‘Boom terug bij LottoNL-Jumbo, Teunissen naar Giant-Alpecin’

dinsdag 2 augustus 2016 om 08:55
‘Boom terug bij LottoNL-Jumbo, Teunissen naar Giant-Alpecin’

foto: Marcel Koch

Lars Boom keert volgens De Telegraaf vrijwel zeker terug naar LottoNL-Jumbo. Alleen een medische keuring zou een overgang nog in de weg kunnen staan. De krant meldt bovendien dat de Nederlandse formatie Mike Teunissen ziet vertrekken naar Giant-Alpecin.

De komst van Boom, die twee jaar geleden de overstap maakte naar Astana, zou betekenen dat Sep Vanmarcke de ploeg gaat verlaten. De Belg rijdt al sinds 2013 voor de formatie van Richard Plugge. Volgens Het Nieuwsblad kan Vanmarcke rekenen op interesse van Astana, Bahrein-Merida, Cannondale-Drapac, Dimension Data en Orica-BikeExchange.

Teunissen zou een contract voor twee jaar tekenen bij Giant-Alpecin. De 23-jarige renner eindigde dit seizoen als negende in Dwars door Vlaanderen.

Dit artikel delen:

87 Reacties

Laatste man 2 augustus 2016 om 08:58

Jammer van Teunissen. Vanmarcke valt te verwachten (ik denk dat hij volgend jaar uitgerekend nog ergens wint ook). Als ik die ploegen zie, vind ik dat alleen niet echt een vooruitgang voor Sep. Maar goed.

Boom is een logische vervanger. Hopelijk blijft Hofland en/of Kelderman.

Doomsday 2 augustus 2016 om 08:59

Dat hij weer terug wordt gehaald snap ik niks van. In de klassiekers weet hij het steeds niet waar te maken.

Sephiroth 2 augustus 2016 om 09:01

vanmarcke zal idd dan wel winnen, misschien naar bahrein? daar hebben ze nog geen absolute kopman en is er goed geld te verdienen. Teunissen zou echt jammer zijn.

robotour 2 augustus 2016 om 09:03

Oude bomen vangen veel wind. Schiet lekker op zo bij TLJ. Een goede jonge renner laten gaan en er een flierefluiter voor terughalen.

tendam 2 augustus 2016 om 09:03

Teunissen weg zullen ze bij LottoNL niet leuk vinden, al hebben ze met Timo Roosen volgens mij wel het grotere talent in huis. Voor Teunissen zelf is het een logische keuze: volgend jaar toch weer knechten in de sprinttrein of knechten voor Boom, dan zit je bij Giant waarschijnlijk beter..

Rhohan 2 augustus 2016 om 09:06

Ik weet niet of TLJ Mike Teunissen er graag bij had willen houden, maar ik zou er niet rouwig om zijn. Hij boekte niet bijzonder veel vooruitgang in zijn voorjaarsklassiekers, tijdritten en overige wedstrijden. Benieuwd of ie bij Giant het wel kan waarmaken en niet een tweede Stamsnijder wordt

Imbatido 2 augustus 2016 om 09:06

Dat Vanmarcke onhoudbaar was geworden leek al wel duidelijk. Boom lijkt me een goede vervanger. Reed dit voorjaar toch weer erg sterk in het beperkte aantal kasseikoersen dat Astana reed, maar werd uitgerekend in de week van Roubaix ziek. Als hij komende winter wat meer crossen kan rijden en zijn explosiviteit kan aanscherpen dan zie ik dat helemaal goed komen.

Het vertrek van Teunissen is op zich jammer, maar geen groot gemis. Hij heeft dit voorjaar op mij weinig indruk gemaakt. Hopelijk informeert LTJ bij Oliver Naesen (al werd die ook al bij Ag2r genoemd), want aan stootkracht in het voorjaar ontbrak het dit jaar ook al (op Vanmarcke na).

jvh93 2 augustus 2016 om 09:08

Ik denk dat teunissen ontevreden is aangezien hij geen giro en/of tourselectie had terwijl hij dit naar alle waarschijnlijkheid zelf wel verwacht heeft. zal een groot gemis zijn want ik denk dat in de klassiekers teunissen komend seizoen ongeveer gelijk kan zijn aan een boom.

Chaba 2 augustus 2016 om 09:08

Bah balen. Verlies van Teunissen is zonde en Boom bij TLJ lijkt ook geen goed huwelijk. Nog erger Sep zal vertrekken.

Spinergy 2 augustus 2016 om 09:11

Nu maar hopen dat hij geen diarree krijgt half april.

martini151 2 augustus 2016 om 09:12

Ik zie Lars Boom zijn grote koers nog wel een keer winnen. Met Lobato, Wynants, en nog een aan te trekken kasseienman, zie ik dat wel gebeuren.

IlPirata 2 augustus 2016 om 09:12

Ik hoop dat ik het verkeerd heb, maar de afgelopen jaren bij TLJ waren nou niet Boom zijn beste jaren.
Als vervanger van Van Marcke mag hij aan de bak.

Komi 2 augustus 2016 om 09:15

Denk dat vanmarcke wel goed zal passen bij Orica of Cannondale, Angelsaksische ploegen. En boom tja, zag er super sterk uit in Vlaanderen, maar mist toch vaak de slag.

Laatste man 2 augustus 2016 om 09:16

@IlPirata.
CQ-ranking jaren allemaal beter dan bij Astana. Touretappe gewonnen.

martini151 2 augustus 2016 om 09:17

Kelderman bij laten tekenen. Clement, Naesen en Frank halen.

Dan hebben ze voor de begroting die ze hebben een prima selectie.

tendam 2 augustus 2016 om 09:20

Boom zal nooit een renner worden die er altijd staat op de belangrijke afspraken, maar als hij goed is op de kasseien is er niemand die hem eraf rijdt. Dit jaar zag hij er ook weer goed uit… tot de voor hem belangrijkste koers kwam (Roubaix) en er niks van bakte.

josi 2 augustus 2016 om 09:22

Jammer dat Vanmarcke dus wel zal vertrekken. Bij Teunissen heb ik een beetje een dubbel gevoel. Ik had wel redelijk hoge verwachtingen van hem, maar dit jaar lijkt er weinig ontwikkeling in te zitten. Wellicht dat hij bij Giant beter uit de verf komt. Boom terug begrijp ik op zich wel, is de voor de hand liggende optie voor een Nederlandse ploeg als er een gat in je team voor de voorjaarsklassiekers valt. Nu alleen maar hopen dat het vele talent dat erin zit er ook echt eens uitkomt.

kroeschke 2 augustus 2016 om 09:23

En Boom als hulp van Vanmarcke, waarom niet? Een beetje op dezelfde manier als Terpstra-Stybar-Boonen elkaar helpen in de voorjaarsklassiekers?

Timothy12 2 augustus 2016 om 09:24

Precies martini misschien nog een extra klimmer als Poljanski en dan hebben ze op alle vlakken genoeg goede renners

maklukzat 2 augustus 2016 om 09:30

Slecht dat ze een renner als Teunissen niet kunnen behouden. Is wel degelijk een talent en moet het van de voorjaarskoersen hebben. Dit voorjaar voldoende progressie laten zien.

Boom voor Vanmarcke is een keuze waar ik mee kan leven. Hij zal niet altijd op afspraak zijn, zoals Vanmarcke, maar een uitschieter zit er wel in. Zal waarschijnlijk minder kosten.

Sephiroth 2 augustus 2016 om 09:31

kroeschke, omdat het a) waarschijnlijk te duur is en b) die twee voorheen niet echt een mega duo waren bij Belkin qua samenwerking

Turtlehead 2 augustus 2016 om 09:39

Drie keer jammer. Leuk dat Boom van Vino die Touretappe mocht winnen, maar verder vind ik het met de jaren een grotere flapdrol worden.
Ik hoop dat Vanmarcke een mooipraters voor het voorjaar vindt. Astana of Orica dan maar lijkt mij.

Bravio 2 augustus 2016 om 09:41

Boom is nog steeds een van de tien beste renners op de kasseien. Had dit jaar veel pech. En ene Sagan reed daar ook rond. En ik denk waardevol voor de ploeg. Ook in een grote ronde voor op het vlakke kan hij van grote waarde zijn voor Kruijswijk, en die twee liggen elkaar wel volgens mij.

IlPirata 2 augustus 2016 om 09:43

@Laatste man

Klopt, maar nooit echt de verwachtingen waargemaakt in de voorjaarsklassiekers.

Thailand 2 augustus 2016 om 09:49

@jvh93, Jammer van Teunissen, maar komend jaar al de gelijke van Boom, dat lijkt mij overdreven. Boom heeft meermaals voor de winst gesprint in Roubaix, en ook dikke top10s gereden in de vlaamse klassiekers. En ook etappes in de tour en vuelta + nog n WT rondje van een week gewonnen. Dat zie ik Teunissen komend jaar nog niet doen. Maar evengoed een mooi talent om erbij te hebben, zonde voor TLJ. Ten aanzien van Boom, prima renner, logische keus als Vanmarcke niet te behouden is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair