Boonen hervat competitie in Tirreno-Adriatico, Jungels kopman

Boonen hervat competitie in Tirreno-Adriatico, Jungels kopman

foto: Tim De Waele

dinsdag 7 maart 2017 om 13:43

Tom Boonen is verlost van zijn maag- en darmklachten. De Belgische wereldkampioen van 2005 verschijnt woensdag aan de start van Tirreno-Adriatico. Bij zijn ploeg Quick-Step Floors moet de 24-jarige Bob Jungels het mooie weer maken in het klassement. Ook toptalent Fernando Gaviria is van de partij.

Jungels en Gaviria speerpunten
“We hebben een sterke ploeg. Bob – vorig jaar derde – is onze man voor het klassement. Fernando krijgt zijn kansen in de sprint. Hij kan helaas niet rekenen op vaste lead out-man Maximiliano Richeze, die tien dagen rust moet houden na zijn val in Strade Bianche. Tom start na een lastige week. Hij kon niet deftig trainen door buikgriep. Voor hem wordt het belangrijk om kilometers te maken en weer de juiste richting op te gaan voor de klassiekers”, vertelt ploegleider Davide Bramati in een persbericht.

Dit artikel delen:

13 Reacties

De Brigadier 7 maart 2017 om 14:03

Kroniek van de aangekondigde carrièreverlenging. QS hier dus voor een mooie 12e plek in ’t AK?

Noud89 7 maart 2017 om 14:10

Mijn vermoeden is dat Jungels een gigantisch matig seizoen tegemoet gaat. Vorig jaar in de Giro boven zichzelf uitgestegen waardoor er nu opeens heel veel verwachtingen zijn van hem als Klassementsman. Maar is eigenlijk helemaal niet goed genoeg in klimmen om dat echt te kunnen waarmaken denk ik.

lemmens 7 maart 2017 om 14:16

Omdat Jungels vorig jaar 3de werd in het klassement denken ze dat hij opnieuw kan scoren? Beetje naïef van Bramati. Ze zullen toch ook wel beseffen dat hij met een bergrit in het parcours niet op het podium zou gestaan hebben. Ze hadden misschien beter Martin en Alaphilippe opgesplitst i.p.v. beide renners in Parijs te laten starten.

Arry1337 7 maart 2017 om 14:19

Ik denk dat ze het een ‘vrije rol’ voor Jungels moeten noemen. Ik verwacht hetzelfde als Noud89.

Mathieu Moller 7 maart 2017 om 14:22

Ook al reed Jungels een erg sterke Giro zie ik in hem toch geen klassementsman. Goede tijdrijder die redelijk bergop kan.

Youri IJnsen 7 maart 2017 om 15:24

Jungels heeft de potentie om uit te groeien tot een goede klassementsrenner. Net als Tom Dumoulin zal zijn sterke punt de tijdrit zijn, waarbij dit voor andere mannen het klimwerk is.

Noud89 7 maart 2017 om 15:34

De potentie zeker Youri, maar of hij zichzelf net als Tom zo kan verbeteren in het klimwerk vraag ik me toch wel echt af. Vorig jaar heeft hij denk ik echt boven zijn limiet gereden in de Giro, en verder het ‘geluk’ gehad dat het algemene niveau daar sowieso een beetje tegen viel.

lancethegreat4 7 maart 2017 om 16:44

Jungels mag je toch niet onderschatten. Hij is nog in volle ontwikkeling.

TykkeThor 7 maart 2017 om 16:51

Als je kijkt waar Dumoulin stond in zijn ontwikkeling als klimmer op deze leeftijd is er nog van alles mogelijk. De Giro was ook geen toevalstreffer. In de Tour van 2015 reed hij ook al uitstekend bergop.

fringale 7 maart 2017 om 16:56

De TTT en de ITT kunnen wel voor wat welgekomen boni zorgen, maar top 5 zou straf zijn, top 10 haalbaar.

Ps : ik denk niet dat Dumoulin een betere klimmer is dan Jungels.

schipperaar 7 maart 2017 om 17:02

Een tijdrijder als Jungels schuwt het klimwerk niet, moet zich alleen net als Tom niet storen aan tempowisselingen. Heeft nog genoeg potentie om ronderenner te worden, was ie van Luxemburg?

TykkeThor 7 maart 2017 om 17:12

En er kunnen op het oog nog wel wat kilootjes vanaf. De vraag is in hoeverre dit zijn vermogen gaat aantasten.

vlek 7 maart 2017 om 17:19

Jungels begon ontzettend sterk aan het seizoen, maar in Oman was die vorm opeens helemaal verdwenen. Ik vraag me af of hij hier dan weer serieus mee kan doen in het klassement, aangezien hij dicht tegen zijn topvorm zal moeten zitten om de schade op de klimmers te kunnen beperken.

Headlines

Materiaalzone

Populair