Boonen klaagt: “Onnozel gekoerst door andere teams”

Boonen klaagt: “Onnozel gekoerst door andere teams”

foto: Sirotti

vrijdag 25 maart 2016 om 19:11

Tom Boonen lijkt dan toch op tijd in vorm voor de belangrijke periode die eraan komt. De Belgische kopman van Etixx-Quick-Step liet zich weer eens veelvuldig zien in de finale, maar kwam nog tekort. “Maar het was al veel beter dan een paar weken geleden”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Onbegrip over anderen in achtervolging
“Dit was een redelijke zware wedstrijd”, spreekt Boonen na afloop. “Iedereen wachtte lang op die laatste 17 kilometer. Blijkbaar waren ze bang om voorop te raken, al was dat eigenlijk overbodig. Maar eerlijk gezegd: op de Karnemelbeekstraat gingen ze gewoon te snel voor mij. Ik rekende dan op de samenwerking in de achtervolging, maar dan wordt er weer ongelooflijk laks gereden door de andere ploegen. Stom, want we zitten in hetzelfde schuitje. En het is niet dat je moet slepen als je voor de derde plaats rijdt. Dat vond ik onnozel”, is de Belg duidelijk.

Vorm stijgt
In de finale deed Boonen desondanks nog verwoede pogingen om het leidende duo te achterhalen, zoals Niki Terpstra eerder deze week deed bij Greg Van Avermaet in Dwars door Vlaanderen. “Matteo (Trentin, red.) liet weten dat hij heel goed was, dus hebben we voor hem gereden. En ik heb mezelf goed leeg kunnen rijden, dus al bij al ben ik tevreden. Dit was mijn beste koers dit jaar, in de tweede finale die ik dit seizoen rij. De progressie is nu elke week voelbaar. Het moet nog beter, want op de korte prikken komt ik telkens iets te kort. Maar het was al veel beter dan een paar weken geleden. De wedstrijdkilometers doen hun werk.”

Dit artikel delen:

48 Reacties

Pils 25 maart 2016 om 19:14

Man man man stop der maar mee. Dit gezeur van hem word je echt moe van

0
Franco Bitossi 25 maart 2016 om 19:16

tommeke, tommeke; uw tijd is voorbij

0
roelieman2 25 maart 2016 om 19:16

Hij is werkelijk waar pas op 5 km van de mee gaan rijden, dus hoezo heb mezelf goed leeg kunnen rijden. Misschien maar even de samenvatting terug gaan kijken en eens leren om jezelf eens voor anderen op te offeren!

0
Chrys 25 maart 2016 om 19:16

Je bent met vier man tegen allemaal eenlingen. Vind je het gek Tommeke?

0
Noud89 25 maart 2016 om 19:21

Heeft in deze gewoon gelijk. Je kunt wel altijd Etixx aan gaan kijken als de kastanjes uit het vuur gehaald moeten worden, maar Trek & BMC zaten bijvoorbeeld ook met zijn tweeen in de kopgroep. Als alleen die twee al een mannetje bij hadden gestoken had de ander wellicht voor de winst kunnen sprinten, terwijl dat nu voor plaats 3 was.

Boonen zelf lijkt tegenwoordig op de heuveltjes net iets te kort te komen, maar reed op het vlakke toen hij mee begon te rijden wel veel dicht. Wellicht nog een kanshebber voor P-R. Ronde van Vlaanderen geloof ik niet zo in.

0
Reynaerde 25 maart 2016 om 19:23

Tja, frustratie. Wie had er moeten rijden dan? Buiten Etixx zaten er alleen maar enkelingen en mannen die gelost waren geweest. Zelf reden ze ook pas echt toen het te laat was, hadden ze moeten doen toen het gat nog 10-15 sec was. Maar ja, toen wilden mannen als Terpstra en Boonen zelf hun kansen waarschijnlijk nog niet verschieten.

0
tylerhamilton 25 maart 2016 om 19:24

Beetje selectieve woordkeuze van de redactie volgens mij, want ik hoorde hem in datzelfde interview de anderen ook gelijk geven in het feit dat ze niet meewerkten. Ze hadden toch het numerieke overwicht in de achtervolgende groep, maar ze pakten het op de één of andere manier niet tactisch genoeg aan schijnbaar.

0
Geraint 25 maart 2016 om 19:33

Beetje sensatie dit artikel. Zo heeft hij het nu ook weer niet gezegd. En ook ik snap niet waarom BMC geen mannetje opoffert. Langs de andere kant hebben ze er bij etixx gewoon te lang over gedaan om te beslissen welke kaart ze zouden trekken. En dat commentaar altijd dat hij moet stoppen… Hoe laag.

0
Hakkie2 25 maart 2016 om 19:34

@Geraint: Drucker was al gelost. Waarschijnlijk niet goed genoeg meer om voor te werken en ook niet goed genoeg om zelf hard te werken.

0
moa 25 maart 2016 om 19:44

Wielerflits hoort objectief te zijn, spijtig.

0
LyndaLid 25 maart 2016 om 19:45

Trek en BMC zaten inderdaad met twee, maar Stuyven, Oss en Drucker zijn wel van een ander niveau dan Boonen, Terpstra en Van Avermaet, en zullen blij geweest zijn dat ze erbij zaten. Waarom dan gaan rijden? Om Trentin dan naar een overwinning te helpen? Ik zou ook lekker gokken.

Quote:
En het is niet dat je moet slepen als je voor de derde plaats rijdt.

Deze uitspraak begreep ik tijdens het interview ook al niet. Als je er vanuit dat je voor de derde plaats rijdt, waarom zou je dan überhaupt overpakken? En als je nog kans op winst maakt is slepen juist heel logisch met die 4 van Ettix erbij.

0
LyndaLid 25 maart 2016 om 19:46

Overigens worden de reacties onder artikelen over Boonen ook steeds triester. Dit is een wereldcoureur, en hij reed vandaag gewoon weer met de allerbesten mee.

Een beetje respect zeg, vanuit je bankje. Wielerflits helpt ook niet mee, dat interview was veel meer dan een klaagzang.

0
Noud89 25 maart 2016 om 19:50

@Lyndalid

Op een gegeven moment werd duidelijk dat Etixx het gat niet alleen zou dichten. Dan was het logisch geweest als Stuyven en Drucker bijvoorbeeld mee zouden rijden om de eerste plaats open te stellen voor Oss/Cancellara. Het is nu ook weer niet zo dat die twee per definitie niet kunnen winnen van Trentin he.

0
F e r o x 25 maart 2016 om 19:51

Gaf een eerlijk interview. Zei dat hij zelf (nog?) niet goed genoeg was, maar de ploeg toch enkel voor de eerste plaats wilde rijden in tegenstelling tot veel anderen. Zie niet in watdaar mis mee is.

0
Puffin87 25 maart 2016 om 19:53

Enerzijds snap ik het van Boonen/Etixx, maar ja….van de 4 man in de kopgroep van Etixx reden er ook maar 2 op kop. Die andere 2 bleven dus fris. Waarom zou de rest dan wel op kop moeten rijden?
Volgende keer misschien 2 mannetjes uit de groep laten vallen als je wilt dat de rest ook mee gaat rijden. Ik snap het prima dat ploegen met 1 of 2 man niet meerijden als Etixx er met 4 zit.

En bovendien: Stannard won de sprint van het groepje, maar ging natuurlijk niet rijden vanwege Kwiat. Daarachter komen Cancellara en Stuyven over de streep, terwijl zij al het nodige achtervolgingswerk hadden gedaan. Misschien dat de rest van de groep dus niet meer zo fris was?

0
John hiatt 25 maart 2016 om 20:01

Is het niet de schuld van de motoren, dan wel van de ander ploegen. Het wordt steeds zieliger met deze ploeg. En de tijd van Boonen is over, incidenteel zie ik hem nog wel eens een overwinninkje halen, maar de topjaren liggen achter hem.

0
vlek 25 maart 2016 om 20:10

Etixx rijdt deze week steeds achter de feiten aan en komen zodoende in situaties die frustreren. Ze kunnen beter de oplossing bij zichzelf zoeken.

0
RRobson 25 maart 2016 om 20:11

Hij zei het inderdaad allemaal wat genuanceerder, en ik begrijp hem wel. Oss bijvoorbeeld reed alsof er een ploegmaat voorop was, echt irritant. Maar Etixx mag ook in eigen boezem kijken. Er had er maar eentje goed genoeg moeten zijn om mee te zijn en in de achtervolging hadden ze beter meteen drie man vol laten rijden om het gat met de twee leiders te dichten of onder controle te houden.

0
Boum05 25 maart 2016 om 20:11

@moa. Dan zul jij Wuys wel objectief vinden!

0
Reynaerde 25 maart 2016 om 20:13

@Noud89 Zowel Stuyven als Drucker waren reeds eerder gelost geweest en waren waarschijnlijk allang blij dat ze er überhaupt bij zaten. Het is natuurlijk makkelijk gezegd dat ze mee hadden moeten draaien, maar het gaat natuurlijk ook nog om kunnen.

Edit: @RRobson Oss en Drucker worden 9e en 10e. Als de één nou voor de ander mee had gedraaid, had die ander dan een betere spurt gereden? Ze konden gewoon niet beter.

0
Quick step minded 25 maart 2016 om 20:23

De titels van wielerflits hebben veel weg van overdrijving en sensatiezucht de laatste weken. Ik stel voor dat de leden eens zijn interview(s) op sporza bekijken om de context van deze quotes ook mee te krijgen.

Niet iedereen hoeft fan te zijn van dezelfde renners, maar als er nou 1 renner altijd rechtuit is in interviews en dan nog in een bepaald charisma. En spreekt hier ook gewoon min of meer de waarheid. Al wie dat niet ziet begrijpt niet er zo veel van ben ik bang.

0
TomVD 25 maart 2016 om 20:25

Wil de redactie even een stok in het hoenderhok gooien? Want dit is niet echt een objectieve weergave van dat interview…

0
brecht_vdk 25 maart 2016 om 20:25

Zondag wint gaviria en hij zal gelukkig zijn :p

0
tendam 25 maart 2016 om 20:29

@quick step minded
De redactie zoekt altijd naar een sappige titel, misschien valt het je nu op omdat het Boonen betreft… het lijkt me trouwens dat als je met 4 man in een groep van 15 zit je toch iets niet helemaal goed doet als je vervolgens 12e, 13e, 14e en 15e wordt. Wie koerst er dan dom? Het lijken wel LottoNL-tactieken ;)

0
Pils 25 maart 2016 om 20:29

Nou daar hebben we weer iemand die zeker weet dat gaviria wint……

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone