Boonen kan training morgen al hervatten

vrijdag 23 september 2016 om 18:36
Boonen kan training morgen al hervatten

Foto: Sirotti

Tom Boonen herstelt razendsnel van zijn val van gisteren in de Eneco Tour. De renner van Etixx-Quick-Step is zelfs van plan om morgen weer op de fiets te stappen.

“Vandaag neemt hij een rustdag, maar morgen wil hij opnieuw wat achter de brommer trainen. Kwestie van de snelheid in de benen houden in het vooruitzicht van het WK”, zegt ploegleider Patrick Lefevere aan Het Laatste Nieuws.

Door het voortijdig verlaten van de Eneco Tour blijft het nu wel gissen naar de vorm van Boonen. “Conditioneel is hij wel oké, denk ik. Al had ik hem persoonlijk graag nog eens aan het werk gezien in het slotweekend. Vooral zondag, op de Muur van Geraardsbergen. Die liegt meestal niet als het op conditie aankomt”, zegt Lefevere.

In aanloop naar het WK rijdt Boonen nog de Eurométropole Tour (2 oktober), Münsterland Giro (3 oktober) en Parijs-Tours (9 oktober). “Die zullen nog wel van pas komen”, beaamt Lefevere. “De gaten daar tussenin vult hij op met training.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wielrennertje 23 september 2016 om 19:49

dan kan hij waarschijnlijk gewoon naar het WK, gelukkig want zoiets gun je hem natuurlijk niet.

0
marehoek 23 september 2016 om 20:22

Zal koning Philip nu lekker slapen na dit bericht?

0
nederbelg 23 september 2016 om 20:45

@marehoek
Zoals bij de oscarinzendingen en Eurosong wil de Belgische traditie dat ditmaal weer een Vlaming het haalt, of althans het kopmanschap krijgt… Verder weet le Roi evenveel over wielrennen als over kleiduifschieten… Of bedoelde je met koning Philip de koning van de Cauberg ipv die van de Koudenberg?

0
sooike 23 september 2016 om 22:54

Goed nieuws voor Tom ! Houd hem toch maar in de gaten in Quatar !

0
Romāns Vainšteins 24 september 2016 om 00:26

Hup Boonen ! Laf kan hij geen koers meer winnen dus moet het stoer, die gaat de wedstrijd maken als hij in vorm is.

0
simplex 24 september 2016 om 00:53

Wordt een mooie finale tussen o.a. ook twee ploeggenoten. Laat de overige landen het maar proberen dicht te rijden, dan is er altijd TLJ coryfee Dylan nog. Droom ik nu te hardop?
Dan kan het wel eens de ex ploeggenoot van die twee finalemannen worden. En geen sprake van onreglementair gedrag wat velen hier zouden verwachten.
Heb ik als "fan" van Niki en Tom en Cav. ook wel voldoening van.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone