ik mijn zinnen op heb gezet. Er zijn genoeg kansen. Een etappe winnen zou mooi zijn, maar deze trip naar Argentinië is nu al geslaagd. We hebben hier in mooie weersomstandigheden kunnen trainen, terwijl veel jongens in Europa aan het kloten zijn.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

tdv21 22 januari 2017 om 12:21

Het lijkt idd logischer dat Boonen nu al goed in vorm zit i.p.v Gaviria. Normaal moet je je pieken kunnen sprijden over een geheel jaar en al zeker als je de Giro en Tour gaat doen. Terwijl Boonen nu zich een grote piek tot aan P-R kan permitteren. Who cares als hij daarna vermoeid is.

0
GreenDay 22 januari 2017 om 12:27

Inderdaad @tdv21. Overal waar hij start voluit voor de winst gaan in een poging om dat fabelachtige palmares nog wat groter te maken. Ik ga Tommeke missen. Immer sympathiek en o zo sterke coureur. Hij heeft veel Belgische jongeren op de koersfiets gekregen, waaronder mijzelf. Een echte patron. Niet onbesproken, ik zou mijn hand niet voor hem in het vuur steken (zoals ik dat voor geen enkel renner zou doen), wel iemand bij wie de liefde voor de sport heel groot is. Forza Tom!

0
alsjewint 22 januari 2017 om 12:37

@greenday

Als ollander zal ik Tom Boonen ook missen als hij stopt. Hij heeft een geweldig palmares en is volgens mij uiterst sympathiek. Mooi vond ik ook die felicitatie en blijk van verstandhouding en respect naar Sagan toen die wereldkampioen werd. Ik kan me voorstellen dat hij in Belgie een enorme bron van inspiratie is voor heel veel jonge gasten, een beetje vergelijkbaar wellicht met Sven Nijs in het veldrijden.

Boonen zegt dat ze daar perfect weer hebben om te trainen, terwijl ze hier in Europa aan het kloten zijn met het weer (met name in zuid Spanje) Zal me benieuwen of de renners in Europa daardoor achterstanden oplopen. Dat biedt dan kansen voor het peloton dat nu in Argentinie en Australie rijdt.

0
achtpuntzes 22 januari 2017 om 12:41

van mij mag hij nog een keer P-R winnen en zo zijn fantastische carriere afsluiten. ik geef hem alvast een goede kans. :)

0
RRobson 22 januari 2017 om 12:48

Eeuwig respect voor deze held. Ik geef hem erg weinig kans om Roubaix te winnen, denk dat hij vorig jaar zijn laatste kans heeft gehad. Maar als ie het klaarspeelt spring ik een gat in de lucht.

0
Sebas 24 januari 2017 om 09:16

Had ie het toch mooi ff mis. >< Ben benieuwd of hij morgen een zelfde soort sprint kan rijden als Gaviria vandaag.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone