Boom en Westra naar Down Under

Boom en Westra naar Down Under
woensdag 9 december 2015 om 19:00

Lars Boom en Lieuwe Westra openen hun seizoen 2016 in de Tour Down Under. De Noord-Brabander en de Fries zijn door Astana opgesteld in de Australische rittenkoers, waar Luis León Sánchez de kopman is. Dat meldt ploegleider Guiseppe Martinelli aan Velo-Club.

Naast Boom, Sanchez en Westra, maken ook Davide Malacarne, Maxat Ayazbayev en Laurens De Vreese hun opwachting in de hete Australische zomerzon. Het laatste plekje in de selectie – tijdens de Tour Down Under mogen teams met zeven renners starten – moet men nog vergeven.

Update 9 december 19.00 uur
De laatste plek bij Astana wordt opgevuld door Arman Kamyshev. De 24-jarige Kazach, die sinds 2013 uitkomt voor Astana, maakt zijn debuut in de Tour Down Under.

Astana voor Tour Down Under 2016
flag-kz Maxat Ayazbayev
flag-nl Lars Boom
flag-be Laurens De Vreese
flag-it Davide Malacarne
flag-es Luis León Sánchez
flag-nl Lieuwe Westra
flag-kz Arman Kamyshev

Dit artikel delen:

7 Reacties

LinusGerdemann 3 december 2015 om 14:56

Dit lijkt me niet met het WK Veldrijden te combineren. Dus daar hoeft Lars niet langer over na te denken.

0
vlek 3 december 2015 om 15:16

Getuige het nieuwsbericht ‘Boom denkt na over WK Veldrijden’ stond het nadenken over het WK niet los van zijn deelname aan deze koers:

Quote:
Na de Tour Down Under heeft Boom een relatief lange tijd om zijn vorm aan te scherpen, daar Astana niet actief is in het Belgische openingsweekend (Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne) eind februari. Er is dus ruimte voor een eventueel WK Veldrijden. “Maar dan komt er ook nog bij kijken of de ploeg het goed vindt, zo direct na de Tour Down Under. Ze zijn nu akkoord dat ik zes veldritten rij en dat is natuurlijk al erg prettig. Als dat een beetje goed gaat, dan ga ik nog wel eens bellen of ik misschien het WK kan rijden. Maar dat moeten we dan bekijken, ik sluit het in ieder geval niet uit.”
0
reusjen 3 december 2015 om 17:28

Als Boom inderdaad wat explosiviteit opdoet met het crossen zou hij hier best een paar leuke uitslagen kunnen rijden!

0
Lothlòrien 3 december 2015 om 19:38

Ik vraag mij echt af waaron Nederland Boom zo hoog op heeft als klassieke renner. Hij zal nooit een voorjaarsklassieker winnen in Vlaanderen…

0
wolfje 3 december 2015 om 23:20

@Lothlorien
Zeg nooit nooit. Terpstra had tot 2 jaar geleden geen beter cv in de voorjaarsklassiekers

0
Lothlòrien 4 december 2015 om 07:27

Alle lof voor Terpstra maar hij zit ook in de beste ploeg. Nuyens had dezelfde status maar heeft die van zich afgeschud in 2011 in Meerbeke.

0
wiebipedia 9 december 2015 om 20:14

Voor alle kenners is het toch al jaren duidelijk dat Boom alles in Ich heeft om een voorjaarsklassieker te winnen. Is ook vaak zat dichtbij geweest en Door pech of tactiek uitgeschakeld. Boom heeft een cv waar menig renner een moord voor zou doen

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone