Bonnet: “Mezelf in de kijker rijden”

dinsdag 9 maart 2010 om 19:24

Een etappezege in Parijs-Nice winnen, het kwam zelfs niet in de stoutste dromen op van William Bonnet. Toch bezorgde hij zijn ploeg Bbox – Bouygues Telecom vandaag de mooiste overwinning sinds de dubbele dagsucces van het team in de Ronde van Frankrijk. Het was voor de 27-jarige Fransman bovendien de eerste zege in anderhalf jaar, en dus was de ontlading groot.

“Ik hoop dat dit het begin is van een mooie reeks”, gaf Bonnet na afloop van de rit mee. “We zijn het de laatste tijd niet meer gewend om te winnen, en zo wordt het een vicieuze cirkel. Zelf ben ik helemaal geen veelwinnaar. Ik was op mijn best als knecht voor Thor Hushovd [bij Crédit Agricole], en ik zou het helemaal zien zitten om ooit nog eens voor hem te rijden.”

De zege van vandaag is een welgekomen resultaat voor de Franse ProContinentale ploeg, die na dit jaar op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. “Jean-René Bernaudeau is daar volop mee bezig. Wij als renners kunnen enkel ons beste beentje voorzetten, maar natuurlijk kan het geen kwaad goed te presteren. Zo kan ik me bovendien ook in de kijker rijden bij andere ploegen, voor het geval dat dat later nodig mocht blijken”, aldus Bonnet.

Dit artikel delen:

Volg hier

Net binnen

Materiaalzone

Populair