Michael Boogerd over verlenging Roompot: “Heel mooi nieuws”

maandag 16 april 2018 om 07:00

Goed nieuws voor Roompot-Nederlandse Loterij. Vandaag maakte de ploeg bekend dat Roompot haar sponsorcontract heeft verlengd. “Zo vroeg in het jaar geeft dat heel veel rust”, vertelt ploegleider Michael Boogerd voor de camera van WielerFlits. Een mooie reden voor zijn ploeg om de Amstel Gold Race te kleuren.

‘Gesprekken met Nederlandse Loterij lopen nog’
De voormalige winnaar van de heuvelklassieker is blij dat hij nu al kan bouwen aan de ploeg van volgend jaar. “Roompot blijft aan boord en heeft haar budget verhoogd. De gesprekken met De Nederlandse Loterij lopen nog. Wat er dus nog aan sponsoring bij komt, daar gaan we nu heel hard aan werken om dat op heel korte termijn voor elkaar te krijgen.” Er breekt bij de ploeg van teammanager Michael Zijlaard een belangrijke periode aan. Voor 2019 liggen alleen Pim Ligthart en Jan-Willem van Schip vast. Alle andere renners beschikken over een aflopend contract.

Boogerd over de Amstel: “Meezitten in de vlucht is prioriteit nummer één”
Roompot-Nederlandse Loterij hoopt na het mooie nieuws haar stempel op de Amstel Gold Race te drukken. “Ik denk dat ik weinig verrassingen uit mijn hoge hoed ga toveren”, lacht Boogerd. “Meezitten in de vlucht is prioriteit nummer één. Daarna gaan we bekijken hoe de koers zich gaat ontplooien. We moeten realistisch zijn: als de grote jongens echt gaan gas geven, komen wij in moeilijke papieren. We moeten proberen om daarvoor al weg te zijn. Maar ook dát is heel moeilijk, want dat willen er nog veel meer.” Het eerste doel is in ieder geval gelukt, want Oscar Riesebeek maakt deel uit van de vroege vlucht.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

GroteSmurf 15 april 2018 om 19:02

Boogerd is echt een juweel voor de wielersport !

sooike 16 april 2018 om 09:31

Roompot kan terugkijken op een goed seizoen tot nu toe. Zij slagen er altijd in om mee te zijn met de kopgroep van de dag en gisteren zelfs tot diep in de finale. Ze waren toch iets meer te zien dan hun geelzwarte landgenoten.

Olly 16 april 2018 om 09:52

Boogerd moet niet blijven roepen dat “als de grote jongens gaan…..” Ga van je eigen kracht uit!
Hij heeft misschien wel gelijk, maar dat gaat bij die mannen in het koppie zitten. Kijk eens wat er gebeurd met van het Schip en Riesebeek. Als dit een paar keer gebeurd, dan is het een keer raak.
En dat verdiend Roompot ook.

Cadellie 16 april 2018 om 09:57

Haha Boogerd wat een held ben jij! “Nou ieder geval mijn salaris wordt verdrievoudigd”

sooike 16 april 2018 om 22:56

@Cadelli
Ik begin toch ook niet over het salaris van Gesink…….!

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone