‘Boom terug bij LottoNL-Jumbo, Teunissen naar Giant-Alpecin’
foto: Marcel Koch
dinsdag 2 augustus 2016 om 08:55

‘Boom terug bij LottoNL-Jumbo, Teunissen naar Giant-Alpecin’

Lars Boom keert volgens De Telegraaf vrijwel zeker terug naar LottoNL-Jumbo. Alleen een medische keuring zou een overgang nog in de weg kunnen staan. De krant meldt bovendien dat de Nederlandse formatie Mike Teunissen ziet vertrekken naar Giant-Alpecin.

De komst van Boom, die twee jaar geleden de overstap maakte naar Astana, zou betekenen dat Sep Vanmarcke de ploeg gaat verlaten. De Belg rijdt al sinds 2013 voor de formatie van Richard Plugge. Volgens Het Nieuwsblad kan Vanmarcke rekenen op interesse van Astana, Bahrein-Merida, Cannondale-Drapac, Dimension Data en Orica-BikeExchange.

Teunissen zou een contract voor twee jaar tekenen bij Giant-Alpecin. De 23-jarige renner eindigde dit seizoen als negende in Dwars door Vlaanderen.

RIDE Magazine
87 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2016 09:51
Ondanks dat ik liever Sep dan Lars bij LTJ heb, die tour etappe was toch een beste overwinning voor de ploeg (en nix mogen winnen van Vino)
Laten we hopen dat het wel een keer op zijn plek valt en het niet een westra-tje gaat worden. Wil die trouwens zijn geluk niet voor weinig terug vinden bij LTJ ?

W
2 augustus 2016 09:59
Vanmarcke weg en Boom terug. Goed onderhandelen en budget overhouden voor een Naesen (als vervanger van Teunissen). Anders is Tanner Putt nog een interessante optie voor het voorjaarswerk én Amerikaan.
2 augustus 2016 10:01
pieter weening terughalen een optie voor lotto-jumbo?
2 augustus 2016 10:03
Wat een ressentiment jegens Boom. Is toch een van de succesvollere Nederlandse renners van de afgelopen jaren. Samen met Weening de enige actieve Nederlandse wielrenner die een meerdaagse WT-koers heeft gewonnen, prachtige Touretappe gewonnen, Vuelta-etappe, nog een handvol mooie profzeges, valt vaak aan, ook in de kleinere wedstrijden (als organisator van een kleine koers zou ik altijd blij zijn met Boom).

Maar het belangrijkste is dat hij echt een kanshebber is in Parijs Roubaix en in de Ronde van Vlaanderen op een hele goede dag podium zou moeten kunnen rijden. Dat heeft hij al meermaals bewezen. Het kwartje kan, net zoals met Mollema laatst, gewoon een keertje de goede kant opvallen.
2 augustus 2016 10:06
pff. de tot op het bot gemotiveerde Vanmarcke inruilen voor de nonchalante Boom. wat een aderlating. en dan ook nog eens talent Teunissen weg.
maar goed, hopelijk doen ze iets goeds met het budget dat nu vrijkomt.
2 augustus 2016 10:13
Een kasseien overwinning maakt je nog geen specialist, kon de junioren nog niet bijhouden in de cross. Investeer voor een habbekrats in gretige jongeren waar het plezier voorop staat.
En een veelbelovende laten ze naar giant gaan waar ie ongetwijfeld op zijn waarde wordt ingeschat. Wordt tijd dat renners inspraak krijgen in tranfers van ploegleiders.
2 augustus 2016 10:14
Giant doet goede zaken. Valt wel op dat vele nederlandse talenten Giant boven TLJ verkiezen.
2 augustus 2016 10:15
Ben eigenlijk wel blij met Boom (Nederlander in Nederlandse ploeg, niet te beroerd te werken voor Kruiswijk vermoed ik, winst potentieel aanwezig).

Wél jammer van Teunissen, die echt wel talent heeft en vooral op het gebied van de voorjaarsklassiekers, waar juist behoefte aan is voor de ploeg (Tjallingii is al weg, Wynants wordt toch minder, v. Asbroeck is er nog niet).

Mocht het TLJ lukken Vanmarcke toch te behouden, heb je een fantastisch duo natuurlijk, dat een keer moet lukken nummeriek uit te spelen.
2 augustus 2016 10:15
Op de een of andere manier sta ik niet te juichen van een terugkeer van Boom. Maar goed, hij mag mij verrassen.
2 augustus 2016 10:16
M.i. toch een aderlating voor TLJ. Van Marcke staat er altijd in de voorjaarsklassiekers. Bij Boom is er altijd wel wat aan de hand, of ziek of materiaalpech of valpartijen. Nog los van het feit dat Van Marcke een klasse beter is en op meer terreinen inzetbaar.
De overstap van Teunissen zou een verrassende zijn, maakt de ploeg voor de keienklassiekers er ook niet sterker op.
2 augustus 2016 10:21
@renzohob - 2 augustus 2016 om 10:01
Weening terug naar TLJ?, dan heb je het e.e.a. gemist de afgelopen jaren.
Boom kan niet zonder Verhoeven en omgekeerd, Weening heeft een prima leven zonder beide heren.

2 augustus 2016 10:24
@ippglobal
'Vele', dat valt nou ook wel weer mee. De laatste jaren Olivier, Oomen en nu dus Teunissen. Waarvan er eentje alweer is gestopt vanwege motivatieproblemen.

Als Kelderman nu de overstap maakt, dat zou wel een serieuze coup zijn. En het lijkt me niet onwaarschijnlijk.
2 augustus 2016 10:29
Van Marcke heeft zich toch ook niet bewezen. Heeft Boom het beter gedaan bij Rabo/Blanco.
2 augustus 2016 10:30
1 - Teunissen weg is erg jammer, al die investering in het talent dat er mettertijd wel een keer uit gaat komen en dan gaat ie weg... Dat het er tot op heden onvoldoende uitkomt? Is die gast toch pas aan zijn 2e of 3e jaar bezig? veel te vroeg om af te schrijven.
2 - Boom terug... Ik hoop dat hij zich kan gaan richten op een cyclocross/wegcombinatie. Na het klassieke voorjaar dienst doen in de sprinttrein. Boom gaat ooit 1 keer die klassieke klapper maken, in de ronde van vlaanderen de laatste jaren vaak top 10. (maar nooit echt voor de overwinning) maar gaat nog veel vaker mis schieten.
3 - VanMarcke weg lijkt de conclusie. Ik zou het jammer vinden want sympathieke en goede renner. Was er al vaak zeer dichtbij. Als hij weggaat ben ik benieuwd welk team dat zal zijn..
(Giant? die hebben na het vertrek van Degenkolb geen echte voorjaars kopman meer. Trek of Cannondale zijn een optie, maar geen van die teams heeft een budget waarbij ze VanMarcke een beter bod kunnen doen lijkt me.)

@CoenJ = praat geen Poep, VanMarcke heeft al een paar keer Podium gereden in de klassiekers die het er voor hem om doen en ooit winner van het nieuwsblad. Boom is nooit zo dichtbij de overwinning geweest in een klassieker als VanMarcke. (als voor jou alleen de overwinning telt kan je beter voetbal gaan kijken...)
(Boom heeft wel etappes gewonnen in de grote rondes, maar die zijn niet van het gewicht van een klassieker)
2 augustus 2016 10:32
@tendam
Tusveld en Hoekstra op proef.
Waarom kiezen zo veel nederlandse talenten juist niet voor TLJ.
Van Baarle is in mijn ogen een groot klassieker talent, Floris Gerts idem.
In mijn ogen zou een overstap naar Giant voor Kelderman een goede stap zijn.
2 augustus 2016 10:35
Prima keuze, Boom is zeker een naam in het nederlandse wielrennen. Volledig kopman in de voorjaarsklassiekers.
Heeft een van jullie er misschien wel bij stil gestaan dat theunissen zelf wel weg wilde?
Dat TLJ hem wel wilde behouden maar dat giant met een beter (begeleidings)programma en salaris kwam... ook een optie he. Matthews moet ook een treintje hebben en de locomotief was wat oud aan het worden. Theunissen is een prima renner daarvoor.
2 augustus 2016 10:36
Boom is een prima gozer en uitstekend renner, zie hem heel graag bij TLJ koersen. Ik begreep zijn keuze maar achteraf sloegen die twee jaar bij Astana nergens op, klopte niet.
2 augustus 2016 10:38
Van Marcke is een sterke en wellicht erg dure renner maar heeft verdomd weinig rendament in de vorm van overwinningen, afgelopen jaar slechts 2 waarvan geen grote vis in een klassieker. Inderdaad moet het muntje de goede kant opvallen, zo ook bij Lars Boom. Theunissen is wel degelijk een talent. Vind de ploeg van Lotto maar eentje waar zeer weinig rendament uitkomt, zou ook voor Giant kiezen.
2 augustus 2016 10:46
Een aderlating.... volgens mij heeeft Vanmarcken nog geen grote wedstrijd gewonnen en ligt het doel van de ploeg niet in de voorjaarsklassiekers. Voor Astana was Boom volgens mij alleen een goede troef voor die periode, dat is hij nu bij tlj. Je kunt wellicht gelijk hebben dat sommige jonge gasten voor giant kiezen is geen hard bewijs voor (zie Tolhoek) en die gasten die nog steeds bin tlj zitten. Het kan maar ik zie het (nog) niet. Tlj heeft doelen gesteld voor 2017 dat werd gisteren nog extra benoemd bij befi ht van Lobato. Voorjaarsklassieker zijn dat dus niet of minder. Deze ontwikkeling was dus te verwachten waardoor ze niet extra gaan betalen voor Sep en dus een aanvulling op de sprinttrein (lobato) aantrekken. Kijkend naar de doelstelling heel logisch en moeten sommige gezien de reacties toch hun verwachtingen tav de voorjaarsklasiekers bijstellen. Het is net een echte bedrijf/organisatie. Voorbeeld het doel van feynoord was meedoen voor de titel, dan is de beker een troostprijs. Zo werk dat met doelstellingen stellen. De ploeg benoemd dat natuurlijk niet voor niets elke keer.
2 augustus 2016 10:51
@ Beekman; Want Giant heeft zoveel winnaarstypes...? Haal Dumoulin weg, dan houd je dit jaar niet veel over (toegegeven, pech met Degenkolb).
2 augustus 2016 10:51
@beekman die conslusie slaat natuurlijk nergens op..... gesink, kruijswijk, mollema, boom, kelderman waren tesnlotte ook diezelfde talenten. Het is net het echte leven talent hebben wil absoluut niet zeggen dat het er uit gaat komen je hebt hooguit een streep voor op andere renners.
2 augustus 2016 10:53
Boom is meer een winnaar dan Vanmarcke in mijn ogen. Het moet er alleen nog even uitkomen.
2 augustus 2016 11:02
Boom heeft de laatste twee seizoen bij Astana zijn beste keienklassiekers gereden. Zou niet weten waarom hij bij TLJ dit niet zou kunnen evenaren of zelfs verbeteren.
2 augustus 2016 11:07
wheeliewillie - 2 augustus 2016 om 10:53
Zo vond ik ooit een klavertje vier, OK er zaten maar drie blaadjes aan het steeltje, maar die vierde was een kwestie van tijd....
Hoop doet leven!
2 augustus 2016 11:07
Boom in vorm tegenover Vanmarcke in vorm is beter in tijdrijden, beter bergop (als knecht), betere afmaker...
Vanmarcke constanter...
Redelijk gelijkwaardig en ik denk Boom iets goedkoper, dus goede keus

Reacties zijn gesloten.